Ahojte, vymenil som moju 65’CX( ktoru som preunul do spalne) za 77’G3 a po tyzdni nastavovania mam par otazok.
Okrem toho ze je TV vacsi a jasnejsi co je fajn, mam ale iny problem s ktorym si neviem poradit.
Su dve veci s ktorymi niesom spokojny.
Prva je upscaling SDR (pouzivam skylink). Je mi jasne ze tv je vacsi a pozeram ho z tej istej vzdialenosti (cca 4,5m) ako povodny 65’cx ale rozdiel je vidno a kvalita na 77’ je horsia. Toto ale viem prezit a oci si na to zvyknu.
Druhy a vacsi problem mam so spracovanim pohybu.
V nastaveniach je funkcia trumotion a ma niekolko moznosti.
1. Vypnute - vidim chvenie a koktanie obrazu
2. Filmovy pohyb - je skoro ako ked je funkcia vypnuta len s miernym zlepsenim
3. Prirodzeny - pohyb je plynulejsi chvenie sice vidim ale je minimalne no pri vascom objekte na obrazovke ktora je v pohybe sa obraz zasklbe
4. Jemny pohyb - chvenie nieje viditelne a pohyb je jemny ale pri zmene sceny ktora zacina pohybom objektu na obrazovke to zacne takym zasklbanim obrazu( su to milisekundy) ale vidim to zretelne a sklbanie je viditelne stale ked sa takato situacia opakuje.
5. Vyber pouzivatela - tu sa da manulalne nastavovat chvenie a de-blur. V tomto nastaveni viem odstranit chvenie obrazu hodnotou chvenie od 5 a vyssie max je. 10
De-blur skusam nastavovat od 0-10 ale sklbanie obrazu ktory som opisal vyssie je tu vzdy.
Televizor akoby to nevedel zvladnut a scena ktora zacina velkym pohybom je proste zla a vyrusuje mat to.
Napriklad osoba ktora stoji sa zrazu pohne tak rozbeh toho pohybu nieje plynuly a ked pokracuje v pohybe tak o par sekund to sklbne znova a takto je to pocas celeho sledovania.
Pozorujem to vo vsetkych formatoch a vstupoch - skylink sdr, netflix hdr aj DV, tv box kodi sdr, hdr
Podobny problem som pozoroval a tiez tu riesil aj pri kupe lg Cx pred 3 rokmi a vtedy som hladal najlesi pomer nastavenia trumotion a po case sa to upravilo/zlepsilo samo po niekokych mesiacoch akoby sa Oled zabehol.
Ak mate nejake skusenosti s podobnym problemom ako ja budem rad o vase rady. Inak mozem len dufat ze sa to “spravi samo”
Za tie peniaze co to stalo som necakal ze budem toto riesit.