Výběr TV 65" na hry (PS5) a filmy z Netlix, Apple TV, atd

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod S4nt4 4. 2. 2024 13:02

Je to presne jak rikas. Samsung je moznost v pripade telefonu, lednice (kdyz srovnam s opravdovymi vyrobci lednic jako Liebherr ani tady nevidim prostor a nestoji za to). Pokud shanim TV tenhle vyrobce neexistuje. Jejich zakaznikum to asi staci a prodeju maji dost. Je to videt i zde na foru, Samsung se resi pouze okrajove, dalo by se rict - vubec.
S4nt4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 4. 2. 2024 13:15

K Samsungu ještě doplním, že v souvislosti s novými zásadami použití společnosti Google všechny chytré TV Samsung od 1.3.2024 přijdou o Google Assistant.
https://samsungmagazine.eu/2024/02/04/t ... ou-funkci/
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ripper6 4. 2. 2024 21:16

jito píše:Jako dlouholetý spokojený uživatel Samsungu jsem skočil do Sony.
Laické veřejnosti to je jedno a ta tyto výrobce živí.

A ja protoze Sony sice kvalitni jako obrazem byla, ale nedodelkem TV nic moc, jsem zacal rozmyslet ze proc dat Sony penize, proc je asi zivit jen to ze jsou jako znama znacka a ze zkusim tim Hisense ;-)
Pokud je Vidaa system svyznejsi, zbavim se alespon google TV, snad se nebude restartovat.

-- 4. 2. 2024 21:18 --

martas38 píše:Nákladná certifikace a licenční poplatky za každé zařízení, jež nese známku Dolby Vision. Ostatně se s tím ani Samsung netají a razí svoje HDR10+. Úplně stejný důvod, proč má třeba Apple svůj obstarožní BT AAC kodek a nemá třeba LDAC, nebo aptX. Nechce se těm firmám platit licenční poplatky a je úplně jedno, jestli se jedná o zařízení za 100Kč a nebo 100.000Kč.
https://www.tvfreak.cz/samsung-predstav ... ision/5772

A nestoji to zarizeni malo? Pokud jsem zakaznik co je ochoten zaplatit za telefon 40 000czk a za TV 90 000czk nebo vic, tak jim snad vtom uhradim i ten poplatek a jejich naklady na to jako je kodek LDAC a u tv Dolby Vision aby chudak firma nezkrachovala.
Chudak Sony snad nezkrachuje nebo Hisense :D
ripper6
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 4. 2. 2024 22:32

To není jen o samotných poplatcích, ale taky o firemní politice. Samsung se jako velký hráč na trhu snaží prosazovat vlastní řešení a formáty a pokud to lidi kupují, proč by platil Googlu.
Hisense má taky svou politiku se systémem Vidaa, který nabízí jen v Evropě, v USA jsou Hisense se systémem Google. Některé značky zase prosazují systém Fire od Amazonu.
Philips teď vsadil na "nezávislý" systém Titan, který bude dokonce dávat i do OLED 719 a Google nechá jen pro dvě nejvyšší OLED řady.

Další věc je, že Googlu nejde jen o poplatky samotné, ale má celou řadu dalších požadavků na zařízení i společnosti, které tento systém používají. Já chápu snahu některých výrobců se z tohoto diktátu vymanit, bohužel existuje spousta lidí, kteří už jsou na ekosystému Googlu doslova závislí a vyžadují ho ve všech zařízeních.
Je logické, že menší systémy nemají přístup ke knihovně aplikací Googlu a jsou tak považovány za méněcenné.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ripper6 5. 2. 2024 19:53

Dobrý den,

super článek a srovnání.

TCL televize mě celkem zaujali. Od známého ale slyším, že jsou nespolehlivé a sekají se kvůli špatným vnitřnostem.
Je tomu doopravdy tak?
Měl bych jí kvůli streamování (Netflix, atd.) a hraní her přes herní konzoli.

Děkuji, JJ

můj názor a moje zkušenost je taková, že ohledně kombinace softwaru/hardwaru a jejich vzájemného fungování je na tom TCL trochu hůře než třeba Samsung nebo LG. Neznamená to, že by se systém nonstop sekal, ale že vás podobné nemilé záležitosti postihnou častěji.
https://www.covybrat.cz/televize-tcl/#c ... kupoval-ja

Levné televizory Samsung a LG nejsou o moc lepší než generické značky jako Element, TCL, Insignia, Hisense atd. protože Samsung už své levné televizory ani nevyrábí, zadává to externě a levné televizory pro ně vyrábí jiná společnost, zatímco oni se soustředí jen na výrobu špičkových televizorů (Samsung už ani nevyrábí LCD obrazovky, jen nakupuje LCD obrazovky od různých čínských nebo tchajwanských společností... také LG nedávno uvedlo, že přestalo vyrábět LCD obrazovky, protože je v podstatě vytlačily levnější čínské LCD společnosti a LG už vyrábí jen OLED obrazovky). Levné levné televizory Samsung i LG jsou vyráběny s nekvalitními kondenzátory, které často po několika letech selžou (AKA plánované zastarávání). Kondenzátory se snadno vyfouknou a televizor přestane fungovat (obrazovka se nezapne, nebo se zobrazí jen čáry, případně se zobrazí jen polovina obrazovky). Existuje o tom evropský dokument, který si můžete pustit na YouTube, je tam důkaz, že levné televizory Samsung a LG mají levné kondenzátory, které snadno selžou (dokonce jsem to sám zažil s "levným" 40" LCD televizorem Samsung z roku 2014, kondenzátory se vyhodily kolem roku 2018 poté, co bouřka způsobila přepětí, které poškodilo televizor Samsung, ale mému televizoru Panasonic se nic nestalo a funguje dodnes).

Televizory Hisense jsou skutečně nejlepší poměr cena/výkon závisí na vašich konkrétních potřebách a preferencích a také na modelech dostupných v době nákupu. Společnost Hisense je známá tím, že nabízí cenově dostupné televizory se slušným výkonem a funkcemi, které z nich mohou udělat dobrou hodnotu pro spotřebitele, kteří dbají na rozpočet. Zde je několik faktorů, které je třeba vzít v úvahu při hodnocení, zda je pro vás televizor Hisense tou nejlepší hodnotou:

Rozpočet: Televizory Hisense mají obecně konkurenceschopnou cenu, což z nich dělá dobrou volbu pro ty, kteří hledají cenově výhodnou televizi, aniž by příliš slevovali z kvality.

Spolehlivost je však špatná. Poté, co měl tento TCL TV asi rok a půl, obrazovka zčernala. Kontaktoval jsem technickou podporu a poté jsem postupoval podle jejich pokynů a vyzkoušel několik druhů resetů a restartů. Nic. Bez ohledu na to, jak levná je televize, měla by skutečně vydržet déle než 18 měsíců. Hrozný.
ripper6
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Fery54 5. 2. 2024 20:10

Ahoj všem, dovolím si přidat do Vašeho vlákna jeden příspěvěk :) Už jednou jste mi dobře poradili, tak zkusím štěstí znova.
Hledám 65-palcovou TV do bytu, cenově do 15 tis, primárně na streamovaný obsah + PS5. Momentálně mám vybrané TCL C745, ale chtěl bych se Vás zeptat na názor na Sencor SLE 65MUS700TCSB. Pravda, že chci primárně android TV kvůli KODI, ale tady mě překvapilo, že se jedná o Miniled za 13 tis. Nemáte s ní někdo zkušenosti?
Případně nemáte nějaké alternativní doporučení :) Děkuji za pomoc.

PS. Ripper - našim jsem minulý rok vybíral TCL C835 a zatím se zdá naprosto ok. Snad spolupráce TV a Skylink karty trochu drhne, ale nic hrozného. Na streamovaný obsah i satelit naprosto OK. I to ovládání mi přijde více uživatelsky přívětivé na TCL než Hisense + na TCL je 5 let záruka a to se vždy hodí.
Fery54
Junior

Odeslat příspěvekod jito 5. 2. 2024 20:20

ripper- netuším co u Sony myslíš nedodělek. Vzhledem k tomu co píšeš, tak s touto značkou máš minimální nebo dokonce žádné zkušenosti.
Já si raději zaplatím za Sony, ty si kup třeba low-end Hisense. To je výhoda dnešní doby.
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod MgX 5. 2. 2024 20:41

ripper6 promiň, ale byl bych rád, abys omezil počet odkazů na některé CZ JAKOtestovací weby. Skoro to přijde, že tu píšeš hlavně proto, abys mohl linkovat. Omlouvám se za upřímnost a děkuji za pochopení.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod tombas 6. 2. 2024 07:37

Fery54 píše:Ahoj všem, dovolím si přidat do Vašeho vlákna jeden příspěvěk :) Už jednou jste mi dobře poradili, tak zkusím štěstí znova.
Hledám 65-palcovou TV do bytu, cenově do 15 tis, primárně na streamovaný obsah + PS5. Momentálně mám vybrané TCL C745, ale chtěl bych se Vás zeptat na názor na Sencor SLE 65MUS700TCSB. Pravda, že chci primárně android TV kvůli KODI, ale tady mě překvapilo, že se jedná o Miniled za 13 tis. Nemáte s ní někdo zkušenosti?
Případně nemáte nějaké alternativní doporučení :) Děkuji za pomoc.

PS. Ripper - našim jsem minulý rok vybíral TCL C835 a zatím se zdá naprosto ok. Snad spolupráce TV a Skylink karty trochu drhne, ale nic hrozného. Na streamovaný obsah i satelit naprosto OK. I to ovládání mi přijde více uživatelsky přívětivé na TCL než Hisense + na TCL je 5 let záruka a to se vždy hodí.

Sencor MiniLED za 13 tis. vypadá neskutečně, ale! taky mu za tu cenu pár věcí chybí. První věc je systém Vidaa, takže žádné KODI, dále se zdá, že nepodporuje Dolby Vision ani Dolby Atmos. Jaký to bude mít skutečný vliv na kvalitu obrazu těžko říct, parametry max. jasu se mi nepodařilo dohledat. Trochu obavu mám i z výkonu a zpracování obrazu (žádné AI), přece jen, někde se šetřit muselo. Dále jen 3 HDMI pravděpodobně pouze 2.0, nevidím informaci o Quantum Dot, takže nejspíš klasická LED a 50Hz panel.
Myslím si, že tady bude TCL C745 lepší volba.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ripper6 9. 2. 2024 16:26

jito píše:ripper- netuším co u Sony myslíš nedodělek. Vzhledem k tomu co píšeš, tak s touto značkou máš minimální nebo dokonce žádné zkušenosti.

Tak vidis to sam ne? Sony dela kvalitni prednes, ale proste stale tam neco tomu chybi. Vic nastaveni v game modu, pro lepsi saturaci barev, kdyby nekdo chtel a aby je prilis zaroven neponicil.
Tedy Samsung - tam lze udelat podobny obraz co u Sony vyladit vic s neutralnim prednesem, opacne u Sony nejde z toho udelat obraz jako ma Samsung.

HDMI porty, za ty penize Sony stale ma problem, neni schopna vyresit ani hdmi.
Sony mam, takze asi kdyz jsem ji koupil a TV funguje temer 2 roky ale potom se jeste vic restartuje?
Na zacatku ji vypadal zvuk pres eARC jako blazen, tak to nedodelek asi bude. Az xy firmware za ten rok neco s tim teprve udelal.

TLC - neni nikomu divny ze sam vyrobce nevi co prodava a ma chybne udaje i na svem webu o danem modelu? :-)) Takze proto je tak levnej.

Hisense me jen zajmala, jako nastavenim, ze nabizi 144Hz panel, nemam s ni zkusenosti, ale uz jsem taky cetl ze treba u modelu U8k mela potize napr s GPU kartou z PC, sekla se vzdy po nejake dobe a byl nutny restart, vse odpojit a pockat.

MgX: v poradku, myslel jsem odkaz proto, aby bylo mozne overit kde jsem to vzal nebo k tomu dosel
ripper6
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 9. 2. 2024 17:35

TLC - neni nikomu divny ze sam vyrobce nevi co prodava a ma chybne udaje i na svem webu o danem modelu? :-)) Takze proto je tak levnej.

Můžu se zeptat, jaké chybné údaje máš na mysli?
A ještě si dovolím poznámku k té spolehlivosti, těch TV jakékoliv značky se prodají stovky tisíc nebo miliony kusů. Ano, občas nějaká klekne, nefunguje spolehlivě SW nebo HDMI, ale jaké je to procento z celkového počtu prodaných?
Jasně, na fórech, v diskuzích nebo recenzích se většinou řeší jen problémy, je zbytečné 1000x napsat, že je vše OK a vše funguje, jak má.
Pro případy závady existuje možnost vrácení do 14 dnů, jinak záruka, u TCL velmi férových 5 let (u vybraných modelů).
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ripper6 9. 2. 2024 19:10

TCL c935 uvadi i na svem webu ze ma 4x HDMI 2.1, uvadi to o v krame napr czc cz, uvadi to i jinde. Nateseny jsem uz uz cetl, hltal, po videu z youtube prislo rozcarovani. To moc duveru nebudi.
Ano casto argument: "vratis do 14dnu"

Netusim jak to delas ty, necham se i rad poucit, ale bohuzel nemam prilis zkusenosti a sam nevim jak odmontovat sam 65 / 75 TV a nest ji sam po schodech ze 4 patra, nasledne ji predat treba PPL / DLH ci jine firme aby ji dopravili prodejci / servisu?
U lednic asi nekdo jezdi, nevim.

Cetl jsem i dost zarucni podminky, jediny kdo nabizi reseni z domovac je LG. Nevim jak je to treba pak u TLC, Hisense, Sony, Samsung pokud bych nejen to resil ve 14 dnech, ale treba i v reklamaci :(
Proto vic se to resi, kouma.

TLC na avforums ale i jinde na reddit nebo kde, jsem dohledal ze servis moc nepomohl. Poradil udelej 1, zkus 2, pouzi 3 a pak nereagoval. Lidi nevedeli co s tim a psali ze servis nic moc.

Dekuji predem za pripadne vysvetleni :)
ripper6
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 9. 2. 2024 20:17

Všechno, co píšeš, může být problém, pokud jsi sám a nemáš nikoho, kdo by ti pomohl. Bohužel, čím větší TV, tím větší problém s případným vrácením, reklamací nebo i instalací. Někdy nezbývá, než si na to najmout firmu nebo dopravce, ale je to samozřejmě drahé.
Pokud je to navíc mimo větší město, kde třeba takové značkové servisy jsou, je to ještě větší problém. Na vesnici si třeba pomůžou sousedé.
Nevím, která značka má servis do domu, JVC to uvádělo u svých TV, jinak to spíš bude záležet na dojezdové vzdálenosti servisu do místa opravy a na druhu závady. Některé servisy si TV vyzvednou a pak ji zase dovezou, ale to není pravidlem.

Chybné specifikace jsou problém, to uznávám, pak by ale bylo fajn o tom výrobce informovat nebo se doptat na skutečný stav. Totéž platí, pokud má chybu prodejce, taky už jsem několikrát prodejce na chyby upozorňoval.

Jinak samozřejmě můžeš vybírat dle libosti, pročítat fóra, žádat o rady, sledovat recenze a stejně ti nikdo nezaručí, že budeš mít štěstí na bezchybný kus, který ti bude 10 let sloužit bez sebemenšího problému. Nezaručí ti to žádná značka ani žádný prodejce. Leda by třeba v Datartu, EW nebo Okay byli ochotní TV před tebou vybalit, zapojit a vyzkoušet, zkontrolovat na vadné pixely, připojit konzoli přes HDMI v game módu, AVR nebo soundbar, aby otestovali eARC atd.

Tohle není žádná ironie ani nic proti tobě, to je prostě realita.
tombas
Pokročilý

Předchozí stránka