Moderátor: Moderátoři AVMania.cz
HynduSatanu píše:Tak TCL 75C845 už je doma. Měl jsem je zaplé vedle sebe s tou LG C3. Když jsem tam pustil HDR video z YT, tak na té OLED byl obraz kvalitnější. Ale pokud jsem se díval pouze na TCL tak mi obraz pořád připadal velmi kvalitní a pro mě zcela dostačující. Ty rozdíly pro mě nebyly tak velké, aby to přebylo rozdíl v uhlopříčce 65 vs 75". Těch 75" je už pro mě opravdu velká paráda a je to celkem skok z 65, potažmo obrovský z původních 52".
Co mě chybí tak je magic ovladač z LG. Zkoušel jsem i odezvu ve spuštění aplikací a ta LG byla o chlup svižnější, ale v běžném životě je to opravdu bezpředmětné. Co se týče odlesků, tak je na tom TCL mnohem mnohem lepé a už mě to netrápí. Rozhodl jsem se nechat to TCL. Problémy se svítícími pixely, jako kolega v druhém vláknu nemám...
Jinak jsem dostal verzi X2.
Petrucianni79 píše:Bohužel velikost 55" je v malém panelákovém obýváku pro mě nepoužitelná (tv sleduji a hraji na ní maximálně ve vzdálenosti 1,8 - 2m).
HynduSatanu píše:Tak TCL 75C845 už je doma. Měl jsem je zaplé vedle sebe s tou LG C3. Když jsem tam pustil HDR video z YT, tak na té OLED byl obraz kvalitnější. Ale pokud jsem se díval pouze na TCL tak mi obraz pořád připadal velmi kvalitní a pro mě zcela dostačující. Ty rozdíly pro mě nebyly tak velké, aby to přebylo rozdíl v uhlopříčce 65 vs 75". Těch 75" je už pro mě opravdu velká paráda a je to celkem skok z 65, potažmo obrovský z původních 52".
Co mě chybí tak je magic ovladač z LG. Zkoušel jsem i odezvu ve spuštění aplikací a ta LG byla o chlup svižnější, ale v běžném životě je to opravdu bezpředmětné. Co se týče odlesků, tak je na tom TCL mnohem mnohem lepé a už mě to netrápí. Rozhodl jsem se nechat to TCL. Problémy se svítícími pixely, jako kolega v druhém vláknu nemám...
tombas píše:Pozor C935 je vyloženě lesklá!!!
Měl jsem možnost přímého srovnání s C845, která na mě působila, byť se jedná o nižší model, jako vyspělejší a obrazově vybalancovanější, i přes nižší počet zón lokálního stmívání.
Ty polomatné, resp. lesklejší povrchy taky mají vliv na lepší a širší úhel pohledu, silně matné povrchy způsobují výraznější ztrátu kontrastu, vyblednutí barev a např. Samsung The Frame vypadá při nepřímém dopadu světla jako zamlžený.
Rovněž odrážející se světelný obrazec na lesklém povrchu bude vidět jako onen zdroj, zatímco na matném povrchu může způsobit zhoršení viditelnosti klidně na půlce obrazovky.
Jak psal MgX, je to o individuálních světelných podmínkách.
Pišta23 píše:Ahoj,
chtěl bych poprosit o radu. Vybírám TV a v diskuzi jsem našel že jsi zvažoval stejné kandidáty jako já. Já mám ve finále TCL 75C845 za 33k a LG OLED77C31 za 31k. Nyní mám asi 12let starou Philipsku s Ambilight. Tato funkce je super, ale Philips nyní v podobné cenové relaci +- 40k nic v podobné kvalitě nenabízí, jinak by bylo jasno. Proto bych se chtěl zeptat, jak jsi s TCL 845 po čase spokojen, a jak hodnotíš srovnání s LG C31. Já se na TV budu dívat ze 4,5m, tak preferuji větší úhlopříčku TCL a navíc mám v místnosti hodně oken, což nahrává asi taky mini Led, co jsem z diskuzí snad správně vyčetl. Ale chtěl bych se zeptat na postřehy z praxe. Budu sledovat filmy hlavně na netflixu, nějaký sport a děcka věci na YouTube. Velmi děkuji za odpověď a případné postřehy
DavidHynduSatanu píše:Tak TCL 75C845 už je doma. Měl jsem je zaplé vedle sebe s tou LG C3. Když jsem tam pustil HDR video z YT, tak na té OLED byl obraz kvalitnější. Ale pokud jsem se díval pouze na TCL tak mi obraz pořád připadal velmi kvalitní a pro mě zcela dostačující. Ty rozdíly pro mě nebyly tak velké, aby to přebylo rozdíl v uhlopříčce 65 vs 75". Těch 75" je už pro mě opravdu velká paráda a je to celkem skok z 65, potažmo obrovský z původních 52".
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků