Výběr TV 55"

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod tombas 21. 12. 2023 13:10

Máš pravdu, měl jsem na Philipsovy starší modely podobný názor, ale letošní OLED jsou fakt povedené a pokud si člověk pohraje s nastavením a alespoň domácí kalibrací, bude nadšený.
Zásluhu na tom má mj. nový Pentonic, jak jsem psal výše, který výrazně vylepšuje typický neduh OLED v oblasti černé a odstínech blízkých černé barvě.
Aktuální cena modelu 718 kolem 26-27 tis. je za tuto TV více než dobrá. Za 818 moc nezaostává ani obrazem ani elektronikou, která je prakticky stejná.
818 má pak EX panel, ale cena je o cca 10 tis. vyšší.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Denis30 5. 1. 2024 19:49

Tak Sony Bravia XR-55X90L už je doma a nainstalovaná.
Musím říct, že opravdu velká spokojenost. Obraz je úžasný a systém perfektně funkční a stabilní. Zbavil jsem se tak všech krabiček a ovladačů a vše parádně běží v TV pod Androidem.

Až zase budu příště obměňovat některou TV, bude Sony určitě žhavý kandidát.
Všem Vám tímto moc děkuju za Vaše příspěvky a rady.
Denis30
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pieterer33 5. 1. 2024 20:56

Tak to jsem rád. Ve spokojenost jsem nepochyboval. Luxusní obraz je jasný, ale co ten zvuk, který je u normálních televizí mizerný a radši se ani nezmiňuje?
Pieterer33
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 5. 1. 2024 21:44

Mám Sony A83J v 55”. Je to plochá TV, nicméně s plnohodnotným velmi slušným zvukem. Ano, nehraje jako domácí kino, ale to může očekávat jen hlupáček.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod majkom 6. 1. 2024 01:11

Ja mam 65a83k - a hraje to dobre, jako ze nepotrebuji externe repro abych ve filmu slysel dialogy / zvuk / hudbu. Jasne ze to nema na nejake slusnejsi externe reseni, ale je to snad prvni tv, kde mi to co to po zvukove strance umi:)
majkom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 6. 1. 2024 08:50

Občas jsem někde četl a čtu, jak ty Sony, a to právě tyto modely, ten zvuk neumí, nebasují atp. Dost dobře nechápu, kde na to oni lidé byli, proč to píšou a tvrdí. Když pustím film a má tam být hluboký tón, opravdu tam je a zaznívá, duní. Není to nějaké blum, blum, blum, ale skutečné dum, dum, dum. Stejně tak kvalita dialogů je výborná. Navíc v nastavení lze toto ještě hodně pozměnit. Takříkajíc pro každé ucho.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Denis30 6. 1. 2024 10:43

No, přiznám se, že zvuku z TV jsem moc pozornosti nevěnoval a nic od toho neočekával, mám externí ozvučení. Zkusím se na to ještě zaměřit a pohrát si s nastavením zvuku.

Netušíte, jak je to s upscalingem u HDMI portů? Zkoušel jsem připojit jak STB, nak Android box a měl jsem pocit, že obraz z aplikace přímo v TV (KODI, 4NET.TV...) je o kousek lepší, než přes HDMI z ext.boxu.
Denis30
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 6. 1. 2024 11:26

Jestliže máš externí ozvučení, tak to neřeš. Samozřejmě několik samostatných reproduktorů s receiverem udělá jinou atmosféru, než integrované řešení. Nicméně i integrované řešení může být neakceptovatelné, použitelné nebo třeba překvapivě kvalitní. Poslední varianta platí pro mnou využívaný OLED.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Pieterer33 7. 1. 2024 09:38

Ten zvuk jsem psal jen ze zvědavosti, jelikož tam má mít 2x60W repro + subwoofer.
Taky mám doma reseiver a 5.1,ale to samozřejmě nehraje pořád.
No a s upscalingem si musíš pozjistovat sám. Já mám blueray přehrávač už jen na hudbu :). Kodi v telce prostě suverénně vede. Každopádně tvoje telka má ten upscaling jeden z nejlepších na trhu.

Teď trošku obočím. O svátcích jsem kolegovi vešel na zeď 55"TCL. Stál ho něco přes 10tis a jako první dojmy fajn. Za ty peníze pěkné. Jen mě zarazilo, že ta telka je těžká asi jako tablet (když to přeženu). Jako by v ní nic nebylo.

-- 7. 1. 2024 10:45 --

Malá oprava mé odpovědi. Celkový výkon je 60W v tvé telce.
Pieterer33
Junior

Odeslat příspěvekod Denis30 7. 1. 2024 11:37

Pieterer33 píše:No a s upscalingem si musíš pozjistovat sám. Já mám blueray přehrávač už jen na hudbu :). Kodi v telce prostě suverénně vede. Každopádně tvoje telka má ten upscaling jeden z nejlepších na trhu.

Jj, to máš pravdu, přehrávač KODI v TV vede. Nepotřebuji už žádnou další krabičku okolo TV a jsem za to moc rád, aplikace uvnitř TV to vše řeší a obraz je naprosto úžasný. S upscalingem u HDMI to byla jen taková moje zvědavost.
Denis30
Mírně pokročilý

Předchozí stránka