Montáž na stěnu - 65" OLED

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod hozja 29. 11. 2023 00:23

Koupil jsem si Philips 65OLED718 a zvažuju, že bych ji přidělal na zeď. Chtěl bych raději fix držák, protože naklápět TV nepotřebuju (ale není to podmínka), ale v návodu uvádějí, že má být (kvůli ambilightu) alespoň 7cm od stěny.
Zároveň v balení byly takové čtyři distanční matky, které se mají použít pro montáž na stěnu. Ale ten návod pro montáž na stěnu je více než nedostatečný...
Tedy chtěl bych se zeptat:
1) k čemu jsou tam ty distanční matky a mám je dát mezi držák a TV? Nebude tam zbytečná "páka"?
2) jaký držák byste mi doporučili pro tuto 65" TV s ambilightem?
Díky
hozja
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod rezon 29. 11. 2023 00:57

Podložky jsou tam k tomu, abys nedotahoval držák přímo k televizi, ale aby se opřely o místa kolem šroubů, která jsou k tomu určena. Zároveň jimi zkrátíš šrouby, protože ty dodávané k držákům jsou někdy moc dlouhé. V návodu píšou 10-15mm, to si hlavně pohlídej, ať to nedorveš moc hluboko. Páka žádná nehrozí, na tah to ze závitu fakt nevyrveš a na střih těch pár desítek kilo udrží s velkou rezervou i dva šrouby, natož 4. Hlavně si pohlídej pořádné upevnění do stěny, občas k tomu dávají debilně krátké hmoždinky a vruty z chinesia. Fixní část držáku (ten plát co přiděláš ke zdi) by měl udržet tebe. Jestli se hne když se na něj pověsíš, televizi na to nedávej a připevni to líp.

Držák bych ti doporučil kloubový, čistě z praktických důvodů, když chceš upravit polohu televize, utřít za ní prach, přepojit kabely... Já mám Connect-IT T3 (dělá se i teď pod jinou značkou), na něm už třetí televizi (momentálně 65) a super, jde dát až ke zdi jako pevný držák a jednou rukou si televizi povytáhnu, když potřebuju. Zároveň tím vyřešíš ambilight, vytáhneš si to tak daleko, abys měl optimální rozptyl.
rezon
Junior

Odeslat příspěvekod MarVer_82 30. 11. 2023 06:00

Určitě bych volil kloubový. Jak je zmínka výše kvůli manipulaci a taky kvůli konektorům. Nevím jak Philips, ale Samsung má třeba ty ďoury asi 20 cm od kraje televize, takže při použití pevného se k nim pak nedá pořádně dostat...
MarVer_82
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 30. 11. 2023 08:37

Mám pevný a s konektory je to u LG trochu pruda a zapojování naslepo. Na druhou stranu jsem to všechno jednou zapojil a za tři roky nebyl důvod k manipulaci.
Mám ten nejlevnější držák, na kterým před tím visela plazma a panel je 10cm od zdi, takže ambilight bez problému (dodělával jsem si ho sám).
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hozja 30. 11. 2023 09:13

Já mám naštěstí za stěnou, kde bude viset TV, komoru a plánuju, že stěnu provrtám skrz a místo na hmoždinky a vruty to pověsím na šrouby s matkami a velkými podložkami (nebo si možná provrtám nějaký plech jako jednu velkou podložku). To by mělo být dostatečně "festovní" že?

OK, tak asi uznávám, že kloubový držák bude lepší než pevný (kvůli přístupu) a ten Connect-IT T3 vypadá dobře a dokonce se dělá i v bílé barvě (což je lákavé). Ale píšou, že když se TV dá dál od stěny, tak dochází k určitému náklonu (který se u zdi zase srovná). Je to pravda?

A měl by tedy někdo nějaké další typy na nějaký konkrétní držák, protože jich je fakt hodně a fakt nevím, dle čeho vybrat?
Díky
hozja
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 30. 11. 2023 09:22

Ona to není až taková zátěž. To ani nemusíš provrtávat durch. Prostě jen aby byl držák stavěný na hmotnost TV. Myslím to mám na čtyřech šroubech s hmoždinkama v duté kantce, a udrží to i chlapa. Vem si, jak se kotví skříňky na lince a ono to s tím nádobím o moc míň neváží.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod majkom 30. 11. 2023 09:45

To mic resis, ta tv vazi kolik, 15kg?:) jakykoli drzak se 4 a vice srouby to udrzi s rezervou na dalsi 3 takove tv:)
majkom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 30. 11. 2023 09:56

Pro mě byl daleko větší zážitek vybalování TV, než její věšení. Ale třeba to má Philips líp než LG. Každopádně doporučuju to nastudovat na Youtube a dělat ve dvou.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod wings123 30. 11. 2023 18:24

@majkom: necelych 24 kg. Ale tie drziaky urcene pre 65palcove TV maju bezne nosnost 40-50.
wings123
Junior

Odeslat příspěvekod lesmil 30. 11. 2023 20:37

Tiež riešim to isté pre 65OLED908 - nechce sa mi ju dávať na 120 cm stolík, na ktorom bola doteraz stará 42” TV, tak pôjdem do držiaku. Najlepšie mi vychádza od alzy (mxl620b), tak uvidím či budem mať väčšie nervy pri vybaľovaní TV alebo pri jej vešaní.
lesmil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod rezon 30. 11. 2023 22:32

K náklonu dochází, to je dáno určitou drobnou vůlí na kloubech a šroubech, bez ní by s tím nešlo hýbat nebo by to musel být mnohem masivnější ingot za trochu jinou cenu. Ovšem jestli s televizí nechceš manipulovat často, tak si ji dáš do požadované pozice od zdi, rovinu si upravíš a ta se nehne, dokud do ní nestrčíš. Já držák ještě trochu vylepšil přidáním podložek pod šrouby a matky, tím se naklánění při pohybu snížilo prakticky na nulu.

Provrtání stěny a montáž na závitovku je určitě festovnější řešení. Můžeš na to pak pověsit třeba 300l bojler :D Na televizi ti s velkou rezervou stačí 4 kvalitní hmoždniky, pokud nebydlíš v ruině a zeď se nesype. Jen tam prostě dej ideálně třeba aspoň 8x60, lépe 8x80. Ne 6x45, což jsem u podobného držáku už viděl přibalené, na to bych si pověsil možná tak 24 monitor.
Nosnosti držáku se neboj vůbec, ten unese 50 při maximálním vytažení a tak to mít asi nebudeš.
rezon
Junior