Restartování TV Phillips 49PUS7909/12 a zatuhnutí TV

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod JSzlauer 28. 11. 2023 23:46

Dobrý den, mám problém u TV Phillips 49PUS7909/12 při sledování programu. TV sama od sebe restartuje a po restartu naběhne logo a zčerná obrazovka. Po opětovném vypnutí a zapnutí najede do loga a černé obrazovky a zatuhne přepinání do nastavení a spuštění programů. Po vypnutí a zapnutí naběhne a do minuty opět restartuje. Děkuji za pomoc, hezký den J.
JSzlauer
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod michalko58 29. 11. 2023 08:01

Skus toto: https://www.factoryreset.tv/reset/phili ... condmethod

Restore Philips 49PUS7909/12 without the remote control

If you don't have the Philips 49PUS7909/12 remote control, your TV has entered a reboot loop or is unresponsive, you can factory reset your Philips using the physical buttons on the back, bottom, or side of the TV.

1- First of all, we locate the power, volume up and volume down buttons of the Philips 49PUS7909/12.

They must be located on the back of the TV, on its right side or at the bottom of the Philips screen.

2- Next we disconnect the Philips 49PUS7909/12 from the electrical current, unplug it or turn off the switch of the strip where it is connected to leave it without electricity.

3- We press the power and volume down buttons of the Philips 49PUS7909/12 at the same time, we keep them pressed and we connect the Philips television to the electrical current.

4- We hold down the power and volume down buttons without releasing them at any time until we see the Philips logo or the Android TV logo.

The moment we see the logo we can release the buttons.

5- The Philips 49PUS7909/12 TV will restart and it will take a few minutes or seconds to restore to factory settings, once restored we will have to reconfigure it, choosing the language, internet connection, tuning channels, installing applications or configuring Bluetooth devices.
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod JSzlauer 22. 1. 2024 00:46

Dobrý večer, zkoušel jsem factory reset. Po factory resetu je rozbitá grafika, obraz je obrácený o 180 stupňů a při zmáčknutí tlačítka na ovladači je dlouhá odezva, někdy je potřeba tlačítko zmačknout vícekrát, aby došlo k reakci. Podařilo se mi najít a stáhnout dva soubory nejnovější firmware (autorun_AND1E_0.10.154.0.upg) a k tomu WipeDataToolFormat.upg, který si nejsem jistý co dělá. Mám je nahrané na flashce 32 GB, kterou jsem naformátoval na FAT32. Poradí mi někdo jak na to? Děkuji za odpověď.
JSzlauer
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 22. 1. 2024 05:54

Zkus nejdříve odpojit TV úplně od elektřiny, a to na více než pět minut.

Obrazovku a problém bych si nafotil. Když nepřijde řešení, volej servis.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod JSzlauer 22. 1. 2024 22:54

Před factory resetem byl u TV krásný obraz. Nyní je obraz, tak, jak jsem psal. Viz. Obrázky:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

TV byla pro potřeby focení otočená o 180 stupňů.
JSzlauer
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 23. 1. 2024 05:40

Servis dotaz.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod JSzlauer 29. 1. 2024 20:21

Pomohla by výměna desky 715RLPCB0000000401? Děkuji za odpověď. Mějte se krásně.
JSzlauer
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 29. 1. 2024 21:10

Tak to nevím, záleží, co v té TV odešlo. Možná by stačilo přehrát software, takhle od klávesnice těžko cokoliv diagnostikovat.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod JSzlauer 29. 1. 2024 21:33

Po tom factory resetu se grafika rozhodila, obraz je otočený o 180 stupňů. Zkoušel jsem nahrát poslední aktualizaci, která vyšla z flashky, bohužel jsem měl tu samou již nainstalovanou v TV. Proto uvažuji o té základní desce. Když se dostanu do recovery menu, tak je obraz hnusný, otočený o 180 stupňů a text nečitelný. Můžete mi ještě nějak poradit? Servis je out. Děkuji
JSzlauer
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 29. 1. 2024 23:25

Jak to myslíš, že servis je out? Jako že TV je už po záruce?
Aktualizace SW není totéž jako nahrání nového firmware přímo do základní desky.
Netvrdím, že to problém vyřeší, ale asi bych tím začal.

Pokud si ale dokážeš MB vyměnit sám a seženeš ji za rozumnou cenu, nic ti nebrání to zkusit.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bufin 1. 2. 2024 17:14

Podobný problém jsem měl na 65OLED873. Řešeno po záruce přes značkový servis TELS-RTS Otrokovice. Nejdříve se pokoušeli nahrát nový firmware. Což nepomohlo. Poté výměna základní desky. Po výměně vše OK. Cena cca. 5000 včetně práce, odvozu a přívozu TV. No vzhledem k ceně nové TV to není špatné.
bufin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 1. 2. 2024 18:03

Oprava 65" OLED za 5tis. je určitě mnohem víc rentabilní než oprava 8 let staré LCD, pokud jsou vůbec dostupné náhradní díly.
tombas
Pokročilý