rád bych požádal o radu s výběrem nové TV - popíšu co mě vede k tomuto kroku

Historicky jsem asi 10 let měl LG LED televizi. Z hlediska UI a všeho okolo (webOS, magic wand, schopnost přehrát snad všechny soubory co jsem měl) jsem s ní byl mega spokojen.
Po přestěhování jsme se rozhodli pro větší úhlopřičku a po výběru (hledal jsem rady i zde) jsem doiteroval k QLED Samsungu (byla to snad nejvyšší řada před OLED - 3 roky staré v ceně necelých 40k - přesný typ mám doma:) Ale Tizen mi absolutně nesedl.
Televize je pomalá, nejde rozumně přetáčet soubory z NASu (tedy například přeskočit na konkrétní místo ve filmu je nemožné), neumí to 30% starších filmů přehrát (vím, že se změnily licence kodeků, takže to dnes bude asi problém i u ostatních), navíc tam přibývají aplikace, které nechci a nejdou odmazat a v poslední době ještě začal blbnout eARC výstup zvuku na soundbar (doufám, že je to televizi a ne soundbarem:) - dospěl jsem tedy ke stavu, že život je příliš krátký na to štvát se další roky se zařízením, které mi nesedí a chci ji vyměnit.
Požadavky:
- primární televize v domácnosti
- 83'' (v případě extrémní výhody bych vzal i 77'')
- sledujeme primárně VOD (stream + TV), anténu ani zapojenou nemáme
- TV je připojena skrze SMB na NAS (chci, aby se playback ze sítě dobře ovládal - šlo přeskakovat po časové ose a umělo to přehrát maximum formátů)
- k TV je připojena PS5, Nintendo Switch a Sonos Soundbar (eARC). Zatím neplánujeme další konzole, ale to se asi může změnit
- koukám primárně po OLEDu
- běžné smart věci typu airplay atp., které beru, že jsou v této třídě běžné (aplikace používáme Netflix, HBO Max, Disney+, SkyShowtime, AppleTV, Sledováni TV)
Co mám ve výběru - primárně jsem koukal po Sony doufaje, že je to etalon kvality - ať už z pohledu OS (chápu, že je to Android TV) nebo z pohledu panelu. Nicméně hledáním jsem trošku rozšířil možnosti:
- Sony A80L
- LG C3
- Sony A95L (toto je max v 77'' a nevím jestli 6 palců bude vyváženo lepším panelem)
- Panasonic MZ2000E
Jsem si vědom cenovky a "neřeším" rozdíl 130-160k mezi modely výše, když to bude "lepší" model. Ale nemusím samozřejmě nutně vystřelit 160k kvůli 10nitům navíc oproti tv za 120k.
Díky za tipy