od Shortyx12 13. 12. 2023 23:26
Ahoj, rád bych obnovil tuto diskuzi a poprosil o pomoc s výběrem TV. I když se přiznám, že lehce s předstihem...
Ačkoli pracuji jako vývojář smart TV aplikací a mám denní zkušenost s poměrně širokou škálou TV, vím toho hodně o streamech a SW, tak se přiznám, že o správných parametrech obrazu paradoxně vím celkem prd. A tady bych potřeboval pomoc od zkušenějších, protože na studování všech výrobců a jejich technologií nemám aktuálně vůbec prostor a taky myslím, že je to zbytečné, když to někdo zná lépe...
Situace: Stěhujeme se do nového. Pozorovací vzdálenost bude cca 4,5m a proto bych se raději poohlížel po 75-77". V předchozím bytě jsem měl 65" a vzdálenost byla asi podobná, nicméně po čase se mi zdála malá. Tak snad to bude s 75-77 lepší...
TV bude primárně na sledování filmů ale jsem vášnivým hráčem na PS a proto je pro mě důležitá obnovovací frekvence a celkově bych rád TV, kde bude ten zážitek z hraní co nejlepší...
Vždycky jsem byl tak nějak zastáncem Samsungů, ale poslední dobou mám čím dál víc pocit, že jim nějak ujíždí vlak... Hlavně po stránce SW. I v premium modelech je systém zasekaný a má i omezené možnosti.
Nedávno jsem se do styku dostal poměrně hodně s televizí Philips Amblight s Android TV a musím říct, že svižnost systému, možnosti a také amblight mě hodně zaujal. Začal jsem tedy přemýšlet o značkách Philips, nebo Sony (s android TV). Pokud má Android TV nějaké nevýhody oproti nativním systémům výrobců - jako tizen, webos... budu rád za upozornění...
Samzřejmě se stále nebráním ani Samsungu, ani LG, pokud to bude mít nějakou přidanou hodnotu - ať už v obraze, nebo systému. Rád si vyslechnu názory a případně pro a proti.
Původní cenovku jsem odhadoval na nějakých 50k ale podle toho co jsem se díval, tak se asi pod 70k nedostanu. Rád bych ale nějakých 70k nechal jako strop, případně si počkal na nějakou zajimavou slevu - na koupi tolik aktuálně nespěchám.
Díky za názory a pomoc.