Výběr TV 65" na hry (PS5) a filmy z Netlix, Apple TV, atd

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod MgX 20. 11. 2023 21:20

Psal jsem to, že se jedná spíše o využití do budoucna a různé záležitosti, které se stejně s nejvyšší pravděpodobností budou řešit až v úplně jiných modelových řadách. Takže teď se to nasadí, odzkouší a vylepší se TEORETICKY něco v práci s podsvícením a měl by tam už nyní být právě posun pro hráče hlavně u Dolby Vision. Tolik, co vím.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Zdenda78 21. 11. 2023 13:37

Myslím, že dost subjektivní až neobjektivní recenze 65C835, navíc je většina o zprovoznění TV, místo hodnocení obrazu, zvuku, apod. Je to tedy z 04/2023 a nástupce je právě C845. Ale opravdu je obecně menu u TCL TV tak nešikovně vyřešené?

https://www.televizniweb.cz/2023/04/tel ... ou-uskali/
Zdenda78
Junior

Odeslat příspěvekod rezon 21. 11. 2023 15:21

Menu je naprosto normální, prostě Google tv hlavní obrazovka a jako u každého systému občas někomu něco nebude vyhovovat. Vyzkoušel jsem si OS LG, Samsungu i Android na Philipsu a každý se ovládá trochu jinak, je to o zvyku. Že by někdo zrovna nutně chtěl mít tv tuner na jiném tlačítku opravdu hodně vypovídá. Po roce používání přesně té samé tv bych konstatoval, že autor recenze je debil nebo placený konkurencí ;-)
rezon
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 21. 11. 2023 16:22

Zdenda78 píše:Myslím, že dost subjektivní až neobjektivní recenze 65C835, navíc je většina o zprovoznění TV, místo hodnocení obrazu, zvuku, apod. Je to tedy z 04/2023 a nástupce je právě C845. Ale opravdu je obecně menu u TCL TV tak nešikovně vyřešené?

https://www.televizniweb.cz/2023/04/tel ... ou-uskali/

Přesně tuto recenzi jsem komunikoval s několika lidmi v oboru. Četli ji také. Jsou tam některé nepřesnosti a dále pak dost věcí, které prostě takto nenapíšeš. Až jsem se divil, že profesionál se vydává touto cestou. Skoro to vypadalo, že si s některými věcmi neuměl poradit. Dovolím si napsat, že pro mě jsou tam některé informace až zavádějící. Celý článek se nesl ve velmi zvláštním duchu. Mrzelo mě, že C835 jsem měl poměrně dlouhý čas před zmiňovanou recenzí. Protože bych rád prozkoušel aktuálně některé autorem zmiňované záležitosti.

Tady je náš...AVmania.cz.
https://avmania.zive.cz/tcl-65c835-spic ... zdeho-test

a pak druhý o C845
https://avmania.zive.cz/recenze-televiz ... -ceny-eisa

Oba, bohužel, v placené sekci.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod tombas 21. 11. 2023 16:47

Moje máma 75+ zvládá ovládání android TV TCL C725 úplně v pohodě, přepíná si pozemní vysílání s Netflixem, Vodafone TV a zpět a nemá s tím problém.
Do nastavení se nepouští, to jsem udělal já, ale běžné úkony (vč. toho, když si omylem někde něco pomačká), aby se dostala kam potřebuje, zvládá bez problémů.

Pokud má někdo pocit, že by to bylo nad jeho síly, dám mu kontakt na mámu a ona už mu to vysvětlí :D
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 22. 11. 2023 17:08

Nepozeral si aj na Samsung S90C/S92C? Predáva sa za málinko vyššiu cenu ako to TCL, ale myslím si, že je to lepšia voľba.
https://www.nay.sk/samsung-qe65s92cat
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 22. 11. 2023 19:57

Samsung OLED má skvělý obraz, o tom není pochyb, bohužel technologie QD-OLED je náchylnější na vypalování a to bez ohledu na značku, kde je tento typ panelu použitý.
Nepomáhá tomu ani nepředvídatelný algoritmus čištění obrazovky, kdy např. LG po každých kumulativně odehraných čtyřech hodinách spouští cyklus odstranění zbytkového náboje na pixelech, Samsung a Sony toto dělají bez zřejmé pravidelnosti, ale až čtyřikrát méně často než LG.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod majkom 23. 11. 2023 10:14

Panove, kdyby jste volili mezi tcl 65c935 a 65c845, kterou?
majkom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 23. 11. 2023 11:42

C845
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 23. 11. 2023 14:34

C845, pokud více řešíš u TV cokoliv, tak raději v nové revizi X2.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod majkom 23. 11. 2023 17:18

a vime jestlinekdo prodava X2?:)
majkom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 23. 11. 2023 17:59

Na 100% ne, ale větší pravděpodobnost bude u vysokoobrátkových prodejců typu Alza, Datart, Planeo, EW...
Třeba v EW, který má bedny s TV uložené v showroomu, by to mohlo jít zkontrolovat na štítku na krabici.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 24. 11. 2023 15:22

Co jsem měl poslední nezaručenou zprávu, tak by už nově dodávané i prodávané měly být X2. Jenže pozor... obchodníci mohou mít ještě starší zásobu, takže pak je Ti nějaká zpráva k ničemu, kdy na skladě bude 10x X2, ale Tobě pošlou zrovna tu jednu poslední X1.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Zdenda78 17. 12. 2023 20:56

Ještě mám dotaz ohledně Kodi a doplňku Stream Cinema a případné napojení na webshare. Jak to funguje na TCL? Je to bez problémů? Nemám s tím vůbec zkušenosti.
Zdenda78
Junior

Odeslat příspěvekod lada.neu 4. 1. 2024 21:09

S tím mám na tcl 55c735 problém, kodi nevidi wifi síť ani data na flashce a nemůžu tak repozitar naroutovat
lada.neu
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka