Výběr TV 55"

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Denis30 16. 12. 2023 20:35

Zdravím Vás a rád bych požádal o radu.
Vybírám TV 55" hlavně pro sledování filmů a TV vysílání, okolo 20.000,- Kč. OLED jsou cenově výš, tak zvažuji něco s miniLED podsvícením.
Už jsem měl téměř vybráno - TCL 55C845, ale trošku mě znepokojily recenze ohledně nestabilního systému, který se občas zasekává. Také Android by přišel u TCL vhod kvůli KODI, ale teď mám dilema.
Poradili by jste mi prosím, jak je to s tím zadrháváním systému u TCL, nébo se lépe poohlédnout po něčem jiném...např. Samsung QE55QN85C (ten ale nemá vůči TCL Dolby Vision)?

Děkuji Vám za rady.
Denis30
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 16. 12. 2023 21:02

Tak to si nevybereš, žádná TV není dokonalá, stejně jako u mobilů se může s Androidem vyskytnout problém, jestli je to v 1 případu ze sta nebo v pěti ti nikdo neřekne.
Je to otevřený systém, kde ale mohou problémy způsobit i aplikace třetích stran a vina nemusí být v samotném systému. To je cena např. za Kodi nebo jiné aplikace přímo v TV.
Na fóra a do poraden chodí většinou lidi s nějakým problémem, ti spokojení nemají důvod, proto se může zdát, že je to nějaký častý problém, ale reálně to tak nebude.

Doporučuji koupit TV přes internet, důkladně ho ve lhůtě na vrácení vyzkoušet a při nalezení nějakého problému vrátit, konec konců na to ta lhůta je. Samozřejmě je čestné prodejce na vadu upozornit, aby TV neprodal dalšímu nešťastníkovi.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Baf13 17. 12. 2023 08:47

Do výběru bych zařadil i Hisense U8KQ, za 20k je to obrazově výborná TV. Už jen počet stmívacích zón 480 u TCL vs 678 u Hisense (na OLED to samozřejmě zdaleka nemá) by u mě ,,misku vah" přiklonil k Hisense. Na to Kodi koupit externi box, napřiklad Strong Leap S3
https://www.planeo.cz/hisense-55u8kq?ga ... 8VEALw_wcB
https://www.datart.cz/multimedialni-cen ... yUEALw_wcB
Baf13
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hifionania 17. 12. 2023 09:40

Ospravedlnujem sa za prispevok mimo temu.
Naposledy upravil hifionania dne 17. 12. 2023 10:42, celkově upraveno 1
hifionania
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 17. 12. 2023 10:28

Promiň, určitě je dobře, že jsi s výběrem spokojený, ale LG 55UR80003 je úplně jiná kategorie, než o jaké je první dotaz.
LG je 60Hz LED bez lokálního stmívání, s direct LED podsvícením a 8 bit IPS panelem,
TCL 55C845 je 144Hz QLED mini LED s 480 zónami lokálního stmívání, 10 bit. VA panelem, to je prostě nebe a dudy.
Příplatek za TCL je naprosto oprávněný a opodstatněný, technologicky je to úplně jiná liga než LG.
Od LG stojí za to kupovat pouze OLED, jinak nemají moc co nabídnout.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Denis30 17. 12. 2023 11:32

Baf13 píše:Do výběru bych zařadil i Hisense U8KQ, za 20k je to obrazově výborná TV. Už jen počet stmívacích zón 480 u TCL vs 678 u Hisense (na OLED to samozřejmě zdaleka nemá) by u mě ,,misku vah" přiklonil k Hisense. Na to Kodi koupit externi box, napřiklad Strong Leap S3
https://www.planeo.cz/hisense-55u8kq?ga ... 8VEALw_wcB
https://www.datart.cz/multimedialni-cen ... yUEALw_wcB

Děkuju za tip.
Dali by jste tomu Hisense U8KQ přednost před TCL C845?
Denis30
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 17. 12. 2023 12:11

Pokud ti nevadí poněkud osekaný systém VIDAA, který nemá některé běžné aplikace, např. HBO MAX, tak je to obrazově dobrá TV. S C845 je to srovnatelná kategorie, TCL má výhodu v otevřeném systému.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Denis30 17. 12. 2023 12:26

Nevíte, zda systém VIDAA obsahuje aplikaci 4NET.TV?
Denis30
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 17. 12. 2023 14:04

Nepředpokládám, že by VIDAA podporoval tuto IPTV, nicméně přes vestavěný webový prohlížeč by měla jít spustit. Je to ale velmi nekomfortní.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Baf13 17. 12. 2023 14:17

Je lepší koupit externí Android box než se řídit systémem v TV
Osobně bych upřednostnil Hisense, TCL má občas problém s kvalitou výroby..
Baf13
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tielk100 17. 12. 2023 14:47

Denis30 píše:Nevíte, zda systém VIDAA obsahuje aplikaci 4NET.TV?

Jejich zákazníkem je třeba telly tv a ta na hisense jede takže šance tu je ale bylo by nejlepší se zeptat přímo toho od koho to iptv odebíráš.
tielk100
Junior

Odeslat příspěvekod MYCHAL S TVRDÝM 17. 12. 2023 17:11

Já bych řekl že Hisense si s kvalitou výroby může s TCL podat ruce, proto pro mě byla prodloužená záruka u TCL velké plus.Tento týden si du do servisu pro opravený Philips u kterého mi po 4-5 chcíplo led podsvícení. Pán provozuje nezávislý servis, jenom tak pro zajímavost se ho zeptám jestli má pocit že některé značky opravuje častěji
MYCHAL S TVRDÝM
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jito 17. 12. 2023 17:56

Denis30 píše:Nevíte, zda systém VIDAA obsahuje aplikaci 4NET.TV?

Mají to napsané v FAQ:
Máme aplikaci pro smart TV Samsung i LG. Dále podporujeme Hisense a všechny smart TV běžící na systému Android TV.
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod Denis30 17. 12. 2023 18:03

Pro mě je 5-let záruky u TCL také nezanedbatelný argument.
Vím, že KODI mohu vyřešit externím Android boxem a IPTV od 4NET.TV dalším STB...ono je pak ale přeboxováno a nevím, zda máte podobnou zkušenost, ale ženy mají s ovládáním toho všeho docela problém. Pokud by bylo vše pohromadě, vidím to jako super komfort a výhodu.
Denis30
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Baf13 17. 12. 2023 18:15

I ten 4Net.tv jde nainstalovat do Android boxu, tak není potřeba víc boxů a dokonce na ovládání TV i boxu stačí jeden ovladač, ale nikomu nic netlačím, je to jen můj názor a dal jsem tip na výbornou TV do 20k do které bych šel já.
Baf13
Mírně pokročilý

Další stránka