Výběr televize 83'' OLED

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod martas38 14. 11. 2023 23:16

Já bych hlavně u té LG viděl jako obrovskou výhodu WebOS. Sice do toho nejde Kodi a nemá to tolik aplikací, ale zase to má stabilitu a dlouhou podporu. Zrovna Sony by mohla o problémech s Android (Google TV) vyprávět. Nestabilita, náhodné restarty atd. Ale to je samozřejmě věc názoru, já se Androidu vyhýbám, kde jen to jde.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod majkom 14. 11. 2023 23:35

Neni to vec nazoru, je to blbost. Mal som lg, mam sony, priblizne stejne stabilne. Raz za pul roku se mi restartuje telka a to je tak vse, tak to je bez problemu.
majkom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 15. 11. 2023 03:44

No vidíš. Najdeš tady vlákna, kde se lidem Sony po aktualizaci systému restartuje 4x týdně. Údajně způsobeno červeným tlačítkem.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod majkom 15. 11. 2023 06:28

Smula. Dle par jedincu nejde rict ze to nestabilne. Ale to
Uz jsem mirne offtopic. Abych to shrnul, podle mne ta sony za priplatek vuci g3 nestoji (sam mam sony oled, abych nebyl narcen z nejakeho straneni lg), a pokud to stoji tak, ze bud g3 s kalibraci nebo sony bez kalibrace, tak neni o cek. Navic, nechci mluvit za riddleho, ale kdyz mi kalibroval tv, hodne chvalil moznosti kalibrace lg vuci komukoli na trhu:) a 5 let zaruky navic je taky prijemny bonus, k te sony pujde zakouput sice taky (nekupovat v ew, datart a podobne, ale v sony centru primo sony zaruku - je to vyrazne levnejsi a lze dokoupit do roku od koupe tv), ale bude to dalsich par tisic navic. Ten mozna lepsi upscaling a motion processing u sony - zas o tolik lepsi nebude, mozna kdyby tazatel uzival obe tv vedle sebe, tak by to videl, jinak ale pochybuji. Takze pokud vyslovene pozadavek nezni, musi to umet kodi, tak jednoznacne lg.
majkom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dracul77 15. 11. 2023 19:35

Vyzera to tak ze skoncim s 77”Lg G3 + kalibracia od Riddle + tv box ugoos AM8+ 5 rocna zaruka.
Verim ze to bude “viditelny” upgrade voci 65 CX.

Mimo temu: Inak dnes som trochu pocistil vyrovnavajucu pamat kodi na ugoos am6 plus a voala v klude prehra 45GB betz seknutia.

Vsetkym Vam dakujem za vstupy, potreboval som trosku nasmerovat a uistit sa ze robim dobre.
dracul77
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod majkom 15. 11. 2023 19:46

Viditelny uograde to bude najme vo velikosti a snad v te kalibraci… zas necekej nejaky mega wow
majkom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dracul77 16. 11. 2023 00:38

Tak je rozhodnute,

Uz som objednal Ugoos am8, ma podporu DV co je skvele
Zajtra objednavam 77’LG G3.

Po sviatkoch planujem kalibraciu od nasho guru Riddla(ak sa dostane na Slovensko),tak dufam ze tv pride bezchybna co s najlepsim panelom.

Chalani viete mi poradit co a ako prve otestovat aby som vylucil pripadne chyby obrazovky a mal tak moznost TV vratit. Budem ju kupovat priamo v LG shope.

Dakujem
dracul77
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 16. 11. 2023 07:17

Doufám, že ji budeš věšet na stěnu, LG G3 nemá v balení stojan, který se sice dá dokoupit samostatně, ale stojí nehorázné peníze.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dracul77 16. 11. 2023 10:20

Jasne bude na stene. Tak ako mam teraz.
dracul77
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tielk100 16. 11. 2023 11:33

tombas píše:Doufám, že ji budeš věšet na stěnu, LG G3 nemá v balení stojan, který se sice dá dokoupit samostatně, ale stojí nehorázné peníze.

Tak to bych čuměl že nemá stojan to mně nikdy nenapadlo že to tak může být sice tv nekupuji ale díky za upozornění že může taková situace nastat.
tielk100
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 16. 11. 2023 13:40

Tento televizor je tím známý. Ono není problém, že nemá stojan, problém je, kolik se pak za něco případně připlácí.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod tombas 16. 11. 2023 15:11

Já tomu docela rozumím a myslím si, že by i u ostatních modelů nebo značek měli mít zákazníci volbu, jestli chtějí stojan, držák na stěnu nebo nic, protože mají svůj, nebo případně obojí, ušetřily by se náklady a spoustě lidí by se doma neválel stojan.
U malých úhlopříček to je asi jedno, ale u těch velkých, kde je předpoklad, že to bude viset, je většinou stojan zbytečný.
Nastavení rozumné ceny je pak jiná otázka a samozřejmě o to nižší základní cena TV.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 16. 11. 2023 15:16

Bohužel to ale takto nedopadne. Dopadne to, minimálně u nás v zemi se specifickým trhem tak, že telka bez stojanu bude za cenu, jako jinde se stojanem. A stojan zvlášť bude za extra příplatek.

Osobně vidím v podobných věcech dobrou možnost, jak nekupovat něco, co nevyužiješ. Třeba, když se k mobilům přestaly dávat sluchátka. JENŽE... šla cena dolů? Ne, nevšiml jsem si. Jen máš menší balíček, stejnou/vyšší cenu, a když zrovna sluchátka chceš/využiješ, tak si je přikoupíš opět za extra cenu, kdy už se Ti může vyplatit nákup úplně jiných, kvalitnějších.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod dracul77 16. 11. 2023 17:27

Idealne by bolo moznost vybrat si k Tv typ stojana, ale lepsia volba je pribaleny drziak na stenu pretoze ja som nikdy nemal polozeny TV na nejakej skrinke ale Tv davam do vysky aby mi to vyhovovalo a bol v spravnej vyske co sa da dosiahnut len spravnym zavesenim.
dracul77
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod majkom 16. 11. 2023 19:53

na tohle posledne by me zajimalo jak si prisel:D mam tv na stolku a mam ji v idealne vysce vuci me polohe v sedu...
majkom
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka