Philips 55PUS8303/12 po druhé odešel panel!

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod MgX 10. 11. 2023 14:58

Nechtěl jsem Ti ji hanit. Rozhodně je vítězství, že budeš mít doma nový fungující televizor. Řada lidí IPS panel vyhledává. Vyhovuje jim jeho podání. Sám takové mám v okolí.

Ad prémiovka... jo, tak všechno jde dopředu. Musíš se dívat na to, zda Ti mění určitou kvalitu telky za minimálně kvalitu shodnou. To, že něco bylo před dvěma lety špička a dnes by to byl třebas nadprůměr, nehraje roli. Jak píšu... důležité je, že nemusíš kupovat za své nový televizor.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod tombas 10. 11. 2023 15:13

Jediný výraznější problém u PUS8808 s IPS panelem je, že nemá žádnou formu lokálního stmívání, ani Full Array, tedy větší skupiny klasických LED zadního podsvícení.
V tomto směru je Philips dost pozadu hlavně za TCL a Hisense, které v podobné ceně nabízejí Mini LED.
Každopádně je to pořád nadprůměrně dobrá TV s nativním 120Hz panelem a ambilight.
U VA panelu bys měl problém s pozorovacími úhly, mám to vyzkoušené právě na TCL, kde už menší pohled mimo ideální osu znamená úbytek kontrastu a sytosti.

Vyzkoušej a uvidíš, případně ji můžeš prodat za lehce nižší cenu a pořídit se něco dle vlastního výběru, jen nevím, jak by to bylo s přenesením záruky.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 10. 11. 2023 15:17

Upřímně... u některých IPS to lokální řízení podsvícení často jen zvýraznilo nesoulad v podsvícení při jednolitější ploše. Tudíž ho řada lidí vypínala. Navíc on je určitě zvyklý na Ambilight, takže řadu věcí v obraze nepostřehne, neřeší.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Karlos68 10. 11. 2023 15:28

Jasně já to nebral jako nějaké hanění, jasně že je + že nemusím kupovat novou telku , ty philipsi v 55 100Hz se pořád prodávají okolo těch 20 litrů jak jsem ji před 4 lety kupoval ve vyprodeji.

Akorát jsem ale trefil na ten problém z reklamacema 5 letýma u Philipsu když měli problémy s tou pojištovnou.
Jen jsem nevěděl , že tady v tom pojištění je amortizace ... když se tv pojistí u normální pojištovny , tak tam vracejí 100% ceny.
Ale zas to pojištění dostal kupující zadarmo.
Karlos68
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 10. 11. 2023 15:31

Amortizace by měla být uvedena ve smluvních podmínkách, resp. by tam mělo něco naznačovat, že reklamace bude vyřízena s cenovým rozdílem atp.

Nicméně jsou tam dvě varianty, že jo. Buď vezmeš výrobek... anebo ne a dají Ti příspěvek na novou telku, no.

-- 10. 11. 2023 15:34 --

Jsem rád, že Ti to takto dopadlo. Nesnáším takový ty sliby dopředu a pak skutek utek. Jednak to není fér a druhák by si to renomované společnosti neměly dovolit.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Meridius 20. 11. 2023 18:13

Je to zkušenost a taky poučení, že je třeba zvažovat, zda tahle záruka má hrát roli při výběru TV. Díky za zkušenost.
Meridius
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 20. 11. 2023 21:08

Karlos68 píše:Jasně já to nebral jako nějaké hanění, jasně že je + že nemusím kupovat novou telku , ty philipsi v 55 100Hz se pořád prodávají okolo těch 20 litrů jak jsem ji před 4 lety kupoval ve vyprodeji.

Akorát jsem ale trefil na ten problém z reklamacema 5 letýma u Philipsu když měli problémy s tou pojištovnou.
Jen jsem nevěděl , že tady v tom pojištění je amortizace ... když se tv pojistí u normální pojištovny , tak tam vracejí 100% ceny.
Ale zas to pojištění dostal kupující zadarmo.

Tak jak to celé dopadlo? Už máš novou telku doma? Pokud ano, máš nějaké první dojmy, poznatky... 8818 je aktuální model, bylo by fajn mít pár informací "z první ruky" přímo od majitele.
Samozřejmě vítány jsou i ty případné negativní zkušenosti.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 24. 11. 2023 15:20

A nic. Buď nemá čas, nebo je tak okouzlený kvalitou, že jenom kouká, kouká a kouká :-)
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod tombas 24. 11. 2023 16:54

:D zřejmě
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod petison 24. 11. 2023 17:55

tombas píše:Já bych to spíš tipoval na základní desku, než samotný panel ale TV jsem neviděl a nejsem servisní technik.
Prodloužená záruka je často takto postavená, že nekryje všechny náklady a ještě tam bývají různá omezení z hlediska běžného opotřebení (náběh hodin provozu) apod.
Zkus se ještě poptat v nezávislém servisu, na kolik by případně vyšla oprava a jestli by to ve finále nebylo levnější než ta záruční přes pojišťovnu, když budeš hradit dopravu.

Tak já momentálně řešil poruchu televize u prodloužené záruky kterou dává zdarma JVC na 42 měsíců . Svoz byl normálně zdarma. Televizi odvezli, pak mi volali, že závadu nelze odstranit a dostanu novou TV. Čekal jsem tedy 2 měsíce, protože nebyla skladem. U prodloužené záruky mají na vyřízení u JVC 60 dní. Mám doma novou TV JVC - 75 palců. Nic jsem neplatil. Dostal jsem novější model- starší co jsem měl se už nevyrábí.
petison
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 24. 11. 2023 22:16

Tak to je ta nejlepší varianta a u JVC se mi tenhle přístup opravdu líbí. Už jsem o jiném takovém případu reklamace slyšel a taky max. spokojenost, ale tam to šlo opravit.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Karlos68 4. 12. 2023 09:02

Tak ted TV dovezli zdarma, ještě jsem ji neviděl ..... protože jsem uvízl na chatě v Jeseníkách tak do bytu musela zajít sestra a musela mu pomoc ji vynest , protože mi volal že uvizl v Opavě na sidlišti a tahal ho traktor , tak byl tak naštvaný že to točí a jede domů a že až za týden ale nakonec to dal a najel v tom bordelu další desítky kilometrů a dovezl to.

Ted ještě aby nás v Jeseníkách někdo vyhrabal.
Karlos68
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 4. 12. 2023 12:43

Počkej do jara, ono to roztaje :D.
tombas
Pokročilý

Předchozí stránka