Výběr TV 55"

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Pieterer33 21. 12. 2023 09:35

LG B3 a C3 proti Sony Bravia XR-55X90L?
Ta Sonka je úplně jiná liga. Stojí teď tak málo jen, protože je už jen pár kusů a po novém roce budou nové modely. Před půl rokem stala kolem 40tis. Vím, že se blbě srovnávají dvě různé technologie. Ale ta Sonka má lepší procesor, hliníkový podsvícený ovladač, proti plasťáku, android kde skvělé funguje KODI, mnohem lepší podání zvuku s basovou složkou no a obraz je samozřejmě taky prémiový...
Takhle tu můžeme debatovat do nekonečná. Každý, ať si vybere co chce.
Pieterer33
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 21. 12. 2023 09:55

No právě, díky jiné technologii zobrazení bude mít OLED lepší obraz, byť v ostatních parametrech třeba nedosahuje kvality Sony. Navíc Sony není ani mini LED. Jak jsem psal, je to výborná TV , pokud vybíráš v kategorii LCD.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Pieterer33 21. 12. 2023 10:25

Mini led to není a přesto dostal v říjnu na AVmanii v recenzi hodnocení 10/10.
Takže si myslím, že vrcholný model číňanů těchto kvalit ještě nedosáhl ani s mini led panelem. Samsung radši ani nebudu zmiňovat, myslím si o nich své...
No a Oledy jsou pěkné to jó, ale pohyb, věrnost barev, lepší HDR díky vyššímu jasu...tam je vítěz Sony, pokud se bavíme o TV pod 30tis
Pieterer33
Junior

Odeslat příspěvekod Denis30 21. 12. 2023 10:54

Včera večer opět u Sony XR-55X90L vrátili zpátky cenu se slevou, jako byla před dvěma dny, tak jsem hned objednal. Jsem na ni zvědav.... :-)
Denis30
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pieterer33 21. 12. 2023 11:00

Wow tak gratuluji. To budou super svátky.
Pieterer33
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 21. 12. 2023 11:03

Věrnost barev závisí jen a pouze na dobře zvládnuté kalibraci, to není ani o technologii ani o značce. Pohyb má jednoznačně lepší OLED a to díky prakticky nulové odezvě pixelu, samozřejmě se bavíme o kvalitním zdroji s min. 60 snímky za sekundu, ne o TV vysílání 24p.
No a HDR je výsadní doménou OLED a mini LED, protože ten vysoký dynamický rozsah doslova vyžaduje, aby bylo možné sousedící pixely, nebo alespoň co nejmenší zóny mít na plný jas a úplně zhasnuté.
Vyšší špičkový jas je předností Sony, to ano, ale večerní sledování HDR obsahu bude na OLED větším zážitkem s dokonalou černou, bez bloomingu a s nekonečným kontrastem.

Tohle je klasický souboj technologií, my to nevyřešíme, to si musí rozhodnout kupující, které vlastnosti jsou pro něj důležitější.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod miromen4 21. 12. 2023 11:16

Už nějaky ten rok bych nad TV s obstarožni led technologii ani neuvažoval, OLED je jednoduše jinde. Navic v 55" se da sehnat C3 od LG pod 28tkč jako třeba ma teď datart s 5% slevovym kodem. Led TV snad pokud by byl opravdu nizky rozpočet.

https://www.datart.cz/televize-lg-oled5 ... MzEALw_wcB
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Denis30 21. 12. 2023 11:16

No, já bych si rád koupil OLED, ale pokud bych chtěl zároveň stabilní systém a Android, chtělo by to asi Sony 9-kovou řadu, a to už je opravdu mimo můj rozsah.
Denis30
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod miromen4 21. 12. 2023 11:26

Trvat na Androidu tak asi taky koukam po Sony, Philips nějak nevim u něj se mi nelibi jeho rozhrani co do nastaveni a taky DO je šilene. Pro mě do budoucna k zamyšleni. Ale zatim jsem s LG maximalně spokojeny navic navykovy DO a co se APK tyče tak mi nic nechyby. Vlastně LG podporuje snad všechny streamovaci služby jen přehravače medii nejsou alternativni.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pieterer33 21. 12. 2023 11:44

Moje řeč. A95 si drží cenu a výrazné neklesá.
Každopádně obraz u X90L je opravdu prémiový a uvidíš sám.
To, že to je "pouze" LED, jak se někomu kdo tu telku neviděl ještě hrát nezdá, tak prostě uvidíš co umí za kouzla. Nedá se to popsat jak je všechno přirozené a u nočního dívání tam nejsou žádné rušivé elementy zářivých barev. No jsem zvědavý na tvou reakci. Každopádně ti to přijde asi až po svátcích, ale to vydržíš �
Pieterer33
Junior

Odeslat příspěvekod Denis30 21. 12. 2023 12:26

Shlédl jsem opravdu hodně videí, kde se Sony porovnává s jinou konkurenční TV. Můj osobní dojem z toho je takový, že Sony opravdu jede na kvalitu zpracování obrazu, věrnost podání a u jiných značek jsem měl spíše pocit, že jedou na efekt.
Jj, asi bude až po Vánocích, ale to vůbec nevadí, nebylo to myšleno na Vánoce, ale spíše jsem jen využil těch aktuálních slev.
Denis30
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod michalko58 21. 12. 2023 12:26

Pieterer33 píše:Moje řeč. A95 si drží cenu a výrazné neklesá.
Každopádně obraz u X90L je opravdu prémiový a uvidíš sám.
To, že to je "pouze" LED, jak se někomu kdo tu telku neviděl ještě hrát nezdá, tak prostě uvidíš co umí za kouzla. Nedá se to popsat jak je všechno přirozené a u nočního dívání tam nejsou žádné rušivé elementy zářivých barev. No jsem zvědavý na tvou reakci. Každopádně ti to přijde asi až po svátcích, ale to vydržíš �

Ono, ak si nemal doma Oled, tak to mozes ospevovat, ale kazdy kto raz Oled skusil sa uz k beznemu LCD nevrati. ;-)
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod tombas 21. 12. 2023 12:34

miromen4 píše:Trvat na Androidu tak asi taky koukam po Sony, Philips nějak nevim u něj se mi nelibi jeho rozhrani co do nastaveni a taky DO je šilene. Pro mě do budoucna k zamyšleni. Ale zatim jsem s LG maximalně spokojeny navic navykovy DO a co se APK tyče tak mi nic nechyby. Vlastně LG podporuje snad všechny streamovaci služby jen přehravače medii nejsou alternativni.

Pokud vím, tak v letošních OLED Philips už svou nadstavbu nepoužívá, systém je Google TV,ovladač je přepracovaný a co jsem zkoušel, tak docela v pohodě, jen není podsvícený jako u starších modelů (u 718 a 818).
Pro mě by právě u Philipsu byl benefit nový procesor Pentonic 1000, který takřka 100% řeší problémy překmitu jasu v oblasti černé barvy (luminance overshoot).
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 21. 12. 2023 12:59

Bohužel vzpomínka na Philipsovu nástavbu nad Androidem v celé řadě uživatelů přetrvává. Stejně tak náročnější nebyli spokojeni s nastavením od výrobce, který obraz ladil hodně pro aktivovaný Ambilight.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Pieterer33 21. 12. 2023 13:05

Denis30 píše:Shlédl jsem opravdu hodně videí, kde se Sony porovnává s jinou konkurenční TV. Můj osobní dojem z toho je takový, že Sony opravdu jede na kvalitu zpracování obrazu, věrnost podání a u jiných značek jsem měl spíše pocit, že jedou na efekt.
Jj, asi bude až po Vánocích, ale to vůbec nevadí, nebylo to myšleno na Vánoce, ale spíše jsem jen využil těch aktuálních slev.

Ten pocit, že jiné značky jedou pouze na efekt někdy sedí. U mně jsem to zažil u Samsungu Q90. Kterou jsem si koupil před Sonkou. Po týdnu utrpení jsem jí vrátil.
Přitom hardware měla nadupaný jak prase, ale to co predváděla byl výsměch. Bydlím ve městě takže jedu na DVBT2. Samsung chytl polovinu programu než Sony. A ne nemohl za to anténní kabel nebo stínění. Prostě levný přijímač.
Obrazovka 120hz,co z to najede jen po připojení PS5 jinak na filmy a sport to jede v 60hz.
Při pověšení na stěnu (bez ramena se nedostanete na porty. Jsou na jedné straně, ale zástrkuje se tu tam kolmo dozadu a ne z boku jak u Sony.
No a obraz se chlubil 1200 nit.
Jenže předností obrazu byli zářivé zelené a mega černé stíny.
Prostě noční dívání se nedalo. Nastavení obrazu nebylo ani z 1/3 tak detailní jak u té Sony. A hrál jsem si s tím nastavení týden a prostě jsem na to nepřišel.
Jó a všechny asistenty a automaty co ta telka měla a chlubila se tím velkými nápisy na krabici bylo jen na škodu takže jsem všechno musel vypnout.
Prostě naleštěný krám.
Jediné co mě potěšilo byla online komunikace s technikem. Je k dispozici nonstop na Whatsapp. Takže po oslavě ve 2h ráno byla konverzace o televizi :)
Pieterer33
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka