TV kolem 28000,- 50"/55" hodně bočního světla

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Pandero 27. 9. 2023 17:25

Za 25K ted sezenes Samsung QE55QN95B, coz je 4K top model z lonskeho roku. Vzhledem k tvym pozadavkum bude idealni volba diky antireflexnimu filtru proti odleskum svetla a ma vysoky jas prave i na sledovani ve svetle mistnosti.
Pandero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MR289 27. 9. 2023 22:51

@SSakul - moc děkuji za rady �

S95B bych už pomalu objednal za těch 24.000 co sem našel, ale zkusím ještě pohledat LG C2 a Panasonic. V Panasonicu se budu muset vic pohranat v jeho řadách se neorientuji vůbec. Pak už jen posečkám co se objeví a jednu ze tří objednám.

-- 27. 9. 2023 23:54 --

Pandero píše:Za 25K ted sezenes Samsung QE55QN95B, coz je 4K top model z lonskeho roku. Vzhledem k tvym pozadavkum bude idealni volba diky antireflexnimu filtru proti odleskum svetla a ma vysoky jas prave i na sledovani ve svetle mistnosti.

Také jsem nad ní uvažoval, musím si to naházet do excelu abych se v tom vyznal a napsal si k tomu poznámky.
MR289
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 28. 9. 2023 01:09

Já bych dnešní OLED televize nezatracoval skrz obavy o vypalování a jas ve světlé místnosti. Ten obraz je opravdu jinde oproti ostatním současným technologiím, co jsou na běžném trhu.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 28. 9. 2023 08:14

Psal jsem to jinde. Někdy antireflex udělá z jednoho přepáleného fleku barevnou duhu přes půl panelu. Záleží na typu a úhlu dopadu světla atp. Osobně bych to vyzkoušel.

Nejsem hráč, ale myslím, že dlouhodobě fungují nejklidněji herní vychytávky (HDMI) u LG. Z jiného pohledu třeba TCL C845 má velmi vysoký (reálně vysoký) jas a mini LED.

Pro vysoce jakostní zážitek filmového fandy bych sáhl po OLEDu, nebo miniLEDu s vícero zónami řízení.

Konečný výběr je vždy na Tobě.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod MR289 28. 9. 2023 10:47

Okna mame na JJV takze nesviti slunce primo do TV, až později odpoledne. Mám reaději “jistotu” tak se priklanim vice ke QN95B, ale láká mě S95B. Hraji velmi málo a když tak přes zimu. Ten antireflex mají obě TV stejný? Nejsem ani filmový nadšenec, takže bych S95B asi “nevyuzil” jak by bylo treba :-D
MR289
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MYCHAL S TVRDÝM 28. 9. 2023 16:33

Já dnes konečně vybalil C845 a po pár hodinách sledování pořád tahám bradu po zemi a ještě dlouho budu. Za ty prachy co byla na Dny Marianne naprostá pecka. Zítra připojím konzoli a to už mě od toho nikdo nedostane.
MYCHAL S TVRDÝM
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 28. 9. 2023 18:25

Ano, je to výborný televizor. A pokud si do toho ještě „přibalím“ poměr cena/výkon a nandám pětiletou záruku, je to hodně přitažlivá volba.

Jen si dovolím doporučit. Pro menší kvalitu vysílání a neHDR obsah bych si upravil, tj. snížil jas a možná i lehce přiostřil obraz. Taky jde experimentovat s odšumením a potlačením MPEG artefaktů.

Jinak máš 65" nebo 55" verzi?
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod zvedaveczvedavej 28. 9. 2023 20:02

Nemáš tady náhodou na prodej nerozbalenou? Tak cos rozbalil, anebo co prodáváš?
zvedaveczvedavej
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MYCHAL S TVRDÝM 28. 9. 2023 20:58

55". K jakémukoliv nastavování obrazu jsem se nedostal. Žena mi zabavila ovladač, sjíždí Disney+ a nechce mi ho vrátit. SD vysílání není nejhorší, očekávaná mazanice se zdaleka nekoná. TCL vystřídala Philips 7303, už teď nám chybí ambilight a časem to nějak pořeším. Zatím jediné zklamání je ovladač, ne že by se špatně držel ale v porovnaní s tím co byl u Philipse je tento čínská hračka za pár korun.

-- 28. 9. 2023 22:07 --

zvedaveczvedavej píše:Nemáš tady náhodou na prodej nerozbalenou? Tak cos rozbalil, anebo co prodáváš?

Rozbalil a zůstane doma. Žena ji chtěla původně vrátit protože já ji neřekl že budeme mít novou telku a když objevila doma krabici málem jsem letěl z baráku i sní. Bylo mi líto ji vracet do obchodu tak jsem ji nabídl k prodeji za cenu jak byla koupena. Ještě že ji nikdo nechtěl�
MYCHAL S TVRDÝM
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 29. 9. 2023 07:18

Ovladač u TCL 845 opravdu vypadá méně vzhledně oproti některým dalším. Nicméně časem zjistíš, že funguje dobře. A i to jeho drobné klapnutí, které značí stisknutí knofliku, je vhodné. Navíc u něj nedochází k takovému špinění od otisků.

Jinak jsme mírně OT. Kdyby zakladatel vlákna, tazatel chtěl, mohu poslední příspěvky přesunout do samostatného vlákna. Byť, z druhé strany, se domnívám, že tyto informace se pro výběr mohou hodit taky. Ono to TCL C845 má zrovna poměrně extrémní svítivost.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod xakrurychle 29. 9. 2023 08:26

MYCHAL S TVRDÝM píše:Já dnes konečně vybalil C845 a po pár hodinách sledování pořád tahám bradu po zemi a ještě dlouho budu. Za ty prachy co byla na Dny Marianne naprostá pecka. Zítra připojím konzoli a to už mě od toho nikdo nedostane.

Můžeš prosím potvrdit/vyvrátit problémy s vertikálním rozlišením při hraní ve 4K/120hz?
xakrurychle
Junior

Odeslat příspěvekod MYCHAL S TVRDÝM 29. 9. 2023 09:21

Mám konzoli Xbox series s, vzhledem k jejímu výkonu si myslím že na 4k/120hz nedosáhnu v žádné hře.
MYCHAL S TVRDÝM
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MR289 29. 9. 2023 10:07

Postupně se čím dál víc přikláním k OLED. Rád bych ji vyzkoušel, je to pro mě nové. Světlost místnosti hold nějak pořeším.

Co jsem tak procházel eshopy, nejsou zajímavé nabídky, nebo jsem přehlédl.

Zatím jen LG OLED55C2 za 24K v Planeu. Teď Vím po jakých modelech koukat a jakmile začnou výprodeje, můžu začít lovit :-)
MR289
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod michalko58 29. 9. 2023 13:14

Hlavne si pri vypredajoch postraz aby to nebol vystaveny kus a podobne "super" akcie.
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod MR289 30. 9. 2023 06:21

Díky za upozornění, někdy to není na webu zmíněné - například v Datartu - po zobrazení dostupnosti na pobočkách, tam je uvedeno, že se jedná o vystavený kus a nelze jej rezervovat.

Dá se poznat jestli TV byla vystavena? Případně jak?
MR289
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka