LG OLED65C32 vs Philips 65OLED718

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod kodama 2. 1. 2024 17:29

Zatím pro mne oproti LG vede Philips a to ze 3 důvodů:

1. Google TV
2. Nižší výška TV s podstavcem (skoro o 4cm)
3. Ambilight (jako bonus)

Měl bych poslední dotaz, než se rozhodnu ke koupi a měl nejspíš být hned na začátku. Jak jsem zmínil v jednom z předchozích příspěvků, v případě přechodu ze současných 50" na 65" se zmenší mezera mezi horním okrajem TV a policí nad ní na necelých 5cm. Po stranách je zcela volný prostor. Hloubka police je 30cm. Současnou TV (obrazovku) mám asi 25cm od stěny, podobně to bude asi i s tou novou. Montáž na stěnu je problém, takže neuvažuji.

Nehrozí při tomto umístění OLED TV nějaké rizikové přehřívání? Současná plazmová TV topí fest a nikdy žádný problém nenastal. Omezení rozsahu Ambilightu shora policí si uvědomuji.
kodama
Junior

Odeslat příspěvekod majkom 2. 1. 2024 17:38

Nebal bych se toho, oled moc netopi, po stranach pripadne vzduch teply odejde
majkom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kodama 2. 1. 2024 21:38

Jak se dalo čekat, poslední dotaz to nakonec nebyl :). Narazil jsem zde na fóru ještě na informaci, že OLED modely Philips řady 7xx mají podřadnější (starší) panely, tedy v tomto případně ne EVO, jako zvažovaná LG. Je to validní informace a jak moc velký je to případně problém, pokud vůbec? Díky.
kodama
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 2. 1. 2024 22:11

Přečti si mou první odpověď v tomto vlákně.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod S4nt4 2. 1. 2024 22:56

Treba pro me je to informace naprosto zasadni a nesel bych do 718. 818 s EX panelem to uz je jina, pod EX nemam zajem. Momentalne je svaty gral MLA panel.
S4nt4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 2. 1. 2024 23:14

S4nt4: a viděl jsi ty dvě TV vedle sebe? Myslím 718 a 818? Jaký je rozdíl v obraze a co vlastně ten EX (EVO) přináší navíc?

Reálně je rozdíl mezi 718 a 818 mnohem menší, než byl rozdíl u loňských modelů 707 a 807. V podstatě kompletní elektronika je stejná, výkon, možnosti nastavení, prostě vše krom panelu a skříně.

Samozřejmě, pokud jsou peníze, tak není důvod brát 718 a je lepší šáhnout po 818, která je o nějakých 13 tis. dražší, to ale platí o všem. Když máš peníze...
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod S4nt4 3. 1. 2024 00:12

V prvni rade nechci nic horsiho, nez pouzivam doposud. On ani ten EX panel neni extra posun (vuci JZ1500 s chlazenim) abych neco menil. MLA uz je ale rozhodne posun vpred. Jestli to budouci majitel oceni (a zaplati) je vec druha. Rozdily jsou. Zkalibrovana G3 se memu Panasonicu vysmeje, nedelam si iluze. Pokrok kazdopadne vitam a tim i tlak na ceny. Dalsi vetsi skok ve stylu MLA by mohl byt OLED HDR2000. Jeste 4 roky s JZ snad zvladnu :)
S4nt4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 3. 1. 2024 07:27

Jasně, to chápu, ale tady nejde o tebe a co bys ty chtěl nebo nechtěl. Jde o kodama a jeho výběr. Pokud napíše, že je ochoten dát za TV 60-70 tis., OK, budeme vybírat v jiné třídě.
Takto se musíme držet při zemi. A popravdě ani těch 37 tis. nejsou malé peníze.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kodama 3. 1. 2024 10:26

tombas píše:Přečti si mou první odpověď v tomto vlákně.

Ano, samozřejmě jsem ji četl a vyskočila na mne znovu, když jsem si dnes otevíral diskuzi. V tu chvíli jsem si to uvědomil a omlouvám se za zbytečný dotaz. Informací je tolik, že to člověk všechno spolehlivě neudrží.

60-70 tisíc za TV bych doma a vlastně ani sám pro sebe neobhájil. A jak píše tombas, 37 tisíc je - i v dnešní době - stále docela dost peněz (za televizi). Pokud bych chtěl šetřit, šel bych cestou C845 a neřešil OLED.

Jelikož jsem viděl LG OLED u kamaráda před 3 lety a byl jsem i tehdy z obrazu nadšený, počítám, že u zvažované TV to bude nakonec v pohodě :-).
kodama
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 3. 1. 2024 12:41

Bude to v pohodě, kupuj přes internet, abys měl případně možnost TV vrátit, jinak už k tomu asi není co dodat, pokud nebudeš mít ještě nějaký dotaz.

Jo, ještě k té kalibraci, resp. nastavení obrazu. Tovární nastavení bývá různé, více či méně přesné. Nejlepší bývá režim Kino, Cinema, Filmmaker apod., kde jsou barvy blíže realitě, než přesycené a zpravidla studené nastavení režimů Standard, Dynamicky, Jasný apod.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod eiben 3. 1. 2024 17:49

#Nejlepší bývá režim Kino, Cinema, Filmmaker apod., kde jsou barvy blíže realitě#
Ja bych zase rekl, ze tyto rezimy nemaji s realitou vubec nic spolecneho (vybledle, nazloutle) Zkousel jsem na TV plazma Panasonic, Samsung a oled LG C2
eiben
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 3. 1. 2024 18:24

Na kalibraci nejsem expert, ale lidi už jsou zvyklí na přesaturované ostré barvy a obraz s velmi dynamickým kontrastem, který opticky může vypadat líp, ale ztrácí se detaily a jemné barevné přechody, v tmavých plochách pak detaily mizí úplně.
Navíc režimy Filmmaker, cinema většinou vypínají různá inteligentní vylepšovadla obrazu, True Motion apod., takže ten obraz na první pohled nevypadá úžasně.
Já třeba tyhle méně agresívní barvy a nastavení upřednostňuji, ale výhoda je, že si každý může vybrat a nastavit, co mu vyhovuje.

Kdo chce nejlepší obraz, nech si TV profesionálně zkalibrovat.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod eiben 3. 1. 2024 18:34

Tombas: Je to samozrejme kazdeho subjektivni pohled, ale ja to v tech rezimech Filmmaker atd. vidim nazloutle a dynamicke kontrasty rad nemam take.
eiben
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S4nt4 3. 1. 2024 19:21

K nazloutle barve (bila d65 + filmmaker) je snadny a brilantni test. Najdete scenu - idealne panoramata zasnezene hory (u me Pan prstenu). Porovnejte. Uplne jiny obraz? Jiste, malokdo se vrati k modre bile. Po tomhle rychlem testu jsem mel okamzite jasno jaky rezim.
S4nt4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 3. 1. 2024 19:24

Ono je to i o barvocitu. Řada lidí s tím má problémy a pak jim namodralá bílá více vyhovuje. I obraz jim subjektivně přijde ostřejší.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka