LG OLED55C31 vs Sony XR-55A80L

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod tielk100 4. 1. 2024 19:18

riddle píše:Dnes jsem se díval na TravelChanell ve 4K HDR na 13E s CZ stopou a měl to datový tok 15Mbps. Jinak nedávno jsem sledoval program Discovery ve 4K z UK a ten měl tok skoro 20Mbps.

Tohle IPTV niky mít nebude... :-)

Tmobile má nebo měl Eurosport 4k a tam byl datový tok kolem 16Mbitu cca rok zpatky jsem to měřil .
tielk100
Junior

Odeslat příspěvekod Vladce vesmiru 5. 1. 2024 16:13

MgX píše: No... a kdyby došlo na nutnost servisu, pak jde o to, co budou kluci vědět a jestli se nebudou bránit podobný výrobek v rámci záruky bezplatně opravit.

Pořád je to jen software, tak si nemyslím, že by to nevyřešil případný restart do továrního nastavení. Stejně považuji instalaci vývojové verze software přes developerský mód do TV za řešení neurčené pro běžné uživatele TV, i když je to relativně jednoduchý proces. Je taky otázka, zda někdo, kdo si kamkoliv instaluje kodi nebo plex nebo nějaké obdobné rozhraní je stále běžný uživatel TV.

tombas píše: Nebo to fakt všichni mají stovky nebo tisíce postahovaných filmů a seriálů a koukají jen na ně?

U hodně lidí mám pocit, že to dělají primárně pro to, že se tím můžou chlubit v diskuzních fórech. Vrcholem pak byly diskuze ohledně konce ulozto kdy to vypadalo, že by právo na okamžitý přístup k tvorbě a možnost si kdykoliv cokoliv pustit ve všech možných existujících verzích mělo být zakotveno v ústavě :-)
Sice chápu nostalgii, ale ani tak nerozumím potřebě archivovat si doma desítky starých seriálů vysílaných v rané eře novy nebo premiéry či ještě na předrevoluční ČST nebo syslení filmů s "původními dabingy". Nevěřím, že má někdo reálně čas ty obrovské archivy opakovaně sledovat a pokud si někdo dospělý dobrovolně a opakovaně pouští znovu třeba Helenu a její chlapce v devadesátkovém nováckém rychlodabingu, tak bych si dovolil mírně pochybovat o jeho duševním zdraví, ale moje peníze za disky a elektřinu to nežere, takže podle vkusu každého soudruha.

tombas píše:Hele, nechci moralizovat, ale kde teda ty streamy kupujete?

Dovolím si odhadnout, že pro velkou část uživatelů je kodi jen krycí jméno SCC a ekvivalenty a zbytek to neřeší. Pokud něco platí, tak to nejspíše nebude úplně tvůrcům obsahu :-)

S4nt4 píše:Streamovat tuhle kvalitu je uplne jina liga nez co predvadi Disney, Apple o kvalite IPTV netreba diskutovat.

Apple je známý tím, že jeho bitrate ve 4k je významně vyšší než u ostatních streamovacích platforem, peaky má okolo 40 Mbps a průměr je někde přes 30 Mbps což je zhruba na úrovní toho vychvalovaného sat Eurosportu (který taky nejede vše v nejvyšší možné kvalitě). Samozřejmě, je zde Bravia Core s bitrate překonávajícím blu-ray, ale stejně je to vždy otázka té poslední míle k uživateli a jeho domácím krabičkám. Sám jsem byl překvapen, jaká brzda byl starý wifi router (ve své době špičkový), když jsem ho loni vyměnil za nový a relativně lowcost.
Vladce vesmiru
Junior

Odeslat příspěvekod majkom 5. 1. 2024 17:21

Bravia core je prada, skoda omezene knihovny titulu.
majkom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 5. 1. 2024 17:21

Vladce vesmiru píše:
MgX píše: No... a kdyby došlo na nutnost servisu, pak jde o to, co budou kluci vědět a jestli se nebudou bránit podobný výrobek v rámci záruky bezplatně opravit.

Pořád je to jen software, tak si nemyslím, že by to nevyřešil případný restart do továrního nastavení. Stejně považuji instalaci vývojové verze software přes developerský mód do TV za řešení neurčené pro běžné uživatele TV, i když je to relativně jednoduchý proces. Je taky otázka, zda někdo, kdo si kamkoliv instaluje kodi nebo plex nebo nějaké obdobné rozhraní je stále běžný uživatel TV.

Bohužel z historie vím, že některé vývojářské módy v kombinaci s neoficiálními aplikacemi dokázaly způsobit problémy, které běžný restart/reset neodstranil. Ano, doba je dál, nicméně...

Běžným uživatelem beru kupujícího, který televizor provozuje. Samozřejmě se může jednat o člověka méně, či více znalého a technicky méně, či více zdatnějšího. Avšak ani jeden z nich, v případě zásadního konfliktu s OS, nemusí mít uživatelskou sílu a znalost, aby dostupnými prostředky potencionální konflikt odstranili a problém byl vyřešen.

Ano, máš pravdu teoretizuji. Nechci nikoho strašit, jen je dobré chápat, že část neběžných věcí, činím skutečně na vlastní triko, a když se něco pokazí, pak mohou přijít následky v podobě nutnosti uhradit servisní zásah.

-- 5. 1. 2024 17:23 --

majkom píše:Bravia core je prada, skoda omezene knihovny titulu.

Ano, souhlasím. Bravia Core je zcela jinde, než jsou další streamovací platformy. Tedy v kvalitě a síle datového toku, potažmo kvalitě obrazu a zvuku. Bohužel je tam omezenější knihovna titulů, tak jak uvádíš. Navíc nemálo titulů, které již jinde jsou běžně dabovány do naší mateřštiny, má Bravia Core pouze v originále, resp. originále s CZ titulky.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod michalko58 5. 1. 2024 20:13

tombas píše:4K BR DV řeší 4K BR přehrávač a originál BR disky, na to nepotřebuješ Kodi.
Hele, nechci moralizovat, ale kde teda ty streamy kupujete?

Mozno uz nechce pracne prehadzovat BR disky do prehravaca a ma NAS, kde ma stiahnute kopie tychto diskov, kde ma vsetko pekne pokope. Daju sa najst veci s velmi kvalitnym bitratom.

No a co sa tyka legalnosti tak mas ako zakaznik pravo na vytvorenie si zaloznej kopie pre vlastnu potrebu ;-)
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod tombas 5. 1. 2024 20:16

Tak to nezpochybňuji, ale nedělám si iluze, že takto funguje většina uživatelů KODI, tj. že má uložené jen digitální kopie vlastních zakoupených disků.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod S4nt4 5. 1. 2024 20:41

Streamy v takove kvalite vubec nejsou, s hires zvukem maximalne zbozne prani. Ne kazdy ma pod barakem optiku, muj net za 2 hodiny neprotahne 90GB stream za zadnych okolnosti. KODI nepouzivam ale rozumim lidem co ano, je to pohodlna a funkcni aplikace. Ne jak ta hruza Plex.
S4nt4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 5. 1. 2024 21:15

Já Kodi používám a to jednak jeden plugin, jehož jméno se nesmí vyslovovat, ale taky hraju z NAS, kde mám nagrabované vlastní disky, plus další všemožný obsah. Je to pro mě nejsnažší cesta, jak přehrát obsah 4K HDR, protože nemám tak rychlé připojení. Každopádně využívám Kodi raději, než přehrávač vestavěný ve WebOS, skrz lepší práci s titulky, zvukovými stopami, ukazuje to hodnocení na ČSFD atd. To prostředí je mi bližší, je to rychlé, stabilní. Pravda používám box Vero 4k+ jedoucí na OSMC, výkonu má na rozdávání, tuším už vyšlo i Vero 5.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pazdrat 27. 5. 2024 12:08

V týdnu si jdu vyzvednout OLED55C31 a teď mě otravovala infolinka (zelený skřet) s nabídkou prodloužené záruky než TV vyzvednu: + 12 měsíců - 2359 Kč
+ 24 měsíců - 3526 Kč
+ 36 měsíců - 4718 Kč
Paní jsem nachytal, že vrací cenu bez DPH, takže to není tak výhodné a že nevím, co se má podělat na OLEDU a případné viditelné vady panelu snad najdu do 14 dnů....
Chápu, že chce udat to pojištění za každou cenu....

Má někdo špatnou zkušenost s životností LG OLED?
Moc se mi nechce ušetřených 5k nacpat obratem do záruky :-)
Statický obraz moc nebude, hraní na PS velmi málo.

Za věcný názor díky
pazdrat
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jirkau 27. 5. 2024 14:08

Mám od 02/2020 LG OLED55C9PLA a ničeho špatného jsem si nevšimnul. Primárně koukáme na filmy/seriály, děti dost jedou youtube a pak je tam hraní na Playstation (Fifa, LEGO hry, Mortal Kombat, Uncharted, Diablo, ...). Koupil bych znova
jirkau
Junior

Odeslat příspěvekod mojmax 28. 5. 2024 12:47

Prodlouženou záruku nebrat, milion výjimek.
mojmax
Junior

Odeslat příspěvekod majkom 28. 5. 2024 17:16

Prodlouzenu zaruku brat, ale jen od vyrobce/distributora, ne resellera ako alza. A podelat se muze cokoli, mne na lg oled odisla po roku a pol cast mainboarfu - konkretne tunner - oprava v zaruce vymenou cele mainboard. Kdyby tomodišo o par mesicu pozdejc, smolicek
majkom
Mírně pokročilý

Předchozí stránka