Zdravím v novém roce a prosím o radu.
Přecházím z 50" plazmy Panasonic ST50. Vybírám mezi LG OLED65C32 a Philips 65OLED718. Philips by mne původně vůbec nenapadl, ale zmínil ho zde v jednom vláknu uživatel Tombas jako zajímavou variantu (cena, nový procesor na zpracování obrazu). Je nějaký zásadní argument dát přednost LG?
Využití TV: streamovací služby, večerní pohádky na Déčku, PS5, Switch
Původně jsem měl vyhlédnutou 65" TCL C845, ale pokud by mi TV vydržela alespoň tak dlouho, jako ta současná, vidím jako smysluplné si připlatit.
Díky za rady.
Díky za rychlé reakce!
Ambilight je nepochybně přidaná hodnota. Navíc u současné TV mám na dřevěném rámku umístěném za ní RGB LED osvětlení po 3 stranách, takovou amatérskou verzi Ambilightu

, která samozřejmě svítí vždy jen jednou zvolenou barvou. Každopádně jsem na to zvyklý, takže určitě plus. Jediná drobnost je, že nad celou TV je police a zůstane tam (po přechodu z 50 na 65) asi jen 5cm prostor, po stranách ale žádné omezení není.
Tu "správnou kalibraci" obrazu svedu svépomocí sám doma?
Zvuk (mimo běžného TV vysílání) neřeším, TV bude připojena k receiveru.
Ještě by mne zajímalo, pokud někdo víte, zda má TV hodně lesklý panel? Viděl jsem na YT unboxing video a z něj se zdálo, že povrchová úprava je spíš matná.
Mimochodem, s tou cenou to tak žhavé nebylo. Vlastně ta plazma stála v době nákupu o něco méně, než nyní uvažované TV. Pravdou je, že slouží stále a určitě si ji plánuji ponechat do jiné místnosti.
Ahojky.
OLED je v současnosti pro zákazníka již překonaná technologie, má z hlediska principu neodstranitelný problém , tj. vypalování a degradování obrazu podobný degradaci barevné fotografii ponechané na sluníčku, vyblité barvy a ztríta jesu. Oled má také malý jas, 800 u špičekových TV 1000 nitů, víc nic nebude, to nedovolí princip fungování.
Ale například TV TCL s QLED a Miniled podsvícením řady 9.. má 2000 nitů. TCL dává záruku na TV 5 let (!) a tak si myslím, že bez ztráty kytičky a degradace obrazu vydrží stejně jako ta plazma.
TCL má oproti OLED panelům matný zobrazovací panel bez rušivých odlesků , bez problému můžeš na ní sledovat TV přes den či večer při zapnutém osvětlení a černou má TCL opravdu černou, ne nafialovělou jako OLED.
TCL řady 8 či 9 má vynikající zvuk se subwoferem a možností prostorového zvuku ud firmy ONKYO , odpadá důvod patlat se s různými sound bary aby TV slušně hrála, jak bylo dřív..
Takže si kup TCL řadu 8… či 9.. s co největším panelem, standard je nyní 75-85 palců . 85 palců řady TCL 845 stojí 45 tisíc.
S TV TCL získáš nejen brilantní obraz, ale i rychlý OS se systémem Android -Google, Chromecast se spoustou výhod otevřeného OS s možností KODI , set top boxu O2 a další, viz informace z veřejných zdrojů.
Takže doporučuji TV TCL řady 8 či 9 s co největší obrazovkou jakou tvá peněženka unese .
TV TCL má samozřejmě možnost standardního uchycení držákem na zeď a držáky na zeď dělají i teleskopické a variabilně natáčecí, tak ti odpadá starost s poličkou.
Podrobnější informace získáš z veřejných zdrojů, odkaz ti na ně dávat nebudu, protože tady v diskusi se brání poskytování informací a MGX maže veškeré informace s odkazy osvětlující problematiku TV. Dám název a ty si podle něj odkaz najdi.
Podívej se na veřejný zdroj Youtube, tam uživatel popisuje své ppoostřehy ohledně TV TCL s QLED a Miniled řady 845 …
Název : TCL 55C845 - famózní obraz a otevřený systém. Mini LED je bomba
A podívej se do článků na AV Manii tam pan PUK dává solidní informace ohledně TV.
Dávám název článku:
Vybrali jsme 14 špičkových televizorů. Ty nejlepší z nejlepších, které dnes můžete mít | Vánoce