Oled LG G3 77’ nastavenie pohybu - TruMotion

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod S4nt4 8. 1. 2024 16:50

Recenze hdtv G3 12min
S4nt4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 8. 1. 2024 16:53

Myslím, že je to tohle:
https://youtu.be/VEnChcCQ2Dc?si=tEOuQ5QKHzRQD64s&t=718
minuta 11:58
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod S4nt4 8. 1. 2024 16:59

https://youtu.be/Nf8m7vdBxj0?si=2P8xgWdEfVp4wpsE tady jeste nastaveni od Phila Hiltona, tohle bude asi srozumitelnejsi
S4nt4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dracul777 8. 1. 2024 17:54

Posledne dni som mal doma pocit ze uz asi uplne napi.u vidim ked som to videl len ja ale manzelka nie, ale vidi to aj Vincet takze som v poriadku :-)
Pozrel som video od Vincenta a ten to popisuje takto:

“skutočné kino umožňuje správne vykonanie lg g3 5,5 ťahu smerom nadol, aby sa filmy s rýchlosťou 24 snímok za sekundu zobrazovali presne bez halucinálneho jadu vďaka novému okamžitému času odozvy pixelov a vyšší vrchol g3 zosvetlí zasekávanie 34p a stroboskopický efekt vlastný filmom sa môže stať zreteľnejším našťastie lg ponúka divákom filmový pohyb, ktorý zostáva najúčinnejším kompenzátorom pohybu pre interpoláciu alebo mcfi medzi rôznymi televíznymi značkami na zmiernenie týchto problémov bez uvedenia významné interpolačné artefakty aj opera efekt to je pri sledovaní 50 Hz materiálu vysielaného v zahraničí, ako sú tie, ktoré sa vysielajú v kamarátskych regiónoch vrátane V Spojenom kráľovstve sme zistili, že je lepšie úplne zakázať skutočný pohyb, zatiaľ čo spoločnosť LG zlepšila svoj algoritmus interpolácie snímok so skutočným pohybom, stále sa vyskytli prípady, kedy by to spôsobilo viditeľné mikrostaty pri gestách rúk a pohyboch tváre alebo preskakovanie snímok pri pomalých záberoch, najmä pri silnejších nastaveniach pohybu preto radšej ponechávame vypnutý pohyb, aby sme dosiahli 50 Hz prezentáciu bez trhania, vkladanie čierneho rámu na LG G3 zostáva zaseknuté na 60 Hz, čo obmedzuje jeho použitie v dôsledku nadmerného blikania a poklesu jasu, žiaľ, vloženie batérie 120 Hz alebo BFI by sa vrátilo späť wrgb oleds v dohľadnej budúcnosti, pretože dodávateľ panelov lg display sa rozhodol uprednostniť pomer apertúry pixelov s cieľom maximalizovať svetelný výkon v silnej konkurencii zo strany QD oled.”

Co som z toho pochopil je vypnut trumotion uplne, ale to sa tak chveje ze by som to minuty dostal migrenu a to vidi uz aj manzelka a aj vsetci co som im to takto pustil.

Idem este pozriet toho Phila Hiltona
dracul777
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S4nt4 8. 1. 2024 20:19

Nejak tak to popisuje. Taky vyresenim jednoho problemu muze vzniknout druhy a je to zacarovany kruh xD Prepinat porad rezimy neni komfortni ale nastesti nemam zadne problemy :) BFI je nepripustne, HFR je jako safranu zamer se primarne na 24fps
S4nt4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dracul777 8. 1. 2024 22:03

Dakujem za info.
Toto bude na dlho a asi len kombinacia co najmenej rusiveho nastavenia, zvyku oka a zabenhutia oledu.
Aj tak som ale sklamany z toho ze toto sa deje na tomto premiovom TV, hlavne ked si sadnem pred akykolvek lacny tv co maju ludia v mojom okoli a nic podobne tam nevidim…….. pre mna nepochopitelne.
dracul777
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dracul777 9. 12. 2024 22:56

Ahojte, dlhsie som nicim neprispel ale dnes som sa rozhodol doplnit info ohladom nastavenia pohybu na mojom 77’LG G3.
Tak ako som predpokladal a ako sa udialo aj na mojom predoslom 65’LG CX sa pohyb zlepsil cca po 10 mesiacoch pouzivania,
Nie uplne tomu rozumiem ale pohyb bol po case lepsi a lepsi. Neviem co sa musi zabehnut v tv aby tato skutocnost nastala bud panel alebo hardware alebo nejak oboje.
Vsetky spominane problemy ktore som opisoval zmyzli na 95%, chyby vyidim uz len v narocnych scenach( ale to ma problem asi kazda tv).
Vyrazne zlepsenie ale nastalo po update firmware na poslednu verziu 23.20.50 - web os 24 ktory sa pouziva v oledoch 2024 - c4,g4…..
Pravdepodobne je tento software lepsie optimalizovany pre panely MLA.
TruMotion mam nastaveny na 9:4

Takze skoro po roku som s TV konecne spokojny.
dracul777
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jarešek 10. 12. 2024 09:29

Jj, přesně tak oled panely potřebují opatrný záběh a pravidelnou výměnu oleje.:-)
jarešek
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 10. 12. 2024 10:25

8-D
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dracul777 10. 12. 2024 15:40

Takze s oledom najprv do autoservisu. :-)
dracul777
Kolemjdoucí

Předchozí stránka