Kodi u některých videí občas trhá obraz TV Sharp 65fn2ea 65"

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod JSzlauer 2. 12. 2023 15:52

Dobrý den, mám TV Sharp 65fn2ea 65", videa mám na SSD disku, který mám připojený k TV pomocí kabelu usb-c a usb-a. Přehrávám videa pomocí aplikace Kodi. U některých videí občas nastane trhání obrazu. Na googlu jsem našel, že je nutno zapnout vertikální synchronizaci. Nevím, kde se to v Kodi na Smart TV zapíná. Může to být něčím jiným ? Děkuji za pomoc, hezký den J.
JSzlauer
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jito 2. 12. 2023 16:02

To trhání je v pravidelných intervalech?
To jsou tvoje ripy nebo z netu?
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod JSzlauer 2. 12. 2023 16:38

Když přehravám videa na PC pomocí programu VLC player tak fungují bez problému. Na TV to trhání, těžko říct, spíše bych napsal, že to není v pravidelných intervalech. Můžete mi poradit? Děkuji J.
JSzlauer
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jito 2. 12. 2023 16:59

Mrkni do Kodi-Nastavení-Přehrávač-Videa-a zakaž HW akceleraci.
Zkusil jsi jiný HDD a kabel?
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod JSzlauer 2. 12. 2023 17:32

Hardwarovou akceleraci jsem už měl vypnutou. SSD disk je nový crucial x9 pro 1TB. Kabel je 3m dlouhý kupoval jsem ho před cca měsícem (nový). Nezkoušel, protože vím, že jsou v pořádku. Mohlo by to být něčím jiným? Děkuji J.
JSzlauer
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jito 2. 12. 2023 17:48

Jako první určitě zkusit krátký kabel.
A HW akceleraci jsi měl zapnutou? Na zkoušku.
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod JSzlauer 2. 12. 2023 19:37

Zkusím kratší kabel, teď bohužel nemůžu, protože žadný takový nemám. HW akceleraci jsem vypnul, protože s ní mi nešla všechna videa. Díky J.
JSzlauer
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod michalko58 4. 12. 2023 07:36

Skus tie videa prehrat vo VLC na tv. Kodi sam o sebe je pazravy na zdroje a pomaly.
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod eviljack 4. 12. 2023 08:42

Záleží taky na tom, v jakém kodeku dané video je, možná je na tu TV prostě moc náročné, nebo ho zvládne jiný přehrávač, jak píše michalko. To by ale měl škubat i zvuk, nejen obraz.

Druhá možnost je, že to dělá u filmů s FPS 23.976, kde je to známý "kino efekt".
Cambridge Audio CXA61 + PC / HifiBerry DAC2 Pro / xDuoo MU-602 + Heco Aurora 700
Onkyo TX-NR6100 + Heco Metas 500 set + Heco Krypton Subwoofer + Heco Aurora 200 jako DA
Projektor Benq W1090
Asustor Nimbustor 4 - AS5304T
eviljack
Pokročilý

Odeslat příspěvekod JSzlauer 6. 12. 2023 17:38

Tak už jsem na to přišel, ty videa co se trhali, tak museli mít zapnutou hardwarovou akceleraci. U videí, které se nespustí musím vypnout hardwarovou akceleraci. Děkuji všem co jste mi odepisovali, přeji hezký den J.
JSzlauer
Kolemjdoucí