Ahoj, budu mít asi poměrně netradiční dotaz, ale třeba někdo poradí (a předem za to díky).
Měl jsem doma relativně levný LG OLED77A1, který jsem zkusil nahradit XGIMI 4K projektorem – 140" byla skvělá, ale za dne se to moc nedalo používat.
77" v OLEDu už nemám a trošku mi tam chyběl vyšší jas za dne, plus absence HDMI 2.1 / 120Hz pro občasné hraní, ale to není úplně priorita.
Neřeším zvuk, protože je připojen Homepod.
Neřeším prostředí, protože tam je vždy AppleTV, potažmo PS5.
Je TCL v 85", řady 845 dobrou volbou? Podaří se mi jí koupit za 45.000 Kč. Limit jsem měl 60t Kč, ale v 85" už jsem nic nenašel. Chvilku jsem zvažoval i 98" TCL v "základu", ale obávám se kvality.
Nutno dodat, že velikost projektoru vyvážila horší obraz, takže nehledám úplně srovnání s OLED, ale spíš velkou úhlopříčku s rozumným zobrazením (lepší než projektor).
Za 60t Kč jsem v podstatě nic jiného neobjevil, cokoli od Samsungu/LG mělo méně nitů, méně zón apod.
Láká mě Ambilight, ale v podstatě bych mohl mít jen 77" v OLEDu. Nižší jas a zpátky na menší úhlopříčku, navíc +15 tisíc oproti TCL, to mi nedává asi úplně smysl, ač je Ambilight srdcovka.
Napadá vás něco lepšího? Díky �