Výběr TV 55"

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Denis30 17. 12. 2023 18:25

Nevíte, jak se u výše uváděných modelů chová upscaling? Má některý z nich navrch?
Denis30
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pieterer33 17. 12. 2023 18:26

Přidej ještě deset tis. a poradím ti 9.řadu od Sony z minulého roku. Nic lepšího není...
Pieterer33
Junior

Odeslat příspěvekod Denis30 17. 12. 2023 18:59

Je myšleno Sony Bravia XR-50X90S ?
Denis30
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pieterer33 17. 12. 2023 20:46

Myšleno Sony Bravia XR-55X90L
V Alze je teď na objednávku za 30tis.
Po novém roce možná ještě spadne, ale taky už můžou být poslední kusy pryč.
Každopádně toto je telka a hlavně obraz bez kompromisů.
Pieterer33
Junior

Odeslat příspěvekod Denis30 17. 12. 2023 20:56

Děkuju za tip. Pokud se ale dobře dívám, nejedná se o miniLED - a přesto je obrazově předčí?
Nedávalo by už za tu cenu větší smysl OLED?
Denis30
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pieterer33 17. 12. 2023 21:34

Správně není to mini led. A Oled v téhle kvalitě za tuhle cenu se nechytá. Prostě bych poradil koupit v eshopu a buď mi pak poděkovat a kdyby nebyla podle očekávání tak třeba po týdnu vrátit. Měl jsem takhle první koupenou Samsung Qled taky řady 90...tohle byl výsměch co ta televize měla za chyby a po týdnu jsem byl rád, že jsem jí vrátil.
Mám doma o rok starší,ale řadu 95(s podsvíceným ovladačem).

Recenze jsou stejně dobré i na tohohle pokračovatele. Jsou to tak dobré modely, že jejich inovace jsou každý rok jen drobné. Třeba lepší procesor a větší RAMku pro plynulejší chod Androidu,novější HDMI. Každopádně doporučuji možnosti nastavení obrazu je na mega dobré úrovni a přednastavené profily jsou docela věrné. Akorát jsem si jeden profil poupravil podle sebe na noční koukání bez HDR.

-- 17. 12. 2023 22:36 --

Pro porozumění. Mám doma o rok starší Sony Bravia než jsem ti doporučil
Pieterer33
Junior

Odeslat příspěvekod MYCHAL S TVRDÝM 18. 12. 2023 08:09

Chce tv kolem 20, tak mu doporučím tv za 30. Některé věci opravdu nepochopím. Oled za 30 že se nechytá? Za 30 se dá bez problémů koupit OLED s Evo panelem, v akcích i vyšší řady.
MYCHAL S TVRDÝM
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 18. 12. 2023 08:11

Sony X90L je výborná TV, případně jestli stojí za to připlatit ještě dalších pár tisíc za OLED si musíš rozhodnout sám.
Hisense a TCL bude pořád mít trochu lepší poměr cena/výkon. Sony má lepší zpracování pohybu a upscaling z nižšího rozlišení, u kvalitního Full HD nebo 4K obrazu nebudou ty rozdíly tak výrazné.
https://www.youtube.com/watch?v=jn2KN2_eIZA
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod michalko58 18. 12. 2023 09:22

MYCHAL S TVRDÝM píše:Já bych řekl že Hisense si s kvalitou výroby může s TCL podat ruce, proto pro mě byla prodloužená záruka u TCL velké plus.Tento týden si du do servisu pro opravený Philips u kterého mi po 4-5 chcíplo led podsvícení. Pán provozuje nezávislý servis, jenom tak pro zajímavost se ho zeptám jestli má pocit že některé značky opravuje častěji

Ja som sa taketo nieco pytal, ked siel moj Philips do autorizovaneho servisu, kde sa autorizovane opravuju aj TCL a Samsung a odpoved bola, ze je to uplne jedno. Ze kazi sa vsetko +- rovnako.
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Kutil71 18. 12. 2023 11:15

Dobrý den, v Sony Centru mají nyní SONY XR-55X90L za 25 492 Kč
Kutil71
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Denis30 18. 12. 2023 14:01

Pieterer33 píše:Správně není to mini led. A Oled v téhle kvalitě za tuhle cenu se nechytá. Prostě bych poradil koupit v eshopu a buď mi pak poděkovat a kdyby nebyla podle očekávání tak třeba po týdnu vrátit. Měl jsem takhle první koupenou Samsung Qled taky řady 90...tohle byl výsměch co ta televize měla za chyby a po týdnu jsem byl rád, že jsem jí vrátil.
Mám doma o rok starší,ale řadu 95(s podsvíceným ovladačem).

Recenze jsou stejně dobré i na tohohle pokračovatele. Jsou to tak dobré modely, že jejich inovace jsou každý rok jen drobné. Třeba lepší procesor a větší RAMku pro plynulejší chod Androidu,novější HDMI. Každopádně doporučuji možnosti nastavení obrazu je na mega dobré úrovni a přednastavené profily jsou docela věrné. Akorát jsem si jeden profil poupravil podle sebe na noční koukání bez HDR.

-- 17. 12. 2023 22:36 --

Pro porozumění. Mám doma o rok starší Sony Bravia než jsem ti doporučil

Moc děkuju za tip ohledně Sony. Nevěřil jsem tomu,ale po shlédnutí videí musím smeknout,to mě opravdu velice překvapilo. Navíc má Android,pro mě další plus.No, asi v mém výběru zvítězí Sony, ještě se někam stavím ji kouknout na živo.
Denis30
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pieterer33 18. 12. 2023 14:21

To jsem rád. Jedu v 9.řadě už s druhou televizí a neměnil bych. To nadšení doma tam prostě je. A ano má to Android a jede svižně, takže KODI v telce je další benefit.
A s tím prohlížení v obchodech...
Mezi těmi promo videi od Samsungu bude vypadat jako chudáček. Reklamu má Samsung zvládnutou na jedničku.
Jó a mezi 8.řadou a 9.řadou je sakra rozdíl. Takže není Sony jako Sony
Pieterer33
Junior

Odeslat příspěvekod Denis30 18. 12. 2023 17:05

Ještě bych se rád zeptal - je velký rozdíl mezi SONY XR-55X90L a XR-55X93K ?
Denis30
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pieterer33 18. 12. 2023 17:54

XR-55X93K je o rok starší model(2022)

90L(2023)má navíc vestavěný subwoofer a lépe zvládnutou antireflexní vrstvu obrazovky.

Ve zbytku jsou oba modely stejné.
Pieterer33
Junior

Odeslat příspěvekod Denis30 18. 12. 2023 19:04

Prosím a ještě jeden dotaz.
Jak je to s touhle menší SONY XR-50X90S, je srovnatelná s X90L ?
Denis30
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka