Výběr TV 65" na hry (PS5) a filmy z Netlix, Apple TV, atd

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod tielk100 30. 1. 2024 14:07

Ano má na tom PS5 .Z aplikaci mi tam chybi jen HBOMAX a Skyshowtime řeším přes Google Chromecast 4 s Google TV .Obraz je skvělěj tv jsme koupily za 15000kč cca a za ty peníze super.Předtím tam byla 55xf 9005 Sony.V obyváku máme 85XH9096 a přemýšlím že to vyměním za Hisense 85U7KQ dá se sehnat kolem 40000kč.TA 85XH9096 ma 10 bit panel a že bych viděl nějaké rozdíly mezi ni a Hisense tak to mi nepřijde jako problém.
tielk100
Junior

Odeslat příspěvekod ripper6 30. 1. 2024 14:56

tielk100: diky moc!
Mam presne Sony 55 XH9096 takze meli bysme mit stejnou, jen ty vetsi.
https://www.covybrat.cz/recenze-sony-br ... -55xh9096/

Prave ja mam k teto TV Onky AVR system. Tam vznikl muj problem, vypadl zvuk. Takze jsem resil a napsali me az v zahranici, ze Sony tyto TV se blbe synchronizuji s Onkyo.
Mel jsem za to ze to bude porad problem, ale tak co uz, takze jsem pocital ze mesicne vzdy vytaham kabely, vypnu TV, pockam 30sec, zapnu TV, zapojim:
PC - HDMI 2.1, pustim TV cekam...
nasledne zapojim eARC tedy aby mi to slo do AVR to je ten HDMI 2.1 druhy port.
Pak PS5 konzole ta uz se nevejde tak HDMI 2.0.
Posledni pak zapojim prehravac UHD 4K.

To se hodne zlepsilo, takze ted pokud nekoukame Netflix, prijde me ze to drzi ten mesic.
Jak ho koukame, tak stane se ze za tyden nebo 14dnu to nevydrzi a TV se sama restartuje.
Je jedno kdy i kdyz je treba jen uspana funkce "picture off" kdy mi preposila jen zvuk (ambient). Kupodivu se po restartu i sparuje s AVR. Takze ten samotny restart az tak nyni nevadi.

rtings uvadi u xh900 jen
Je kompatibilní s G-SYNC, protože pracuje s grafickou kartou NVIDIA RTX 3060 bez trhání obrazovky, včetně her 4k @ 120 Hz. Neexistují žádné problémy s blikáním, které má Sony X90J.
To ukazuje ze i novejsi TV Sony x90j meli problem.
Nema ale: 60Hz For 60 fps - No
Tento televizor má volitelnou funkci vložení černého rámu, která pomáhá snížit rozmazání při pohybu. Bohužel minimální frekvence blikání podsvícení je 120 Hz i při přehrávání 60 Hz obsahu, což má za následek určitou duplikaci obrazu.
https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x900h

Pri srovnani ale vychazi lepsi Hisense napr
https://www.rtings.com/tv/tools/compare ... shold=0.10
to me prekvapilo :)

Zda to poznam sam poradne nevim 8bit+frc vs 10bit panel, ale pro klid a psychologicky efekt jsem ho chtel mit :)
Hisense hodne dobre pusobi prave na hry a jako PC monitor.
v 65 palcich ma dobrou cenu, normalne ty TV stoji cca 40 000czk.

Nejvyssi model kdyby prisel s kompletnim vybavenim, tak by toto vse strcil do kapsy, proto jeste vyckavam, dokud mi TV Sony funguje :)

Hisense U8/U8K - ma byt vylepsena, mela by mit stejne nebo lepsi barvy i cernou nez Sony xh9096 :)

Kdyz mas tu TV, mohl bys kouknout zda se ti zda lepsi obraz? Myslim cerna barva a podanni barev, pokud srovnas Hisense vs Sony xh9096 to co mas? :)
Zajmal by me nazor i kdyz mas nizsi model od Hisense U7.

Hisence UXK - tady je to top, pokud prijde vylepsena bude to pecka
ripper6
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tielk100 30. 1. 2024 15:24

Ja ty sony tv doma pomalu ruším od syna z pokoje už šla v obýváku to má nahnuté a v ložnici chvíly vydrží a pujde taky.U te 85XH9096 mám soundbar klipsch cinema 600 jsou s tim pořad problémy i když mam všude nastaveno aby se mi nezapinal se zapnutím tv stejně se ho tv zapne nebo stačí kolikrat pustit ps5 a zase to zapne už vypnuty soundbar nakonec ho vytahuju ze zasuvky a zapnu ho az chci koukat na film.

V podání barev velky rozdíl nevidím ale u černe to je rozdil a to velkej a super je ze u filmu s titulky se mi nerozsviti pulku tv to mě u sony dost štvalo .Těch cca
384 Local Dimming Zones je tam citit.
tielk100
Junior

Odeslat příspěvekod ripper6 1. 2. 2024 09:59

tielk100: konecne nekdo, s kym si muzu vymenit par info kolem Sony a xh90...
takze ti sama zapne jo? :)
Nam to dela tento problem i po novem firmwaru...
1. tv pres eARC do AVR, vypnes "picture off" tedy uspani tv ale s tim ze dal preposila jen zvuk.
Usnes a probudis se a TV vesele sviti, jako by ji nekdo zapnul na ovladaci! Byt to OLED uz je vypalena :-l

2. Nekdy je takto uspana, najednou slysis ze prestal jit zvuk, restart, logo a TV vesele nabehne zpet. Samovolny restart je stale :roll:

Nektere pocatecni potize se dali chapat, ale bohuzel i dnes neni uplne vyladena a stale problem trva. Jinak myslel jsem ze nove Sony napr nejvyssi x95L maji 10bit panel, tak uz je to tak ze Sony dava 8bit+frc taky jako Hisense.

Dle recenzi je Sony x95L dobra, ale ma sve mouchy, prednes miniLED je dobry a blizko referencnimu monitoru.
Sony ma dobry upscaling kdyz mas treba blu-ray FullHD :) I nase xh9096 nemela spatne recenze :-)

Sony ale nic extra nema, takze je otazkou jestli jeji novejsi televize jsou vic vyladene. Dle info co vysel nastupce po nasi xh9096 byla to tusim x90K, mela naopak horsi cernou!
x90J mela zase problemy v herni rezimu! :(

Cerna by snad mela byt lepsi nove na Hisense ne? Alespon dle mereni vychazi Hisense lepsi.
Nevim ted jak U7 rada, ale U8k ma mit pomerne dobre hodnoty a premium model UX ma nejvyssi mozne. Bohuzel nevyplati se prilis starsi model co ctu, ze byl vic takovej beta test.
Uvidime co prinese tento 2024.
Kazdopadne i U8N Hisense ma mit vylepsene nektere veci.
Tudiz jsem pripaven zkusit miniLED.
miniLED by ale mela mit lepsi cernou, pokud koupim lepsi kousek vyssi tridy a ne nejlevnejsi co najdu.

Jen pro info:
Hisense UX 2024 - bude mit 8bit + frc panel ale za to hodne moc zon, ale jen stale 2x 2.1 HDMI

Hisense U8N - cekam na info o HDMI, uvidime co panel, ma byt vylepseni pro hry
Certifikaci Imax ma mit nove i nizsi model U7 2024.

Me jde i o preposilani zvuku, takze pro me je dulezite zda to umi vse. U Premium modelu Hisense UX me zarazilo ze starsi 2023 neumi preposlat LPCM 7.1 ale jen 2.0 tam bych se bal, aby to nedelalo problem kdyz posilam z PC Dolby Atmos.
Taky je otazka, zda se vyplati za Cinana utratit 50 000czk (ted jako priklad je Hisense UX 2023 ve sleve) kdyz u Sony x95L vim co tak nejak dostanu to je vs 56 000czk se slevou....
Takze mozna bych sel s nizsi radou tj Hisense U8 za $1000 +-. MiniLED by mela i tak byt kvalitnejsi nez moje Sony xh9096 :)

Zajmavost u TLC: co me zaujalo TLC vyresilo dobre porty HDMI 2.1, nabizi 2x HDMI 2.1 120Hz a na port co ma specifikaci HDMI 2.0 dala eARC pro preposilani zvuku, pokud to funguje dobre, tak to maji velmi super a je skoda ze to nedela nekdo jiny! Kvalita ale nic moc a ani jejich premium model me zatim nepresvedcil :(
Vadi mi i spatnej upscaling, nejsem toho uplne pritel ale u 1080p se hodi.

U me Sony pujde, ale zatim jede takze spis se poohlizim. U miniLED bohuzel toho vic nenajdu, pro precteni mam jen na vyber Sony nebo Hisense :(

Sony - vadi mi tam vaha, proc sakra ma tolik tu miniLED tezkou vazi bez podstavce 32kg achjooo, mam totiz drzak co jde davat i vertialne nahoru, dolu a nemusel bych pripadne prevrtavat :-|

Hisense - ja vim je to mozna detail, ale ten vazi bez drzaku prumeru 25kg az max 29kg u 65 palcu se starsim premium modelem tj unese ho muj drzak s limited 30kg!

Dotaz: co to je nerozsviti pulku TV? Jako u Sony kdyz mas titulky, ze to dela co? :)
Me to jde normalne, titulky nepoznam ze by meli problem a ani zadne kveteni nevidim, jedou ok.

Pokud to mas na koukani nekde do obyvaku tak i ta Hisense UX by jako starsi 2023 mohla bejt top v podanni cerne a blizko OLED. Alespon ta recenze pusobila hodne dobre co se tyce tohodle, ze to nechavali za sebou i Sony a jine LED TV. Je otazkou co za ty penize vydrzi, nekde psali v zahranicim AVforum, ze Cinske cipy nemusi tolik vydrzet. Bohuzel nenasel jsem zatim zadne data o poruchovosti a vydrzi.
ripper6
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S4nt4 1. 2. 2024 10:14

Cinske cipy. Krome LG a Samsungu (maji vlastni SOC) na tech "cinskych" cipech jedou naprosto vsichni vyrobci. Nekdo si je marketingove pojmenuje HCX (Panasonic), XRcognitive (Sony). Vsechno je to stejny Mediatek.
S4nt4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tielk100 1. 2. 2024 13:48

ripper6 Dotaz: co to je nerozsviti pulku TV? Jako u Sony kdyz mas titulky, ze to dela co? :)
Me to jde normalne, titulky nepoznam ze by meli problem a ani zadne kveteni nevidim, jedou ok.

Ano na te 85 je videt pri dolby vision jak pišeš kvetení kolem titulku předtim jsem si toho tolik nevšímal ale kdyz to porovnam ted s tou miniledkou je to velky rozdíl hlavně když se podíváš na tv trochu z boku .
Ta miniled je uplne nekde jinde černá je fakt super a oled momentalně nepotřebuji toto mi uplně stačí.
tielk100
Junior

Odeslat příspěvekod Zdenda78 1. 2. 2024 14:14

ripper6 Dotaz: "Kvalita ale nic moc a ani jejich premium model me zatim nepresvedcil :(
Vadi mi i spatnej upscaling, nejsem toho uplne pritel ale u 1080p se hodi."

Taky zvažuji TCL, premium myslíš 935 případně 845? Za mě 4k obraz super, ale upscaling z 1080p těžko někde porovnat. Na prodejnách tam pustí TV signál, který mají na všech TV, takže i na 65" Sony je to docela hnus. A jak píše, tak se to občas hodí. Kde jsi tedy porovnával?
Zdenda78
Junior

Odeslat příspěvekod ripper6 2. 2. 2024 12:50

S4nt4 píše:Cinske cipy. Krome LG a Samsungu (maji vlastni SOC) na tech "cinskych" cipech jedou naprosto vsichni vyrobci.

To me stve, LG bych klidne vzal byt to miniLED i kdyby byla draha, Samsung me roce 2020 nastval ze nabizel jen 1x HDMI 2.1 to bylo total na nic, no a ted bych rad Dolby Vision, ktery z nejakeho duvodu nevim proc nepodporuje a asi ani nehodla :roll:

Sony ja mel za to ze maji Japonske cipy a ze to bude kvalita, bohuzel Sony pomerme zklamala.
Vcera v noci, uspana TV tj na ovladaci ozubene kolecko, vyber z menu a polozka "picture off"
TV nad ranem vyhodila sama zvuk a restartovala se. Nevim zda je to problem TV nebo Androidu ci to delaj i jine TV :hm :-\

-- 2. 2. 2024 13:14 --

tielk100 píše:Ano na te 85 je videt pri dolby vision jak pišeš kvetení kolem titulku předtim jsem si toho tolik nevšímal ale kdyz to porovnam ted s tou miniledkou je to velky rozdíl hlavně když se podíváš na tv trochu z boku

To je super! :-)) Po vcerejsku jsem ochoten ze tomu da sanci, misto Sony bych rad pak zkusil Hisense nebo TLC. Klidne premium model nebo nejaky vyssi tridy, ale aby byl i na to hrani a jako PC monitor. Tedy musi mit prijatelnou odezvu. Jen pokud bude dobra cena, tak dost lakavej je ten U8N cekame co z toho vypadne na prvni mereni a recenze :-) Ten druhej UX musel by neco jo predvest, zase to pak stojis nekde, koukas si a rikas mam dat tyto podobne penize za Cinana? :hm

Zdenda78: ja to hledam vic o te c955, problem ale asi bude uhlopricka kdyz chci 65 palcu...
https://www.alza.cz/tcl-c955-r138556.htm
Jen tato nebude asi v jine verzi, alespon jsem nenasel.

Takze zajmat zatim by te mohla tato, me tam vadi nektere veci dle te rezence. Upscaling teda hruza, potom Nvidia karty maji problem nad 120Hz ale treba je to opraveno.
https://www.rtings.com/tv/reviews/tcl/qm8-qm850g-qled

Tomto pripade me spis zajma a cekam na mereni nove 2024 TLC 851, treba tam neco poladi a bude to lepsi :-)
Pro me kdyby byla srovnatelna s Hisense, by to bylo zajmave kvuli HDMI 2.1 144Hz a druhe HDMI 2.1 120Hz a do tretiho HDMI starsiho portu staci 4K player. A pro eARC je idealni 4K / 60Hz to je myslim zajmave vyreseno pokud to dobre funguje :-)

Jinak asi Hisense, dela na me lepsi dojem.
Pokud jsem vypsal nejlepsi herni TV tak umistuji se casto LG OLED, mimo OLED pak Samsung a vedle toho kdyz nechci Samsung tak Hisense :)
Panasonic ma taky nejaky herni funkce, ale prijde me ze je nejak mimo hru.
Philips ta znacka me sama nejak vadi, moc dojem na me neudelal kdyz jsem prosel na webu jeho modely.
A ty jine tem v TV proste zatim neverim nejaky ty Xiaomi TV snad nebo kdo to jeste dela, Sharp, Huawei.

Tomu Hisense bych i dal sanci, pokud bude levnejsi a nabidne i treba vylepsene veci na to hrani.
Preci jen kdyz kouknu Hisense UX 2023 cena za 65 palcu byla 50 000czk vs Sony x95L za 65 palcu se slevou cena byla 58 000czk, tak uz to takova hitparada neni. Do toho jsem jeste zjistil ze ten starsi model pozor na to Hisense UX v 65 palcich ma IPS panel a nekte s tim problemy! Je nutne panely pohlidat co to ma.
Hisense UXKQ – obří počet stmívacích zón, nová verze obrazového procesoru. Na druhé straně u (minimálně u nás častější) velikosti je 65 palců má být ADS (IPS) panel. Pozor na to, že valná většina recenzí na internetu je ze zámořské verze. Tam mají jen 85 palců, která má VA panel (a také jiný operační systém).
https://www.covybrat.cz/televize-hisense/

Jsou v Alza, k videni v Praha 7 Holesovice je primo Hisense U8k 2023 starsi model, ale pro predstavu staci.
Na me udelal dojem, sice jen jejich animace od vyrobce, ale pusobilo to slusne vs cena 26 000.
Hisense UX pusobil slusne, ale s cenovkou 85 palcu za 90 000 bych asi tezko pustil a mel bych nutkani vzit vedle Sony x95L 75 palcu s cenou taky podobne cca 90 000czk nejak tak tam bylo. Ta vypada moc hezky. Po podivani se na ram, bylo znat ze jde o silnejsi a tezsi kus, proto Sony obecne vazi vic a je s tim treba pocitat cca 7kg klidne navic pro umisteni na drzak.
Takze v mem pripade aby to bylo jasnejsi Sony x95L 65 palcu - 32kg bez podstavce za naky 58tis vs
Hisense UX Premium 65 palcu 29kg bez podstavce - jen tady 50tis vs
Hisense U8k 65 palcu s vahou 25kg bez podstavce - tady 26tis

TLC maj ale jen nejaky nizsi modely, vrcholnej a nejdrazsi jsem nenasel, to me trochu mrzelo.

Takze pockam urcite bude mit sanci Hisense U8n 2024 ten by neco mohl predvest ;-)
UX se obavam ze to bude cenou prepalene jen kvuli zonam a poradnemu nasviceni, ale to zase uz si muzu svitit baterkou do xichtu. Tmave mistnosti myslim, ze to nemam sanci ani uzit a ze to HDR bude az az :D

Sony bohuzel s nicim neprisla.
Skoda ze nemuzou se domluvit, odebirat procesory od LG / Samsungu a udelat miniLED podobnych vlastnosti. Bylo by to super :-)
ripper6
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 2. 2. 2024 15:30

Proč Samsung nepodporuje Dolby Vision? Protože licenční poplatky. Podobný problém jako s mnoha kodeky a formáty u Apple. Tak velké firmy si mohou v jisté míře dovolit nechtít to, co by chtěli jejich zákazníci, jen ať je zisk větší.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Tony70 2. 2. 2024 16:54

ripper6 :

I když je mi po tom celkem houby, přesto bych se rád dozvěděl, v čem je PANASONIC oproti těm ostatním “nějak mimo hru” …
Home cinema : OLED PANASONIC TX-65JZ2000E * Ultra HD Blu-Ray PANASONIC DP-UB9000EGK * PANASONIC SA-BX500EG-K * 4 x PANASONIC SB-PF800E-M * 3 x PANASONIC SB-PS800E-M * PANASONIC SB-WA800E-M *
Music : TECHNICS SC-A600 * TECHNICS SB-C600
Tony70
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 2. 2. 2024 19:04

Tony: Protože neví o čem mluví. Panasonic má u OLED nejprémiovější panely (či jak to napsat) a jsou po vybalení zkalibrovány. A ono je pro spoustu lidí opravdu lepší k tomu něco připojit, než spoléhat na OS televize s krátkou podporou výrobce.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 2. 2. 2024 20:19

Já nemám vůbec nic proti Panasoniku, ale i když si necháte TV jiné značky profesionálně zkalibrovat, pořád to bude mnohem levnější, než továrně nastavená TV Panasonic.
Navíc poslední dvě stránky tohoto vlákna jsou víceméně o mini LED a tam nemá Panasonic v porovnání s agresívní čínskou konkurencí moc co nabídnout.
Nebavím se teď o kvalitě výroby, designu apod., ale čistě o technologii podsvícení, počtu lokálně řízených zón, HDR jasu atd. Hisense na příští rok oznámil TV s jasem 10tis. nitů a přestože v tom vidím hlavně marketing a minimální přínos pro skutečnou kvalitu obrazu, ta technologie v tom je. TCL už má několik špičkových mini LED i v úhlopříčce přes 85", LG stále vylepšuje své OLED META panely, Samsung si vyvíjí QD-OLED...a Panasonic kupuje panely od jiných výrobců, poskládá to, zkalibruje obraz, dá do toho vlastní systém My Home Screen a snaží se to prodat o 20% dráž, než ostatní výrobci své obdobné modely.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ripper6 3. 2. 2024 21:26

martas38 píše:Proč Samsung nepodporuje Dolby Vision? Protože licenční poplatky.

Blbost ne? Kdyz jim tamhle kamoska zaplatila TV 8K co stala roce 2021 cca 190 000czk, tak to asi lacina TV neni ne? Aby si Samsung nemohl dovolit dat Dolby Vision ne? :-)
https://smartmania.cz/recenze-8k-tv-samsung-qe75q950t-zaujme-vybavou-i-designem-ale-stoji-jako-nova-motorka/

Pro me zbyva cokoliv jak je zde nadpis fora tj 65 palcu TV TCL, Hisence, Sony tim to asi konci, nic lepsiho jsem nenasel :-l
Vetsinu casu to mam k PC tj casto v Game Modu. Pokud davam film prepnu na Cinema mod.
Pokud 4K tak prepnu na externi player. Jsou ale i nektere filmy nebo serial co koukam normalne z PC.
ripper6
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 4. 2. 2024 03:10

Proč myslíš, že blbost? Je to přesně tak. Víš co jsou třeba u AV receiveru nejdražší "výrobní" položky? Bedna, zdroj a licenční poplatky za různé, DTS, Vision, Atmos a podobně.
Nebo myslíš, že mají firmy vyrábějící zařízení za padesát tisíc potřebu šetřit na operačním zesilovači za 5Kč, který udělá zvuk o 10% horším? Samozřejmě, že mají. Protože toho sekají statisíce či miliony kusů ročně. A přesně tohle je případ Samsungu a Dolby Vision. Nákladná certifikace a licenční poplatky za každé zařízení, jež nese známku Dolby Vision. Ostatně se s tím ani Samsung netají a razí svoje HDR10+. Úplně stejný důvod, proč má třeba Apple svůj obstarožní BT AAC kodek a nemá třeba LDAC, nebo aptX. Nechce se těm firmám platit licenční poplatky a je úplně jedno, jestli se jedná o zařízení za 100Kč a nebo 100.000Kč.
https://www.tvfreak.cz/samsung-predstav ... ision/5772
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jito 4. 2. 2024 09:32

Pak ale nastává logická situace, kdy zákazník který o těchto formátech něco ví, automaticky při výběru nákupu tyto nepodporované značky vyřadí. Já to řešil v roce 21 při výběru nové TV. Jako dlouholetý spokojený uživatel Samsungu jsem skočil do Sony.
Laické veřejnosti to je jedno a ta tyto výrobce živí.
jito
HD SATan

Předchozí stránkaDalší stránka