TV 65" s cenou do 25 tis.

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod kukubais 2. 10. 2023 09:25

Tak jsem s hrůzou zjistil, že cena C2 skokově vzrostla a už téměr nikde není skladem, datart poslední kus. Nejlevněji nyní za lg-store.cz za 36K :(
kukubais
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 2. 10. 2023 09:48

MYCHAL S TVRDÝM píše:C2 se určitě budou vyprodávat, teď když máš tu cenu v oku tak si akce hlídej. Na BF a DM mívají akce všichni, v průběhu roku každý obchodník své několikrát. Takže ti nezbyde nic než každej den se podívat co kde mají nebo si aspoň tam kde to de nastavit hlídací psi. Na heurece ne, tam než se proberou akce je fuč. Popřípadě využít chyby obchodníka, pokud by třeba to JVC co zmiňuje tombas někdo objednal a ihned ZAPLATIL má na něj právo, nějaké pindy v obchodních podmínkách prodejce že si vyhrazuje právo na zrušení objednávky jsou po zaplacení pasé.

Mychal má pravdu.
Heureka kolikrát ani aktuální akce nezobrazuje a akční cena se objeví až po rozkliknutí na stránce obchodu.
Ulož si odkazy na daný model TV do každého z obchodů přímo do prohlížeče a několikrát denně to projeď, nespoléhej na srovnávače.

Pokud jde o ty přepaly, osobně jsem se s tím až tak nesetkal, TV mívají tone mapping (ne všechny), což má právě těmto přepalům zabránit, nebo taky slití detailů ve tmavých plochách.
Jinak to lze eliminovat vhodným nastavením jasu a kontrastu a především profi kalibrací obrazu.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kukubais 2. 10. 2023 11:25

Shrnutí recenze c845 na avforums: negativa
SDR can look washed out due to an over-bright local dimming algorithm
HDR tone mapping is overly bright with HDR10
Dynamic HDR tone mapping over brightening the image
Some light DSE and banding seen

A to bylo po zkalibrovani a ideálním nastavení..
kukubais
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 2. 10. 2023 11:44

Pokud jsi tak moc náročný a pokročilý divák, budeš muset zřejmě koupit něco dražšího, což ovšem neznamená, že bezproblémového.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod xakrurychle 2. 10. 2023 12:08

Jedna vec je,ze to je napsane v recenzi, druha vec je zda to vubec uvidis ty sam?
xakrurychle
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 2. 10. 2023 12:34

Nutno podotknout, že s perfektním zobrazením HDR obsahu mají problémy i mnohem dražší TV vč. OLED a ne vždy je výrazně vyšší jas ku prospěchu věci. Dokonce se stává, že film vypadá lépe v SDR než HDR.
Úroveň lokálního stmívání se dá nastavit většinou ve třech krocích a vždy je to na úkor něčeho jiného. Příliš agresívní lokální stmívání může způsobit ztrátu příliš malých světlých objektů v obraze - typicky hvězdná obloha, vypnuté nebo jen nízké lokální stmívání způsobí světle šedou auru kolem světlých objektů na tmavém pozadí - např. bílé titulky na černém pozadí.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kukubais 4. 10. 2023 20:12

Tak poslušně hlásím, že jsem nakonec pořídil LG C2. Narazil jsem ale na jednu věc, co musím ještě vychytat a to je zpoždění zvuku při přehrávání 4k videa z PC, které je s TV propojené kabelem EVOLVEO XXtremeCord HDMI kabel, podpora UltraHD 4K2K. Stejné video ještě včera šlo přehrát na staré FullHD TV úplně bez problémů. Měl jsem za to, že je jedno, jestli např. 4K přehrávám na FHD displeji nebo 4K, bitrate je pořád stejný. Čekal bych tedy, že tím pádem kabel bitrate zvládá a neměl by tak být problém na nové 4K TV. Je potřeba pořídit lepší kabel (ten je bohužel v podlaze v chráničce a půjde dost obtížně vyměnit), anebo je to pouze o nastavení TV popř. PC (grafická karta Nvida GF 980Ti).
kukubais
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vladce vesmiru 5. 10. 2023 08:30

A dělá to jen u toho videa nebo i u dalších? A youtube či netflixu, když bys je pouštěl z PC? Mnoho přehrávačů umí zvuk vůči obrazu posunout klávesovou zkratkou, což by bylo nejjednodušší řešení, pokud by to byla otázka přehrávače.

Na TV bych zkusil přehodit kabel do jiného hdmi portu v TV, jestli to bude dělat na všech vstupech. Pak bych zkusil přepnout režim zvuku v TV, zda se situace změní a případně v TV povypínat různé dodatečné zpracování zvuku (takové ty AI / virtual surround a podobné). Pokud to nebude mít vliv, tak bych se podíval na pokročilá nastavení zvuku v menu TV, kde je položka AV Sync nebo tak nějak a kde by to mohlo jít vyladit.
Naposledy upravil Vladce vesmiru dne 5. 10. 2023 13:02, celkově upraveno 1
Vladce vesmiru
Junior

Odeslat příspěvekod eiben 5. 10. 2023 09:35

kukubais: udelal jsi dobre ta TV LG C2 je vyborna
eiben
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kukubais 6. 10. 2023 07:20

Dělalo to jenom u tohoto videa - Game of Thrones s Dolby atmos, jedna epizoda 14GB. Větší bitrate jsem asi zatím ani nepouštěl. Každopádně jsem si pohrál s velkým množstvím nastavení a nic.
Nakonec jsem kdesi na redditu našel doporučení vyzkoušet změnu default formatu zvuku z 16bit 44800 na 24bit 44100Hz a najednou zpoždění zmizelo :D

https://photos.app.goo.gl/dg2HHDEZ9gt9zYm18
kukubais
Kolemjdoucí

Předchozí stránka