Jaký prohlížeč pro AndroidTV v 2023?

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod regine 11. 10. 2023 12:25

Mám Smart Android TV od Hyundai (LG právě spáchala sebevraždu) s Logitech K400+ wireless klávesnicí. Jaký v roce 2023 vybrat prohlížeč? Standardní browsery (Chrome, Firefox, Opera ...) moc nechválí na angl. fórech. Údajně jsou až moc uzpůsobené pro ovládání na mobilech (dotykové ovládání na obrazovce), což při užívání na staré LG TV (Firefox a Chrome) mohu potvrdit.
V současnosti doporučují tři browsery pro Smart Android TV:
a) TVWeb Browser
https://play.google.com/store/apps/details?id=jp.co.rarity.tvweb
b) TV Bro
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.phlox.tvwebbrowser

c) Puffin TV - jež vylučuji, ač je nejlépe hodnoceno, přešel na předplatné. Takový nadšenec TV Smart nejsem.
Zbývá omezený dotaz na dva chválené prohlížeče netu. Který z prohlížečů TVWeb Browser nebo TV Bro po vlastní zkušenosti doporučíte? Případně znáte jiný bez reklam/platby? Nebo se pokorně vrátit na Chrome a Firefox?
Nice Day :-) Hezky den :-)
regine
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod michalko58 11. 10. 2023 18:32

Ved vyskusaj a uvidis sam, ktory sa ti bude pacit. Mozes si nainstalovat kludne vsetky a skusat a skusat.
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod MgX 11. 10. 2023 19:15

Na TV nepoužívám žádný prohlížeč, protože mně všechny nevyhovují pro běžné účely, které nabídne PC s prohlížečem.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Atifanda 12. 10. 2023 06:48

Chrome ani Firefox nejsou oficiálně dostupné přes Play pro Google tv. A to proto, že nepodporují ovládání dálkovým ovladačem, ale pokud používáš myš a klávesnici, tak by ti měly běhat. Instalovat je budeš muset přes soubor z Usb disku.
Ony ty prohlížeče mají každý nějaké plusy a mínusy. Mě se co ovládání líbí svižnost Odin Browser. Mínus je detailnější nastavení pro stránky jako přiblížení atd.
Atifanda
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod regine 12. 10. 2023 08:11

@Atifanda - Dík. Zkusím i Odin Browser od Hisense_VT
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hisense.odinbrowser
Klávesnice Logitech má touchpad.
DOPLNĚNO:
Výsledek po prvních testech:
TVWeb Browser - 8-S nestandardní prostředí i ovládání, nevyhovuje mi
TV Bro - :-)) téměř standardní prostředí jako u prohlížečů na počítačích
Odin Browser od Hisense_TV - :-)) téměř běžné prostředí jako na PC, dle mne zatím nejlepší ze zkoušených
Naposledy upravil regine dne 12. 10. 2023 15:56, celkově upraveno 3
regine
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod juress F1 12. 10. 2023 13:14

Nemám osobní zkušenost, ale na desktopu používám Vivaldi a měl by na android TV fungovat.
juress F1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod regine 13. 10. 2023 19:05

@juress F1 - Z Domovské obrazovky přístupný Google Play Store nenabízí klasické počítačové nebo mobilní apky, tedy prohlížeče jako Chrome, Opera, Vivaldi, Firefox, .... V nabídce jsou nafiltrovány browsery jen pro Android-TV. Klasické apky se musí v kompu stáhnout na externí USB-nosič/flešku a potom z připojené flešky v TV instalovat.
Naposledy upravil regine dne 13. 10. 2023 19:45, celkově upraveno 1
regine
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jito 13. 10. 2023 19:10

Ta nabídka pro Android TV je celkem logická, ne?
jito
HD SATan