riddle píše:miro_cz píše:Ahoj,
uvažuji o pořízení plátna s projektorem pro sledování filmů. Rád bych takto doplnil OLED TV, kterou bych nechal doma pro nenáročné sledování TV jako kulisy v rámci dne.
A teď k té zapeklité části - rád bych měl elektricky stahovatelné plátno schované ve stropě, ale mám stropy vysoké 365cm. Je nějaké řešení, jak plátno snížit, abych nemusel zaklánět hlavu a koukat tak vysoko? Našel jsem zatím akorát nějaké Zero-G od Screen Innovations (
https://www.screeninnovations.com/screen/zero-g/), ale nenašel jsem k tomu prakticky žádné info ani cenu. Napadá vás nějaké další řešení?
Druhá věc je projektor - je jedno z jakého výškového úhlu bude na plátno promítat, nebo by bylo potřeba ho také zavěsit níže, aby promítal více přímo?
Předem děkuji za vaše tipy.
AHoj, asi nejdůležitější si zvolit nějaký rozpočet a pak se domluvit s někým kdo se u tebe zastaví. Můžeš si koupit TOP plátno a TOP projektor a celé ti to bude fungovat jako bys tam měl nějaký low-cost. Věř mi, že vím, co píši. Narážím na to docela často, když si někdo koupí něco na doporučení, aniž by měl třeba představu o umístění.
Pokud máš zájem, tak jsem schopen ti nějak poradit a nějak tě nasměrovat. Nejhorší je když vidíš někde nějaký projektor který se ti líbí někde na prezentaci a u tebe to není takový… proč? No to je právě důležité diskutovat hodně dopředu.
Ahoj, díky za odpověď. Budu určitě rád za nasměrování a různé tipy. Já to mám zatím jako úvahu v rámci zařizování nového bytu, který ale bude k nastěhování až za 2 roky, takže asi nejde úplně o konkrétní typy produktů, ale o řešení a stavební úpravy, které je potřeba nachystat předem. Do přílohy přikládám půdorys dané místnosti, TV a plátno bych rád umístil na zeď vpravo (označeno červeně). Trochu tam vadí ty stupačky, takže buďto by bylo plátno limitováno šířkou 2,6m, nebo by celé muselo viset dále ode zdi, kde už je cca 3,9m. Celkem se mi líbí ultra short throw projektory, kdy bych nemusel řešit tahání kabelů po stropě a projektor visící na vysoké platformě z vysokého stropu uprostřed místnosti. Tam by ale byla limitace menší šířky plátna do 2,6m.
Doplním, že okno bude mít venkovní žaluzie, takže je možné místnost zatemnit do téměř úplné tmy. Každopádně se rovnou zeptám - jak dobře fungují plátna s funkcí ambient light rejecting, alespoň pro nějaké nepřímé osvětlení v místnosti při sledování?
Z hlediska rozpočtu jsem relativně flexibilní vzhledem k realizaci za 2 roky. Odhadem jsem počítal třeba kolem 60k projektor + 40k plátno, ale rád si nechám poradit, zda se dá sehnat něco za nižší cenu, nebo naopak, že má smysl připlatit víc za něco jiného.
Předem děkuji.