OLED LG 65 C32 vs TCL 75C935 vs TCL 75C845

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod HynduSatanu 27. 12. 2023 13:31

ZPeter, moc díky za tvůj příspěvek. Samozřejmě jsem si ho přečetl celý. Myslím, že o tomto by právě fóra měla být. Předat svoji osobní zkušenost.
Jinak to LGOLED 65 C22 je výstavní kus z prodejny a mají ho tam cca půl roku, tak jsem to zrušil.
Aktuálně jsou tedy dvě alternativy.
1)nechám si LG C3. Pro je kvalita obrazu a magic ovladač, negativum vnímám lesklý povrch obrazovky.
2)vyměním tv za TCL 75 935. Pro je větší úhlopříčka a matná obrazovka + lepší zvuk, negativa pak horší kvalita obrazu a absence magic ovladače.
BTW včera jsem byl na návštěvě u mamky, která má 55" TCL 825 a obraz byl pro mě absolutně dostačující...
HynduSatanu
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 27. 12. 2023 14:09

C845 má pro mě lepší obraz než 825. C835 má také lepší obraz než 825.

Ovšem, když už mám doma OLED od LG, byť menší, tak nevím, zda bych ho honem vracel. Chápu, ten hon za větším panelem, ale to jsi mohl rovnou koupit TCL s větší úhlopříčkou, než zkoušet OLED, pak ho vracet jen kvůli velikosti a kupovat TCL.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod ZPeter 27. 12. 2023 15:28

Ak som pomohol,tak ma to tesi.Je to moja osobna skusenost a vyberal som naozaj dlho.Nastastie mam taku moznost.A co sa tyka upravy,vsetko to datlujem do mobilu,nechcelo sa mi roztahovat ntb.Ale sebakriticky uznavam,ze na citatelnosti to zrovna nepridalo�
ZPeter
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 27. 12. 2023 16:18

rxrx některé Tvé silně svérázné názory, nesou skoro nádech prohlášení, že Země je placatá.

Naštěstí toto fórum obsahuje mnoho dalších, korektně znějících informací, které mají reálný základ.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod rxrx 27. 12. 2023 16:29

MGX
Dobrá, laskavě mi sděl s jakým prohlášením máš problém? Mám zde ve vláknu jeden příspěvek a celkem tři v diskusi , a ty se týkají pouze specifikací TCL řady 8 nebo 9 s vysvětlení dotazujícímu se proč to tak je..

Pokusím se ti ho vysvětlit, pokud o to stojíš a nechceš se jen adolescentně hádat.

Za mé příspěvky na dotaz účastníka diskuse si stojím, jsou to technická data, ty se nedají ošálit a okecat, přestože se o to lidi pokouší, většinou z neznalosti, menšina účelně.

Pokud ale nemáš nic konkrétního, nevadí. Nechám to být.... a nechám diskusi plynout močálem černým, kolem bílých skal.. :-D

Koukám , že jsi "administrátor." Měl bys usměrnit ty výkřiky adolescentů které se hodí do diskuse na síti X , TiTok nebo na Novinkách ale ne sem na technický server . Používám pro označení jejich přípěvku jen ty nejmírnější slova, skutečnost kvality jejich příspěvků je daleko tristnější a znehodnocuje status AV Mania a jejich diskisí.
Například:

Tony70... Vidím, že Ježíšek ti nadělil solidní "materiál" ... :tleskani to je zde mírně pokročilí..
A to ještě bez odůvodnění

Nebo další mírně pokročilý:
Majkom...Tolik textu a takovy blabol - ad rxrx
Také bez odůvodnění..

Normálně to funguje tak, že pokud s něčím nesouhlasím, tak napíši s čím a napíši odůvodnění i proč.

Vypadá to ale , že jsou to sektáři OLED technologie... :D
rxrx
Poslední varování

Odeslat příspěvekod MgX 27. 12. 2023 16:49

rxrx bohužel moje zkušenost je taková, že v některých případech je zbytečné s druhým diskutovat. On, opojen svoji dokonalostí v rámci vyjádření, bude stejně kolovat stále ve svých, často poměrně zvláštně vyprodukovaných, myšlenkách. A právě protože nemám čas a chuť se „adolescentně“ hádat, nechci, alespoň v této chvíli zabřednout do nekonečného kruhu diskuze.

Ano, jsem administrátor, takže jsem si dovolil svobodnou cestou na svobodném fóru vyjádřit názor. Rozhodně nebudu usměrňovat Tebou jmenované „výkřiky“ uživatelů, kteří zde mají svoji historii a cosi tak o nich vím já, ale znají je i další. Znám jejich názory a vím, proč tvrdí to, či ono.

Rozhodně se nebráním myšlenkám o kvalitě TCL, respektive o kvalitě novějšího mini LED podsvícení. Z druhé strany Tebou prezentované výroky o OLEDu, jsou silným úletem. A to naznačuji nejen já, ale také další „křiklouni“ z tohoto fóra.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod rxrx 27. 12. 2023 16:54

MGX
Já jsem tě slušně vyzval abys mi sdělil s čím nesouhlasíš ohledně mých příspěvků a odůvodnil to, tak to prosím udělej místo nic neříkajících slov. ;-) ...

A ohledně nekvality a problémech OLED ohledně jiných zobrazovačů nejsem sám co o tom píši , máš i v této diskusi příspěvek, že dotyčného otravuje u OLED fialový odstín černé a odlesky na obrazovce..:

Braňo Bercel Na oledoch mi vadí ten lesk a fialový povrch :-- obrazovky.

To plně koresponduje s tím, co jsem napsal o OLED technologii. Její nedostatky se nedají skrýt , včetně opotřebovávání a stárnutí pixelů a nižšího jasu oproti QLED s mini LED podsvícením. To jsou nezpochybnitelná a naměřená fyzikální fakta.... :-)

Kdo to nepřizná, tak tvrdí, že nahý král je oblečený.. :-D

Já si na rozdíl od jiných své podněty a necucám z prstu a vyčtených diskusí, jsem technik a o fungování použitých technologií něco vím a mám i zkušenosti s AV technikou.
Naposledy upravil rxrx dne 27. 12. 2023 17:09, celkově upraveno 1
rxrx
Poslední varování

Odeslat příspěvekod HynduSatanu 27. 12. 2023 17:07

ZPeter opravdu moc díky za osobní zkušenost. O tom to právě je slyšet někoho osobní názor. Technické specifikace a rozdílnosti lze najít jednoduše na webu, ale osobní zkušenost nikoliv. Dnes jsem se díval na TV a venku celkem svítilo sluníčko a ten lesklá obrazovka mě opravdu rozčiluje...
Magic ovladač mohu lehce nahradit bezdrátovou klávesnici s myší.
Takže jsem celkem rozhodnut C3 vrátit a jít do mini led 75".
Nabízí se mi dvě varianty od tcl a to c935 nebo c845.
Tak nějak se přikláním k 935 kvůli většímu počtu stmivacich zón + lepší audio.
Co myslíte?
Velice všem děkuji za všechny příspěvky �
HynduSatanu
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod HynduSatanu 27. 12. 2023 19:15

Ještě doplním, že ta 75C935 by byla rozbalena TV z prodejny.
Je to take takový problém jako u OLED?
Pokud ano, tak pak by to byla spíše 75C845

Díky
HynduSatanu
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 27. 12. 2023 20:05

Jako alternativu k TCL se ještě zkus podívat na Hisense 75U8KQ, obrazově jednu z nejlepších mini LED letošního roku.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod HynduSatanu 27. 12. 2023 20:23

Ta 75U8KQ je už ale zase o 10 000 dražší a to už nejsem ochoten dát. Původní rozpočet byl do 30 000 a už takto jsem ho překročil a více už nee
HynduSatanu
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jito 27. 12. 2023 20:26

rxrx- jaké mám štěstí, že jsou VŠECHNY Oledy fialové. Kdyby jsi to tu nenapsal, tak bych se toho nikdy nevšiml :mrgreen:
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod rxrx 27. 12. 2023 20:46

HynduSatanu píše:Ještě doplním, že ta 75C935 by byla rozbalena TV z prodejny.
Je to take takový problém jako u OLED?
Pokud ano, tak pak by to byla spíše 75C845

Díky

Problém u rozbalené TV TCL v obchodě není opotřebení v rámci životnosti žádné. Stejně máš na TCL 5 let záruku .

Jak jsi psal tak TV používáš normálně, tak rozdíl mezi řadou 9... a 8... ani nepoznáš. Spíš bych se mezi nimi orientoval podle financí a úhlopříčky TV. Málo platné, čím větší TV tím lepší.. ;-) Záleží na finančním rozdílu a úhlopříčce, dal bych přednost větší, pokud by byli stejné v úhlopříčce a přibližně za stejné peníze, tak bych dal přednost řadě 9...

A finančně jsi to nepřiblížil.-.Stejně je to tvoje volba, ty na ni budeš minimálně 10 let koukat.. :-D
Naposledy upravil rxrx dne 27. 12. 2023 20:55, celkově upraveno 1
rxrx
Poslední varování

Odeslat příspěvekod ZPeter 27. 12. 2023 20:53

U mna pri rozhodovani zabodoval hlavne pocet stmievacich zon.8-smickova rada ich ma menej a napriklad model 835 bol kritizovany za slabsiu ciernu.U 935 to nepozorujem a to mam priamu moznost porovnat.Ale aby som tcl len nechvalil.Chvilku som zapasil z andtoidom a skutocne magic ovladac od LG je prudko navykovy.Rosdiel medzi 9 a 8 rafou je aj v max svietivosti a hlavne v rieseni audia.A tak sa trocha spolieham,ze vlajkova lod je viac kontrolovana pri vyrobe,mozno aj v ramci suciastkovej zakladne.A 5 rocnu zaruku som tak isto vyuzil.Co sa tyka vystavenej telky,pri LCD by som sa toho nebal ,ale pytal by som si zlavu�
ZPeter
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S4nt4 27. 12. 2023 20:56

To je zrovna velikost, kde se muze objevit IPS ADSPro panel, nebrat. U TCL snad ne ale radsi zkontrolovat. Cenu musis zminit hned, 85" 845 za 45k, co resil kolega v jinem tematu neni uplne marna nabidka. Edit: kritika je na cerne pruhy 835,935 a 845. Vice zon snad castecne resi problem.
Naposledy upravil S4nt4 dne 27. 12. 2023 20:59, celkově upraveno 1
S4nt4
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka