TV 65 - 70" - rozhodování mezi OLED a QLED

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Flor.cz 21. 12. 2023 21:54

Mě tedy Oled přijde lepší než mini Led. U Oled není žádné podsvícení, každý pixel svítí/nesvítí individuálně. Mini led dioda vytváří společné podsvícení pro vyšší stovky pixelů. U mini led tak není možné vytvořit tak plastické prokreslení jemných detaiů, protože prostě sousední bílý a černý pixel mají společné podsvícení a černý pixel pak trochu svítí. U Oledu černý pixel nesvítí vůbec. Oled má taky daleko lepší pozorovací úhly.
✔️ Galerie pro fotografy zdarma:.. http://_Story_Show_Gallery_.flor.cz
Flor.cz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod aurum 21. 12. 2023 23:44

to Flor.cz: Ano, kvůli toho jsem si já Oled pořídil a jsem spokojený.
aurum
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 22. 12. 2023 01:34

Opravdu jsi loni kupoval C3? Protože ta se prodává od cca června letošního roku, myslím, že to bude C2, to jen pro pořádek.
Co se týká mini LED, tak už tady bylo taky napsáno skoro vše. Samsungy v poslední době nějak padají, ty zprávy o vadách podsvícení, panelů i elektroniky jdou z mnoha stran a já mám pocit, že to je důsledek Covidového nedostatku kvalitních součástek, protože je to i v jiných oblastech, než jen TV.
Tady má navrch TCL, které dává do C805 a C845 nové procesory a staré zásoby jsou tudíž nepravděpodobné. S montážní kvalitou je to vždy trochu loterie, ale proti r. 2021/2022 je to výrazně lepší. V té době se stávalo, že z pěti kusů na prodejně byly třeba 3-4 s nějakou drobnou vadou vlivem chybné montáže.
To platí i pro Hisense.
Aktuálně nejlépe vychází C845 v poměru cena/výkon.
C805, což je trošku nižší model, nepochopitelně zdražil nad cenu C845, takže tady už není nad čím přemýšlet.
U7KQ by byl výbornou volbou, pokud by rozdíl v ceně byl alespoň -3-4 tis. proti C845. Adekvátní cena 65U7KQ je kolem 20 tis.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod aurum 22. 12. 2023 03:06

to tombas: Děkuju ti za přehlednou zprávu a omlouvám se za tu C3ku. Samozřejmě, že to je C2 :-).
Jen nerozumím tomuhle:
U7KQ by byl výbornou volbou, pokud by rozdíl v ceně byl alespoň -3-4 tis. proti C845. Adekvátní cena 65U7KQ je kolem 20 tis.

On tam přece je rozdíl nejmíň 5k. U7KQ vidím na El.Worldu a Planeu za 23k, TLC C845 za 28k.
No a pro pobavení, na této stránce je rozdíl u stejné TV téměř 4k (snad použitá, nebo...)
https://www.alza.cz/search.htm?exps=65U7KQ
Budu rád za odpověď, na kterou nespěchám :-)

edit: Ještě mě napadla jedna věc, co takhle ta LG C2, která je ve výprodeji za cenu 24k a k tomu ještě asi 16% sleva (takže něco přes 20k, pokud to dobře chápu). Je to loňský model, ale za ty peníze a Oled? Nebo se snad jedná o vystavený kus dlouhodobě na prodejně? Píšou, že vystavený kus v e-shopu. https://www.electroworld.cz/lg-oled55c22
aurum
Junior

Odeslat příspěvekod MYCHAL S TVRDÝM 22. 12. 2023 09:01

Všechno jsou to vystavené kusy které můžou mít naběháno pár hodin nebo taky několik tisíc, jedině se podívat do servisního menu pokud to tam jde najít. Sleva 16% je v ceně 24tisíc již započítána
MYCHAL S TVRDÝM
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 22. 12. 2023 13:21

"On tam přece je rozdíl nejmíň 5k. U7KQ vidím na El.Worldu a Planeu za 23k, TLC C845 za 28k.
No a pro pobavení, na této stránce je rozdíl u stejné TV téměř 4k (snad použitá, nebo...)"

Ty ceny se mění ze dne na den a v době, kdy jsem psal před pár dny první příspěvky do tohoto vlákna stála 65C845 necelých 25 tis. a 7UKQ něco přes 23 tis.
Chce to ty ceny hlídat.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod aurum 23. 12. 2023 03:37

Děkuji všem, vyhrává TCL.
aurum
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 23. 12. 2023 10:09

Která TCL konkrétně nakonec vyhrála?
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod aurum 24. 12. 2023 01:31

Vyhrála ta 65C845. Ovšem, pokud před pár dny stála 25k a teď 28, bude lepší počkat na leden, teda si myslím :-)
aurum
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 24. 12. 2023 09:45

Počkat samozřejmě můžeš, ale pozor, aby ses nedočkal jen zdražení. To je taková loterie, že to nemá obdoby.
Na Heuréce je vidět v grafu vývoje ceny, že 65C845 stála 25500,- 3.12., což byla nejnižší cena této TV (bez nějakých speciálních kódů apod., co se občas objeví, nebo VIP u Datartu kombinovaná s nějakou další slevou.
Teď je za 26500 a pořád je to na tuto TV velmi dobrá cena.
https://www.softcom.cz/eshop/elektronik ... caid=2076&
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MYCHAL S TVRDÝM 25. 12. 2023 09:27

Pokud nechceš čekat tak v Datartu je 65C845 s VIP za 25200.- V lednu, únoru půjde cenově určitě dolů(ale to bude 1-2tisíce), ona jim do toho háže vidle c805 která přišla do prodeje později a asi by bylo blbé aby vyšší model stál méně.
Podle grafu ceny na heurece se předchozí model 65c835 prodával nejlevněji od dubna kdy byl za 22. U c845 to bude to samé, no ale to určitě čekat nechceš
MYCHAL S TVRDÝM
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 25. 12. 2023 10:57

Některé banky ještě mohou mít nějaké slevy k účtu (george), to je třeba 5-10%, tak pokud bys měl takovou možnost...
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod aurum 1. 1. 2024 21:31

Poprosím ještě o srovnání Hisense - 65U8KQ X TCL 65C845
aurum
Junior

Odeslat příspěvekod aurum 4. 1. 2024 23:03

Tak už je 845ka zakoupena. Poprosím, jestli někdo nezná nějaké doporučené nastavení, jak mi bylo poskytnuto k mé LG Oled 55C2, děkuji...
aurum
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 4. 1. 2024 23:13

Něco je např. tady:
https://www.youtube.com/watch?v=jP_MAmb1HtA
ale nikde není dané, že to bude stejně dobře fungovat na tvé TV, jednotlivé kusy se mohou mírně lišit v továrním nastavení. Změny dělej postupně a s rozvahou, abys to celé pak nemusel resetovat do továrního nastavení, když si něco rozhodíš.
tombas
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka