TCL 85C845 místo OLED a 4K projektoru

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Patrik Vogl, HelloWi 8. 1. 2024 22:59

Ahoj, tak obě TCL zabalené, ve středu pro ně přijede Datart - snad vše proběhne v pohodě, vrátí peníze a bude klid. A odvezou hlavně obě.

Já si dneska nandal na držák 77” OLED od Philipsu a jsem extrémně spokojenej. Chvilku na to budu koukat a pak si zajistím kalibraci �
Patrik Vogl, HelloWi
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 8. 1. 2024 23:03

Který model jsi nakonec vzal, jestli se můžu zeptat?
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Patrik Vogl, HelloWi 9. 1. 2024 10:19

708 v 77". Neříkám, že 85" → 77" není znatelný, je, ale Ambi + OLED + značka, co mě nezklamala ve své kvalitě už byla priorita.

Dal jsem tam rovnou výsuvný držák, abych si udržel ideální vzdálenost od zdi. Plus teda laboruju, zda zeď nevymalovat na bílo (všude tmavě šedá), protože by ten AMBI byl ještě o dost výraznější.

Obrázek
Patrik Vogl, HelloWi
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 9. 1. 2024 10:26

Pecka, vypadá to super a nové OLED od Philipsu jsou hodně povedené.
Barvu stěny pro ambilight sis nastavil? To by mělo trochu pomoct + jas na maximum.
Bílou bych asi nedával, aby to nebylo v porovnání s ostatními stěnami moc výrazné. Možná světle šedou.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Patrik Vogl, HelloWi 9. 1. 2024 10:33

Joo, barvu jsem nastavoval. Ono je to fakt tmavě šedá, ale jsou všechny stěny, černý nábytek a tak. Chtěl jsem, aby to tu bylo tmavé, útulné. Takže pravda, že bílou stěnou bych to akorát rozbil.
Patrik Vogl, HelloWi
Junior

Odeslat příspěvekod Bobolit79 9. 1. 2024 19:56

Pecka tv. Můžu se zeptat z jaké vzdálenosti na tv koukáš?
Bobolit79
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Patrik Vogl, HelloWi 10. 1. 2024 08:24

Bude to 3,5-3,6 metru. Byla na to dobrá ta 85”, ale i 77” pořád v pohodě �
Patrik Vogl, HelloWi
Junior

Odeslat příspěvekod Patrik Vogl, HelloWi 10. 1. 2024 11:04

Psal mi jeden diskutující a pardon, napsal jsem špatný model. Nepořídil jsem 708, ale 807 řadu.

Po krátkém používání:

– Šíleně dlouho trvá zapnutí, když je TV delší dobu vypnutá (normálně ovladačem), je to nějakých 20, někdy až 25 vteřin. To jsem si úplně říkal, že je snad rozbitá.

Ambilight na HDMI, kde je konzole, se samovolně vždy přepne do režimu "hra", přestože ho přepínám ručně na "Jasný", ale ignoruje to. Celkem škoda.

Obecně nastavení některých věcí, co má třeba LG už nastavený, se musí u Philipsu donastavit (třeba zapnutí HDMI eARC), ale tak důležité je, že se to donastavit dá.

AndroidTV je takový lehký podprůměr, ale je k tomu AppleTV, takže je mi to vlastně jedno.

Ambilight na tmavé zdi není úplně jasný, ale s tím jsem počítal.

Obrazově jsem fakt spokojený, zvuk řeším externě – ten z TV je úplná tragédie, ostatně jako všude. Hrozně jsem si zvykl tam mít HomePod, který mi to skrz AppleTV a HDMI eARC dokáže poslat i do TV rozhraní nebo PS, takže ať pouštím jakýkoli zdroj, zvuk mám z Homepodu. Není přebasovaný a má úplně perfektní dialogy (v ATV se dají ještě zvýraznit).

Trošku mě mrzí, že ji musím mít na zdi, protože ty nožičky + jak nízko na nich sedí, to je nádhera. ale zase člověk přijde o spodní Ambilight.

Ambilight funguje 100%, jak jinak. Nenahradí to žádná kamerka ani z poloviny tak dobře, navíc je tam problém s automatickým zapnutím a tak. No, kdo chce Ambilight, ať si pořídí Philipsku.
Patrik Vogl, HelloWi
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 10. 1. 2024 12:32

Doba pro zapnutí TV je vysoká. Nelze aktivovat rychlý start?
MgX
Administrátor

Předchozí stránka