Výběr TV 65" na hry (PS5) a filmy z Netlix, Apple TV, atd

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Zdenda78 5. 11. 2023 14:18

Ahoj,
aktuálně mám v obýváku Samsung UE55NU8002 a chci přejít na větší úhlopříčku - 65". Do Samsungu se mě již nechce jít, v ložnici mám LG 55NANO91 a obraz je výrazně lepší, jak na hry, tak na filmy ze streamovacích služeb. TV max kolem 30 tis. OLED v této cenové kategorii ais nemá smysl, navíc děti občas nechají na TV pauzu a i 20 min.
Tv hra chci hlavně na hry -PS5 a streamovací služby a Nejvíc se mi zatím líbí SONY níže. Ale zvažuji i LG, ale otázka je, zda se vyplatí připlatit? Případně TOP model od TCL - 65C935. Ale četl jsem recenze, že systém není zcela odladění. Naopak zase obraz všichni chválí. Prosím o doporučení.

https://www.alza.cz/65-sony-bravia-kd-6 ... 719736.htm
https://www.alza.cz/65-sony-bravia-xr-6 ... 180940.htm
https://www.alza.cz/65-lg-65qned913-d7719688.htm
https://www.alza.cz/65-tcl-65c935-d7093489.htm
https://www.alza.cz/65-hisense-65u7kq-d ... .htm#popis

díky moc

Zdeněk
Zdenda78
Junior

Odeslat příspěvekod S4nt4 5. 11. 2023 15:02

Hisense U8KQ. V Planeu za 30k Pentonic SOC, DV120Hz VRR,144Hz VA panel 1000zon!, GLAN, WIFI6, slusny zvuk 2.1.2. Naslapana TV, jedina nevyhoda OS Vidaa.
S4nt4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Zdenda78 5. 11. 2023 16:42

díky za typ, to je zajímavá cena. Jinde je to od 35 tis. Parametry nabušené, včetně Dolby Vision, HLG , HDR10 a HDR10+ . 144Hz je pro PC hráče, na konzole nevužuiji, ale 4K/120Hz je super. Navíc maximální jasu 1500 nitů.
V recenzích je srovnávána se Sony X90L, která stojí zatím 50 tis. No, to je velký favorit. Jaké jsou nevýhody OS Vidaa?
Zdenda78
Junior

Odeslat příspěvekod .soul 5. 11. 2023 16:55

Kdybyste precijen premyslel o Oledu (a Samsungu), tak prodavam novy zabaleny 65" Samsung S90C za 29k.

viewtopic.php?f=1872&t=1333275

Dle recenzi jedna z nejlepsich Oled televizi, na hry vynikajici i oproti jinym Oledum:
https://www.tomsguide.com/reviews/samsung-oled-s90c-tv
.soul
Junior

Odeslat příspěvekod Albert.Bert 5. 11. 2023 17:12

VIDAA nemá především některé aplikace, třeba HBO MAX, v minulosti se hodně mluvilo o Disney+ ale to už myslím že bylo přidáno. Nemá ani SkyShowtime.
Albert.Bert
Junior

Odeslat příspěvekod Zdenda78 5. 11. 2023 17:41

Zdravím,
aha, HBO max máme předplacené :-(. To doma neprojde, docela to sledují. Zkusím jim napsat na podporu, zda přidají. Disney+ již ve specifikaci mají.
Zdenda78
Junior

Odeslat příspěvekod S4nt4 5. 11. 2023 17:56

HBO Max lze provozovat z PS5.
S4nt4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MYCHAL S TVRDÝM 5. 11. 2023 18:01

S psaním na podporu Hisense kdy se uráčí udělat aplikaci HBO si ušetři práci. Ptal jsem se jich vloni na podzim a bylo mi řečeno že okolo Vánoc. Posílal jsem dotaz asi 14 dnů dozadu a dostal jsem stejnou odpověď. Akorát nevím který myslí rok takže je možné že to bude až příští
MYCHAL S TVRDÝM
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 5. 11. 2023 19:09

Na HBO MAX (předtím GO) jsou dotazy na podporu Hisense už nejmíň 5 let, podle mého názoru Hisense s touto službou vůbec nepočítá, resp. HBO nemá zájem zdarma programovat platformu Vidaa, která je pořád minoritní napříč značkami a TV Hisense se mimo Evropu prodávají se systémem Google TV.
Nicméně, ve specifikaci je uvedeno, že TV, resp. Vidaa podporuje Google Chromecast, který by měl umět sám o sobě HBO streamovat z jiných zařízení. Pak by to nemusel být takový handicap.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Zdenda78 5. 11. 2023 20:25

Zdravím,
odpověď ze dneška ohledně HBO a SkyShowtime .. Otázka je, zda to bude platit.

Dobrý den. Aplikace HBO MAX nebyla v tomto roce spuštěna, tak jak bylo původně naplánováno, z důvodu nečekaného ohlášení jejího brzského ukončení. Nyní se čeká na spuštění nové verze pod označením MAX. Ta má být v Evropě dostupná na jaře v roce 2024. Následně pak bude nová verze nasazena i v naší nabídce. Aplikace SkyShowtime je plánována ke spuštění do konce tohoto roku, prozatím je možné sledování obsahu prostřednictvím vestavěného webového prohlížeče (browser - v nabídce appstoru). Pro více informací doporučuji sledovat naše účty (Hisense) na sociálních sítích (Facebook/Instagram).

-- 5. 11. 2023 20:40 --

Případně je zde ještě TCL, taky máš skvělé parametry. A dokonce má ještě vyšší jas 2000 nitů, než Hisense 65U8KQ -1500 nitů.

https://www.alza.cz/65-tcl-65c935-d7093489.htm#popis
Zdenda78
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 5. 11. 2023 21:11

Asi nejlepší poměr cena/výkon má v tuto chvíli Hisense 65U7KQ, TCL C935 je loňský model a je fakt, že letošní modely od TCL jsou znatelně lepší. Ideálně by bylo zaměřit se na C845 nebo C805.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod S4nt4 6. 11. 2023 10:40

U7K nema nic zajimaveho a jeste to kazi Vidaa. C805 je mnohem lepsi volba. 845 ve verzi X2 s Pentonicem bude taky dobra volba ale je to risk, pravdepodobneji dorazi stara verze 845X1. U8K je parametrove naprosty top za smesne penize. Myslim, ze karty jsou rozdany jasne. V opacnem pripade na to kaslete a vemte to nejlevnejsi, rozdil evidentne nepoznate, neresite. Sony by reklo 80 zon za 50k vam staci a neotravujte, zakaznik ma hlavne sypat a nevymyslet.
S4nt4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SSakul 6. 11. 2023 10:49

Za 30k jde koupit 65" Oled Panasonic LZ980 s novým EX panelem. Problém je, že podporuje jen Disney, Netflix, Amazon prime a Apple tv..

Skyshowtime nebo HBO by se muselo řešit externím řešením.

Takže za mě pokud nevadí externí krabička, radši Oled Panasonic, než Vidaa Ledku.
Pokud vadí externí krabička, koukal bych na TCL
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 6. 11. 2023 11:12

S4nt4 píše:U7K nema nic zajimaveho a jeste to kazi Vidaa. C805 je mnohem lepsi volba. 845 ve verzi X2 s Pentonicem bude taky dobra volba ale je to risk, pravdepodobneji dorazi stara verze 845X1. U8K je parametrove naprosty top za smesne penize. Myslim, ze karty jsou rozdany jasne. V opacnem pripade na to kaslete a vemte to nejlevnejsi, rozdil evidentne nepoznate, neresite. Sony by reklo 80 zon za 50k vam staci a neotravujte, zakaznik ma hlavne sypat a nevymyslet.

Chápu, že všechno posuzuješ jen podle papírových parametrů a specifikací, ale koukal ses taky někdy na obraz?
Nezáleží jen na počtu stmívaných zón podsvícení, ale také na algoritmu jejich fungování, Pentonic taky všechno nezachrání a Vidaa to taky úplně nekazí, je svižná a celkem intuitivní, na rozdíl třeba od Androidu, nemluvě o vlastních přílepcích různých výrobců.
Maximální jas v HDR je taky využitelný jen do té míry, jak jsou natočeny filmy a pořady a ano, i tady vypadá lépe obraz na OLED s nižším maximálním jasem než na LCD se 2000 nitů.

Doporučuji si zajít někam ty TV prohlédnou s vlastními ukázkami na flashce, projet si nastavení, vyzkoušet práci s ovladačem, přehlednost menu apod.
Přece jen už to není pár korun a budete s tím pak žít několik let.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod S4nt4 6. 11. 2023 11:42

Videl jsi co dokaze 65C805 s Pentonicem a 500zonama za 23k? Ja ano, mam ji ve vedlejsi mistnosti, dost slusne. Jo, neni to jak moje hlavni tv OLED 65JZ1500 ale nikde tu nectu, ze je zajem o OLED za 60k+. V tematu nebyl o OLED zajem vubec. Ono taky znatelny pokrok vuci JZ1500 je az MZ2000 za bratru 80k? Panasonic super, bohuzel jejich politika je HW z roku 2020 a k tomu aktualni panel. To je dost malo za ceny co pozaduji a letos to budou mit hoodne tezke. Vsechny OS krome Androidu jsou akorat na obtiz. Me ale zajima hlavne panel, OS je mi ukradeny, vse resim externe (Zidoo Z9X Pro obraz i zvuk). Nemam zadny duvod tady obhajovat stare, davno prekonane vybehove modely. Zminuji pouze to nejlepsi, co je aktualne k mani (adekvatni roku 23/24). Algoritmus...jinak receno software, ktery se muze zmenit kazdym firmwarem, coz u novych modelu jiste prijde. Jsou to Vase penize, nalozte jak uznate za vhodne.
S4nt4
Mírně pokročilý

Další stránka