Aktuální výběr TV kolem 20.000 - 25.000

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod xakrurychle 26. 9. 2023 16:27

Zdravím, vybírám novou TV, chci kupovat plus mínus hned takže z aktuální nabídky...

TV bude sloužit pro PS5, web media a večerní filmy

Pozorovací vzdálenost kolem 2.5 až 3 metrů
Místnost je slunná, ale nečekám, že budu koukat přes den... venkovní rolety světlo utlumí až až...

Velikost je mi celkem jedno. Koukám na velikosti od 42 do 65 palců.

Aktuálně tedy v nabídce
LG OLED42C26
TCL 55C845 / 835

Prosím o radu, která TV je lepší pro moje potřeby, případně zda jsem nějakou TV opominul, například něco z nabídky SONY atd... díky
xakrurychle
Junior

Odeslat příspěvekod MYCHAL S TVRDÝM 26. 9. 2023 16:48

Prvně si zvol úhlopříčku, to ti jedno být nemůže. Na 2.5m 42 palců v žádném případě, já to tak mám a chytám se za hlavu že jsem si tehdy nekoupil větší.
MYCHAL S TVRDÝM
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xakrurychle 26. 9. 2023 16:53

Je mi to naprosto jedno, na TV koukam z kresla, sedim naproti TV, je uplne fuk jak blizko nebo daleko... 42 mam aktualne, nemam s tim problem, stejne tak nebudu mit problem s vetsi.
xakrurychle
Junior

Odeslat příspěvekod Vladce vesmiru 27. 9. 2023 09:05

Vem nějaký 55 oled, na filmech i hrách je to sakra poznat a větší uhlopříčka má taky něco do sebe. LG 55B2 je za nějakých 23000, s VIP v datartu (kupony se různě potulují i zde na foru) bude kolem 21000. O něco lepší LG 55CS s VIP za 25500 nebo u LG za 26000.
Vladce vesmiru
Junior

Odeslat příspěvekod xakrurychle 27. 9. 2023 09:11

Jaký je rozdíl v LG C2 a CS?

Včera jsem shodou okolností byl v alze kde měli vystavenou c845 a já jelikož náročný nejsem, tak promo obraz se mi líbil... nestihl jsem pozorovací úhly ale i v tom světlém showroomu byla černá fakt černá.
xakrurychle
Junior

Odeslat příspěvekod Vladce vesmiru 27. 9. 2023 10:26

xakrurychle píše:Jaký je rozdíl v LG C2 a CS?

CS je v podstatě C2, jen s levnějším oled panelem (je stejný jako má B2 nebo byl v C1). Tedy má lepší procesor a některé další funkce navíc oproti B2, ale nemá pokročilý panel se zvýšeným jasem jako má C2 a přišel o několik funkcí souvisejících s ovládáním hlasem (které ale fungují obvykle jen v angličtině a s asistenty jako google home nebo alexa).

K TLC se nevyjádřím, protože je neznám, nicméně zda na foru je popsána spousta zkušeností od lidí, co ji mají.
Já mám doma LG oled na filmy i na hry a už bych asi nic s LCD nechtěl. Ale každému může vyhovovat něco jiného.
Vladce vesmiru
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 27. 9. 2023 12:47

Pro potřeby uvedené v prvním příspěvku bych taky šáhnul po OLED LG, bohužel 55CS v posledních týdnech podražila (dala se koupit za 24 tis.), ale zdražila i C2. Zdá se, že si prodejci kompenzují nižší zisky z předešlých akcí a dnů Marianne.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod xakrurychle 30. 9. 2023 10:03

Nakonec mám takový malý update.

TCL 55C845, stále ve výběru, ale moc nejsem nadšenej s tím problémem vertikálního rozlišení při 4K. Extrémní plus - 5letá záruka, nadstandardní zvuk

LG OLED55C2 - asi taková benchmark TV, věřím, že je top. Aktuálně ale drahá. Pouze 2 roky záruka

Novinky co dalšího mě zaujalo a pokud bych počkal, pod 25k se vejdu
philips 55oled807 -

Philips 55oled907 - z těch všech asi nejprémiovější kousek, nejlepší zvuk, ambilight, Google TV, 5letá záruka

no a poslední je

Panasonic tx 55lz980e - kde se píše, že má snad nejlepší obraz, ač třeba nemá úplně nejmodernější panel. Pouze 2 roky záruka, dobrý zvuk...

Všechny TV mimo TCL mají 2 x 2.1HDMI zbytek ve staré specifikaci, ale to mě netrápí.

Vzhledem k tomu, kolikrát se řešilo, že panely umřou hned po záruce atd proti sobě aktuálně stavím na první příčku

TCL 55C845 a Phillips modely, bohužel jsem četl, že Phillips se k reklamacím nestaví přívětivě (na zahraničních fórech, takže naše realita může být jiná), a u TCL mě zas mrzí problémy s tím vertikálním rozlišením, jinak si myslím, že na LED TV má obraz velice luxusní, viděl jsem v Alza showroomu, ale jasný, jsou na tom hraný promo videa...
xakrurychle
Junior

Odeslat příspěvekod MYCHAL S TVRDÝM 30. 9. 2023 11:13

Popisky vstupů HDMI které vidím u TCL 55C845:
1-4k@144hz
2-4k@120hz service port
3-4k@60hz
4-4k@60hz eARC/ARC
Pokud mi někdo řekne co mám přesně udělat, nastavit abych problém s vertikálním rozlišením ověřil tak to udělám. Xbox series s mám vražený v 1 vstupu HDMI, zaplý režim game master pro. Režim zobrazuje FPS 120, HDR zapnuto, ALLM zapnuto, VRR vypnuto. Televize zobrazuje rozlišení 3834x2160@120hz HDR10 UHD. Puštěna hra FH4.
MYCHAL S TVRDÝM
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xakrurychle 30. 9. 2023 11:40

Možná řeším blbost a ani to není pravda, jedná se o problémy s SoC Mediatek MT9615 / MT5889, který je ve starších verzích TV od TCL, stejně tak jako i u jiných značek - Sony, Panasonic etc... předpokládám tedy, že pokud je daný čip v 845 (což by právě měl být), ty problémy budou i u daného modelu. Co jsem četl, Sony to v dalších modelech vyřešilo dodáním druhého čipu, kdy tak rozloží zátěž mezi dva.
xakrurychle
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 30. 9. 2023 12:35

TCL C845 má dva plnohodnotné HDMI 2.1. Některé zdroje uvádí chybně 4x HDMI 2.1.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod xakrurychle 16. 10. 2023 12:45

Koupil jsem v alze v akci nakonec tu c845 plus nejake vouchery z prace, finalni cena asi 16 tisic...,
Nemel jsem zatim cas nic vyzkouset. Mam k ni onu 5letou zaruku tak uvidime co se kdy stane... jen takova zajimavost, na prepazce mi "vnutili" a to doslova alza zaruku na dva roky vymena produktu za novy ze dne na den... trikrat jsem odmitl az sem nakonec rekl dobre, pridejte to tam, protoze to pry nejde dokoupit, ale musi se to koupit v ten moment... no doma me to samozrejme hlodalo, takze se supportem jsem pak resil, ze mi prodali neco co nedava smysl, protoze pokud vymenim produkt za novy s novym SN, prestane mi platit ona 5leta zaruka... nastesti mam s alzou dobre zkusenosti a do dvou dnu to bylo stornovano a penize za jejich nabizenou zaruku vraceny. Ale ano, v tu chvili jsem se proste nechal "ukecat".
xakrurychle
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 16. 10. 2023 12:49

Jestli máš C845, dej vědět, co vyhovuje/nevyhovuje.

Mimochodem za 16t je to extra kup.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod tombas 16. 10. 2023 13:26

Na ty prodloužené záruky, co nabízejí prodejci, bacha. V Planeu mi nutili dokoupení pětileté záruky k pračce za více než 3000,-, aniž by mě upozornili, že je po registraci od výrobce zdarma, takže napřed pečlivě prověřit a teprve pak případně dokoupit.
Navíc spousta lidí má nějaké připojištění elektrospotřebičů ve svém pojištění domácnosti.

Jinak C845 je parádní TV a ve tvém případě za super cenu.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod xakrurychle 16. 10. 2023 13:39

Ano, proto to s tou zarukou pisu, protoze ne vzdy vsechno dava smysly, nebo je to pro kupujiciho vyhodne, takze treba to nekomu nekdy pomuze :)

Jinak, taky se jednalo o jejich zaruku v cene 3000,-. Vymena za novy produkt okamzite a v pripade ze uz by se 845 neprodavala tak za novy typ, pripadne vraceni penez. Produkt sam o sobe za me OK pokud to tak funguje, ale negoval mi 5letou zaruku, kvuli ktere jsem tu TCL mimojine bral.
xakrurychle
Junior

Další stránka