LG OLED65C32 vs Philips 65OLED718

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod kodama 2. 1. 2024 09:13

Zdravím v novém roce a prosím o radu.
Přecházím z 50" plazmy Panasonic ST50. Vybírám mezi LG OLED65C32 a Philips 65OLED718. Philips by mne původně vůbec nenapadl, ale zmínil ho zde v jednom vláknu uživatel Tombas jako zajímavou variantu (cena, nový procesor na zpracování obrazu). Je nějaký zásadní argument dát přednost LG?

Využití TV: streamovací služby, večerní pohádky na Déčku, PS5, Switch

Původně jsem měl vyhlédnutou 65" TCL C845, ale pokud by mi TV vydržela alespoň tak dlouho, jako ta současná, vidím jako smysluplné si připlatit.
Díky za rady.
kodama
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 2. 1. 2024 09:31

Hlavním argumentem pro LG je EVO panel, který je přece jen o něco jasnější než panel u Philips OLED718, nicméně ten rozdíl bude viditelný asi jen při přímém srovnání.
Naopak Philips má ambilight, který vizuálně opravdu dokáže prohloubit zážitek ze sledování.
718 je opravdu zajímavá TV s novým procesorem Pentonic 1000 a vlastně stejnou elektronikou jako má vyšší 818.
Právě Pentonic řeší dřívější nedostatky v oblasti zobrazení detailů v černé barvě (po správné kalibraci) + má nějaké další vylepšení obrazu.
Zvukově je na tom 718 taky docela dobře.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MYCHAL S TVRDÝM 2. 1. 2024 09:38

Na to že pokud si připlatíte tak vám tv vydrží víc zapomeňte, to dneska neplatí. Si klidně troufnu tvrdit že dnes koupená tv se životností legendární plazmě Panasonic ani nepřiblíží. Na druhou stranu když vezmete v potaz úhlopříčku a cenu za jakou jste plazmu tehdy kupoval tak si dnes za stejné peníze koupíte téměř 2slušné tv
MYCHAL S TVRDÝM
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kodama 2. 1. 2024 10:52

Díky za rychlé reakce!

Ambilight je nepochybně přidaná hodnota. Navíc u současné TV mám na dřevěném rámku umístěném za ní RGB LED osvětlení po 3 stranách, takovou amatérskou verzi Ambilightu :), která samozřejmě svítí vždy jen jednou zvolenou barvou. Každopádně jsem na to zvyklý, takže určitě plus. Jediná drobnost je, že nad celou TV je police a zůstane tam (po přechodu z 50 na 65) asi jen 5cm prostor, po stranách ale žádné omezení není.

Tu "správnou kalibraci" obrazu svedu svépomocí sám doma?
Zvuk (mimo běžného TV vysílání) neřeším, TV bude připojena k receiveru.
Ještě by mne zajímalo, pokud někdo víte, zda má TV hodně lesklý panel? Viděl jsem na YT unboxing video a z něj se zdálo, že povrchová úprava je spíš matná.

Mimochodem, s tou cenou to tak žhavé nebylo. Vlastně ta plazma stála v době nákupu o něco méně, než nyní uvažované TV. Pravdou je, že slouží stále a určitě si ji plánuji ponechat do jiné místnosti.
kodama
Junior

Odeslat příspěvekod rxrx 2. 1. 2024 12:33

Přecházím z 50" plazmy Panasonic ST50. Vybírám mezi LG OLED65C32 a Philips 65OLED718. Philips by mne původně vůbec nenapadl, ale zmínil ho zde v jednom vláknu uživatel Tombas jako zajímavou variantu (cena, nový procesor na zpracování obrazu). Je nějaký zásadní argument dát přednost LG?

Původně jsem měl vyhlédnutou 65" TCL C845, ale pokud by mi TV vydržela alespoň tak dlouho, jako ta současná, vidím jako smysluplné si připlatit.
Díky za rady.

Díky za rychlé reakce!

Ambilight je nepochybně přidaná hodnota. Navíc u současné TV mám na dřevěném rámku umístěném za ní RGB LED osvětlení po 3 stranách, takovou amatérskou verzi Ambilightu :), která samozřejmě svítí vždy jen jednou zvolenou barvou. Každopádně jsem na to zvyklý, takže určitě plus. Jediná drobnost je, že nad celou TV je police a zůstane tam (po přechodu z 50 na 65) asi jen 5cm prostor, po stranách ale žádné omezení není.

Ještě by mne zajímalo, pokud někdo víte, zda má TV hodně lesklý panel? Viděl jsem na YT unboxing video a z něj se zdálo, že povrchová úprava je spíš matná.

Mimochodem, s tou cenou to tak žhavé nebylo. Vlastně ta plazma stála v době nákupu o něco méně, než nyní uvažované TV. Pravdou je, že slouží stále a určitě si ji plánuji ponechat do jiné místnosti.

Ahojky.
OLED je v současnosti pro zákazníka již překonaná technologie, má z hlediska principu neodstranitelný problém , tj. vypalování a degradování obrazu podobný degradaci barevné fotografii ponechané na sluníčku, vyblité barvy a ztríta jesu. Oled má také malý jas, 800 u špičekových TV 1000 nitů, víc nic nebude, to nedovolí princip fungování.

Ale například TV TCL s QLED a Miniled podsvícením řady 9.. má 2000 nitů. TCL dává záruku na TV 5 let (!) a tak si myslím, že bez ztráty kytičky a degradace obrazu vydrží stejně jako ta plazma.

TCL má oproti OLED panelům matný zobrazovací panel bez rušivých odlesků , bez problému můžeš na ní sledovat TV přes den či večer při zapnutém osvětlení a černou má TCL opravdu černou, ne nafialovělou jako OLED.

TCL řady 8 či 9 má vynikající zvuk se subwoferem a možností prostorového zvuku ud firmy ONKYO , odpadá důvod patlat se s různými sound bary aby TV slušně hrála, jak bylo dřív..

Takže si kup TCL řadu 8… či 9.. s co největším panelem, standard je nyní 75-85 palců . 85 palců řady TCL 845 stojí 45 tisíc.

S TV TCL získáš nejen brilantní obraz, ale i rychlý OS se systémem Android -Google, Chromecast se spoustou výhod otevřeného OS s možností KODI , set top boxu O2 a další, viz informace z veřejných zdrojů.

Takže doporučuji TV TCL řady 8 či 9 s co největší obrazovkou jakou tvá peněženka unese .

TV TCL má samozřejmě možnost standardního uchycení držákem na zeď a držáky na zeď dělají i teleskopické a variabilně natáčecí, tak ti odpadá starost s poličkou.

Podrobnější informace získáš z veřejných zdrojů, odkaz ti na ně dávat nebudu, protože tady v diskusi se brání poskytování informací a MGX maže veškeré informace s odkazy osvětlující problematiku TV. Dám název a ty si podle něj odkaz najdi.

Podívej se na veřejný zdroj Youtube, tam uživatel popisuje své ppoostřehy ohledně TV TCL s QLED a Miniled řady 845 …
Název : TCL 55C845 - famózní obraz a otevřený systém. Mini LED je bomba

A podívej se do článků na AV Manii tam pan PUK dává solidní informace ohledně TV.
Dávám název článku:
Vybrali jsme 14 špičkových televizorů. Ty nejlepší z nejlepších, které dnes můžete mít | Vánoce
Naposledy upravil MgX dne 3. 1. 2024 19:12, celkově upraveno 1
Důvod: Odstraněna reklamní zmínka.
rxrx
Poslední varování

Odeslat příspěvekod MgX 2. 1. 2024 12:39

Odkazy na soukromé projekty jsou zakázány. Pokud si někdo potřebuje přihřívat polívčičku, tak ne tady. A neplatí to jen pro odkazy.

Odkaz na avmanii a naše články, samozřejmě nikdo odstraňovat nebude.

Pokud budeš dál pokračovat v šíření polopravd a desinformací, dostaneš trest.

Kromě jiného OLED není překonaná technologie. Vše má své klady a zápory.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod miromen4 2. 1. 2024 12:42

rxrx píše:

Díky za rady.

Díky za rychlé reakce!

Ahojky.
OLED je v současnosti pro zákazníka již překonaná technologie, má z hlediska principu neodstranitelný problém , tj. vypalování a degradování obrazu podobný degradaci barevné fotografii ponechané na sluníčku, vyblité barvy a ztríta jesu. Oled má také malý jas, 800 u špičekových TV 1000 nitů, víc nic nebude, to nedovolí princip fungování.

Ale například TV TCL s QLED a Miniled podsvícením řady 9.. má 2000 nitů. TCL dává záruku na TV 5 let (!) a tak si myslím, že bez ztráty kytičky a degradace obrazu vydrží stejně jako ta plazma.

TCL má oproti OLED panelům matný zobrazovací panel bez rušivých odlesků , bez problému můžeš na ní sledovat TV přes den či večer při zapnutém osvětlení a černou má TCL opravdu černou, ne nafialovělou jako OLED.

TCL řady 8 či 9 má vynikající zvuk se subwoferem a možností prostorového zvuku ud firmy ONKYO , odpadá důvod patlat se s různými sound bary aby TV slušně hrála, jak bylo dřív..

Takže si kup TCL řadu 8… či 9.. s co největším panelem, standard je nyní 75-85 palců . 85 palců řady TCL 845 stojí 45 tisíc.

S TV TCL získáš nejen brilantní obraz, ale i rychlý OS se systémem Android -Google, Chromecast se spoustou výhod otevřeného OS s možností KODI , set top boxu O2 a další, viz informace z veřejných zdrojů.

Takže doporučuji TV TCL řady 8 či 9 s co největší obrazovkou jakou tvá peněženka unese .

TV TCL má samozřejmě možnost standardního uchycení držákem na zeď a držáky na zeď dělají i teleskopické a variabilně natáčecí, tak ti odpadá starost s poličkou.

Podrobnější informace získáš z veřejných zdrojů, odkaz ti na ně dávat nebudu, protože tady v diskusi se brání poskytování informací a MGX maže veškeré informace s odkazy osvětlující problematiku TV. Dám název a ty si podle něj odkaz najdi.

Podívej se na veřejný zdroj Youtube, tam uživatel popisuje své ppoostřehy ohledně TV TCL s QLED a Miniled řady 845 …
Název : TCL 55C845 - famózní obraz a otevřený systém. Mini LED je bomba

A podívej se do článků na AV Manii tam pan PUK dává solidní informace ohledně TV.
Dávám název článku:
Vybrali jsme 14 špičkových televizorů. Ty nejlepší z nejlepších, které dnes můžete mít | Vánoce

Ještě slušně řečeno....

https://www.csfd.cz/film/7045-jeste-vet ... i/galerie/
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 2. 1. 2024 13:28

OLED, a to nade vší pochybnost, je v současné době nejpokrokovější technologie zobrazování, kterou může v budoucnu překonat jiná technologie, např. Mikro LED, ale ne mini LED.
OLED má svá specifika a omezení, ale určitě to není blednutí barev, nebo vyšisování obrazu jako na starých fotkách apod.
Výrobci už si poradili jak s životností organického materiálu přidáním jiných prvků, tak s kompenzací poklesu svítivosti. MLA technologie z větší části řeší i obecně nižší jas OLED panelu, ale reálně jsou svítivosti i základních panelů dostatečné, pouze HDR efekt nemusí být tak výrazný, na druhou stranu díky dokonalé černé je pořád lepší a efektnější než na jasnější mini LED.
Povrchová a antireflexní úprava se liší model od modelu, na OLED bývá lesklejší, ale to nemusí být nutně nevýhoda, jsou už i OLED s matnou úpravou, např. některé Sony.

Philips 718 má taky Google TV, tedy otevřený systém bez omezení instalace kompatibilních aplikací a služeb.

Ostatní asi nemá cenu rozebírat.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod majkom 2. 1. 2024 13:33

Hodte na nej sit, uz to neni ani vtipne.

Ad kalibrace - sam si ji doma neudelas, tady na foru se pohybuje uzivatel riddle, profi kalibrator:) pocitej par tisic za kalibraci.
majkom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kodama 2. 1. 2024 14:07

Zdá se, že podobně jako se na X (Twitteru) u řady uživatelských účtů zobrazují po zveřejnění příspěvků obratem automatické reakce botů, zde se v případě klíčového slova OLED objeví (reklamní) příspěvek uživatele rxrx :).

Studuji dál a našel jsem informace, že Philips 807 (loňský model) neuměl přes HDMI 2.1 správně 120Hz ve 4K. Nevíte, zda to tak bylo a zda je to u tohoto modelu vyřešeno?
kodama
Junior

Odeslat příspěvekod majkom 2. 1. 2024 14:42

To prave resi novy procesor bych rekl
majkom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 2. 1. 2024 15:00

Ano, je to tak a Philips v tom nebyl sám, ale i jiné značky používající starší mediatek procesory. Některé to řešily zdvojením procesorů, jiné na to rezignovaly (např. TCL, Philips...).
Konkrétně se jednalo o poloviční vertikální rozlišení u 4K 120Hz, 4K 60Hz fungovalo správně.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jito 2. 1. 2024 16:09

kodama píše:Zdá se, že podobně jako se na X (Twitteru) u řady uživatelských účtů zobrazují po zveřejnění příspěvků obratem automatické reakce botů, zde se v případě klíčového slova OLED objeví (reklamní) příspěvek uživatele rxrx :).

Hlavně je podezřelé, že uživatel který za 17! let nenapsal vůbec nic, tak najednou na fórum postuje "fundované" příspěvky, včetně nepovolených odkazů.
Není to trochu divné?
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod MgX 2. 1. 2024 16:24

kodama píše:Zdá se, že podobně jako se na X (Twitteru) u řady uživatelských účtů zobrazují po zveřejnění příspěvků obratem automatické reakce botů, zde se v případě klíčového slova OLED objeví (reklamní) příspěvek uživatele rxrx :).

Studuji dál a našel jsem informace, že Philips 807 (loňský model) neuměl přes HDMI 2.1 správně 120Hz ve 4K. Nevíte, zda to tak bylo a zda je to u tohoto modelu vyřešeno?

Děkuji za názor. Jak sám vidíš, nejsem sám, komu podobné excesy opravdu vadí. Upozorňuji však, že nemám potřebu hanit ani TCL, ani MiniLED, ale taky nebudu kopat do OLED.

Co se týká TCL, pak zopakuji, že třebas C845 patří mezi televizory s výborným poměrem cena/výkon/výbava. Na rozdíl od některých lidí, kteří prezentují pouze to, co se jim líbí, anebo vidí telku tak nějak z rychlíku, měl jsem to štěstí, že C845 ve starší verzi X1, jsem měl k dispozici několik týdnů. Kdy jsem měl možnost porovnat tuto technologii se svým OLEDem od Sony. Takže informace, které zde občas utrousím, nemám ani z nějakého externího zdroje, ani z YouTubu od kohokoliv, ale zažil jsem je sám.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod tombas 2. 1. 2024 17:08

A tak to má být.
V tomto případě ale tazatel touží po OLED jako náhradě stávající plazmy, tak předpokládám, že základní rozdíly, výhody i nevýhody a parametry technologií LED (mini LED) a OLED jsou mu dostatečně známy.
Udělal si předvýběr a řeší dva modely, což je taky super, protože se můžeme zaměřit na jejich odlišnosti a neřešit technologii.
tombas
Pokročilý

Další stránka