uvažuji o koupi TV, 55". Sledovací vzdálenost je 190cm a spíše světlejší místnost. Neplánuji na ni hrát hry, jedná se převážně o sledování filmů a seriálů.
Osobně jsem došel k tomu, že pořídím TCL 55C845, ale raději se chci poptat, jestli nejsou i lepší varianty. Mou první TV, kterou jsem pořídil byla totiž Philips PML9008 a vrátil jsem ji. S obrazem jako takovým jsem neměl problém ve statických scénách. Horší to bylo při pohybu. Zvláště v jistých situacích, například když postava třeba běžela a za ní bylo třeba zelené pozadí (stromy, keře), nebo závodní scény. V tu chvíli se kolem objektů dělaly takové zvláštní artefakty. Prostě kolem celé postavy to bylo viditelně rozmazané a to dost.
Nevím, jestli je to v této cenové relaci normální, mně se to každopádně vůbec nelíbilo a začalo to být docela rušivé. Moje 10 let stará LCD televize to nedělala...

Takže po první zkušenosti mám už trochu obavy to střelit od boku sám a raději se ptám zkušenějších (já nemám zkušenosti žádné).
Je tedy ta TCL dobrý výběr, nebo bych měl sáhnout jinam? Na OS mi příliš nezáleží, mám případně Nvidia Shield.
A ještě se zeptám...rozhodl jsem se, že si objednám i někoho na kalibraci. Koho byste doporučili do Olomouce?
Děkuji a přeji hezký den