MgX píše: No... a kdyby došlo na nutnost servisu, pak jde o to, co budou kluci vědět a jestli se nebudou bránit podobný výrobek v rámci záruky bezplatně opravit.
Pořád je to jen software, tak si nemyslím, že by to nevyřešil případný restart do továrního nastavení. Stejně považuji instalaci vývojové verze software přes developerský mód do TV za řešení neurčené pro běžné uživatele TV, i když je to relativně jednoduchý proces. Je taky otázka, zda někdo, kdo si kamkoliv instaluje kodi nebo plex nebo nějaké obdobné rozhraní je stále běžný uživatel TV.
tombas píše: Nebo to fakt všichni mají stovky nebo tisíce postahovaných filmů a seriálů a koukají jen na ně?
U hodně lidí mám pocit, že to dělají primárně pro to, že se tím můžou chlubit v diskuzních fórech. Vrcholem pak byly diskuze ohledně konce ulozto kdy to vypadalo, že by právo na okamžitý přístup k tvorbě a možnost si kdykoliv cokoliv pustit ve všech možných existujících verzích mělo být zakotveno v ústavě
Sice chápu nostalgii, ale ani tak nerozumím potřebě archivovat si doma desítky starých seriálů vysílaných v rané eře novy nebo premiéry či ještě na předrevoluční ČST nebo syslení filmů s "původními dabingy". Nevěřím, že má někdo reálně čas ty obrovské archivy opakovaně sledovat a pokud si někdo dospělý dobrovolně a opakovaně pouští znovu třeba Helenu a její chlapce v devadesátkovém nováckém rychlodabingu, tak bych si dovolil mírně pochybovat o jeho duševním zdraví, ale moje peníze za disky a elektřinu to nežere, takže podle vkusu každého soudruha.
tombas píše:Hele, nechci moralizovat, ale kde teda ty streamy kupujete?
Dovolím si odhadnout, že pro velkou část uživatelů je kodi jen krycí jméno SCC a ekvivalenty a zbytek to neřeší. Pokud něco platí, tak to nejspíše nebude úplně tvůrcům obsahu
S4nt4 píše:Streamovat tuhle kvalitu je uplne jina liga nez co predvadi Disney, Apple o kvalite IPTV netreba diskutovat.
Apple je známý tím, že jeho bitrate ve 4k je významně vyšší než u ostatních streamovacích platforem, peaky má okolo 40 Mbps a průměr je někde přes 30 Mbps což je zhruba na úrovní toho vychvalovaného sat Eurosportu (který taky nejede vše v nejvyšší možné kvalitě). Samozřejmě, je zde Bravia Core s bitrate překonávajícím blu-ray, ale stejně je to vždy otázka té poslední míle k uživateli a jeho domácím krabičkám. Sám jsem byl překvapen, jaká brzda byl starý wifi router (ve své době špičkový), když jsem ho loni vyměnil za nový a relativně lowcost.