TV kolem 28000,- 50"/55" hodně bočního světla

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod xakrurychle 30. 9. 2023 11:36

Pokud je na pobočce jeden kus, jedná se na 99% o vystavený vzorek.
xakrurychle
Junior

Odeslat příspěvekod michalko58 2. 10. 2023 08:05

MR289 píše:Díky za upozornění, někdy to není na webu zmíněné - například v Datartu - po zobrazení dostupnosti na pobočkách, tam je uvedeno, že se jedná o vystavený kus a nelze jej rezervovat.

Dá se poznat jestli TV byla vystavena? Případně jak?

Pred kupou:
Niektore obchody mavaju uvedene, ci sa jedna o vystaveny kus. Ak to uvedene nemaju a jedna sa o posledny kus, mozes sa spytta priamo obchodu a mali by ti to povedat.

Po kupe:
Napr. u Philipsu v servisnom menu si vies pozriet pocet nabehanych hodin (pokial nebola menena doska). Nieco podobne mozu mat aj ostatni vyrobcovia.
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod MR289 3. 10. 2023 14:26

Skvělý tip :-) podívám se jak to zjistit v menu i od ostatních výrobců, abych někomu neskočil na špek
MR289
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod xakrurychle 3. 10. 2023 14:44

Ne u vsech to jde, mozna pres servisni menu, coz ale taky nejde u vsech... u LG monitoru treba nabeh hodin najdes normalne v menu, mozna ze televize od nich maji stejnou logiku, u Dell zase ne, a moje stara Panasonic to taky nema, takze... znacka od znacky
xakrurychle
Junior

Odeslat příspěvekod SSakul 3. 10. 2023 16:30

Panasonic to má v Nastavení - nápověda - systémové informace - a tady řádek status 4. První 6 místné je celkový počet hodin, druhé 7 místné je celkový počet zapnutí.
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MR289 11. 10. 2023 09:29

V Alze by měli naskladnit během října SONY XR-55A83K což je asi můj kandidát číslo 1 - údajně obrazově velmi dobrá (jako mínus uvádějí pouze 2 HDMI porty 2.1 a pomalejší odezvu pro hraní her)
Hodně mě láká Panasonic TX-55LZ1000E, ale to už je 40 tisíc. Pak už v mém výběru zbývají LG C2/G2 (pokud by byla dobrá akce) a Samsung S90C, který je taky skoro 40 tisíc.
MR289
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MR289 16. 10. 2023 21:40

Ještě řeším jak připojit aktivní stereo bedny k TV. Našel jsem DAC převodníky, ale tady problémy s nefunkčností zvuku například z NETFLIXU. Stačí tedy vybrat "lepší" DAC, které podporuje určitý formát nebo také záleží na TV? Případně jiná alternativa jak si zachovat bedny a kabelová sluchátka i s TV bez jacka?
Jak jsem psal, s největší pravděpodobností to bude k SOY XR-55A83K
MR289
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 17. 10. 2023 07:24

V TV nastavíš výstupní PCM stereo formát na optický výstup a měl by fungovat jakýkoli i obyčejný DAC.
Multikanál z toho nedostaneš, resp. na ty bedničky nemá smysl posílat.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MR289 17. 10. 2023 07:42

Pokud bych však chtěl mít možnost nastavení hlasitosti přes ovladač k TV musel bych mít DAC, které je připojené do ARC/eARC, pokud to správně chápu.
MR289
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MR289 25. 10. 2023 21:05

Tak se mi bohužel nepoštěstilo zakoupit v Alze SONY XR-55A83K - status očekáváme v říjnu se dnes změnil na prodej skončil. Objednal jsem LG OLED55C22, v pátek bych jí měl vyzvednout a o víkendu budu TV doma instalovat. Dám vědět zda a jak funguje eARC audio extractor se sluchátky a repro bednami, ten by měl dorazit snad příští týden. Kabel HDMI 2.1 s certifikací jsem nakonec objednal ROLINE v SECOMP.
MR289
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MR289 1. 11. 2023 11:55

Zakoupil jsem tedy televizor LG OLED55C22 v Alze za 27.990,- (již doprodáno). Překvapením pro mě byla váha krabice. Velmi mě potěšil ovladač, který sice není moc vzhledný, ale skvěle padne do ruky a v kombinaci s "ukazovátkem" je dokonalý. Trochu mě zamrzel "špinavý obraz" a svislé pruhy na obrazovce (bohužel jsem nevyfotil). Po přečtení různých fór jsem se snažil pruhy nevnímat a TV používat. Přiznám se, že jsem si ani nevšiml, kdy pruhy a fleky zmizely, ale panel je krásně jednotný i při testu různých úrovní šedé barvy, kde to bylo vidět nejvíce. Obrazově jsem velmi spokojen. Výchozí nastavení OLED podsvícení je hodnota 85, to v tmavé místnosti na vzdálenost 2,5m není s běžným obsahem (Nova, Prima...) snesitelné, musel jsem hodnostu snížit na 25. U streamovacích služeb (Netflix, HBO Max...) v režimu Dobly Vision jsou hodnoty na 100. Obraz je skvělý, ale pokud jsou na obrazovce titulky nebo jdete do menu, tak je jas nepříjemný. Překvapuje mě tak velká svítivost a při mém použití a vzdálenosti bych s QDLED asi oslepl (brýle už mám) :-)
OS je plynulý a pro mě překvapivě dobrý. TV je celkově velmi rychlá a plynulá.
Absenci jack 3,5mm jsem vyřešil eARC audio extractorem z Alika. Propojené s TV přes HDMI eARC, ovladačem TV upravuji hlasitost a to až moc jemně. Mám připojené aktivní bedny pres cinch a sluchátka zároveň. Kvalita zvuku není ovlivněna (audiofil nejsem, ale nepozoruji zhoršení). Krabička umí až 7.1, já mám pouze stereo, nemohu tedy otestovat.
https://www.aliexpress.com/item/1005006 ... ctlist.0.0
Asi jediné co bych vytkl TV, ale to mají i ostatní výrobci, je absence síťové karty 10/100/1000 - nechápu proč v dnešní době je LAN jen 10/100. Našel jsem, že se to dá řešit skrze USB a dosáhnout kolem 350MB/S, jelikož LG C2 má pouze USB 2.0. V Případě USB 3.0 je rychlost download přes 500MB/S a upload až 1GB.Nezkoušel sem, ale přidám odkaz pro představu o co se jedná.
https://www.datart.cz/redukce-axagon-us ... de-sr.html

IMG_1660.jpeg
MR289
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vladce vesmiru 1. 11. 2023 13:36

K té síťové kartě: co do té TV potřebuješ posílat za obsah, že ti 10/100 Mbit síťovka nestačí? ;-)
Vladce vesmiru
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 1. 11. 2023 13:53

Tak bezva, vypadá to dobře.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod SSakul 1. 11. 2023 14:53

Titulky vyzkoušej žluté :) Osobně mi přijdou příjemnější na koukání i čtení.
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Vladce vesmiru 1. 11. 2023 15:33

A pokud ne žluté, tak aspoň transparentní (pokud to dané rozhranní umí).
Vladce vesmiru
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka