Philips OLED807 - automatický game režim = game ambilight

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod cujou2 24. 1. 2024 19:00

Ahoj.
Mám chvíli Xbox series X, a vzhledem k tomu že není moc čas, hraji jen v pátek a sobotu večer až jde celá rodina spát... :) a zde přichází problém... Když mám game režim, tak se zapne automaticky Game ambilight mód, a ten strašně namáha oči... Takže přepnu na přirozený a je to OK. Ale jak dohraju zápas ve Fifě, opět to problikne a šup a je tam zpátky game mód.... Takže to musím měnit u každého zápasu.... Což je přece šílené..... I na redditu se na to někdo ptal a nic.... Snad není jediné řešení Game mód vůbec nepouživát - to ale nebudu mít VRR a ALLM.... Nebo pořád přepínat ručně???.... :(

Děkuji
cujou2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 24. 1. 2024 20:01

O téhle chybě jsem taky četl na avforums a řešení se nenašlo.
Doporučuji napsat na podporu Philips, některými připomínkami zákazníků se kupodivu občas zabývají a některé i vyřeší.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod michalko58 25. 1. 2024 06:06

Teoreticky je mozne, do vyriesenia problemu vyrobcom, skusit ButtonMapper a na dlhe stlacenie nejakeho nepouzivaneho tlacidla (napr. Rakuten) sa pokusit nastavit akciu, ktora vykona vsetky kliknutia pre nastavenie Ambilightu do pozadovaneho stavu. Neviem ale, ci toto umoznuje bezplatna verzia ButtonMappera.
https://play.google.com/store/search?q= ... s&hl=en_US

Este existuje aj aplikacia KeyMapper, ktora je plne zadarmo, ale ta zas neviem ako funguje na TV. To, ze na google play nie je dostupny pre TV, neznamena, ze sa neda na TV nainstalovat po stiahnuti *.apk ;-)
Na telefone tam ide nastavit takmer cokolvek: https://play.google.com/store/apps/deta ... r&hl=en_US
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod cujou2 25. 1. 2024 09:46

Aha, ok. Díky. Zkusím to, a napíšu do Philips....
Tak v Button Mapper jsem nic takového nenašel, zkusím tedy tu druhou...
cujou2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cujou2 25. 1. 2024 13:22

Tady to vypadá nadějně... Dal jsem nahrát spouštěč, naklikal jsem ambilight, right, up, up, up, up a uložil... Ale jak tomu přiřadit nějaké to tlačitko na to jsem nepřišel...
cujou2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod michalko58 25. 1. 2024 19:50

Tam niekde je nastavenie akcie pre kratke a dlhe stlacenie vybraneho tlacidla. Treba len pohladat. Teraz si to z hlavy nepamatam uz.
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod cujou2 26. 1. 2024 22:26

Na tom to nešlo nastavit..... V Xboxu jsem vypl ALLM aby se nezapl Game mode,.žádný rozdíl v obraze ani v pohybu jsem nezaznamenal.... Takže spokojenost.....a mám klid...
cujou2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cujou2 25. 4. 2024 08:32

Ahoj všeci :).
Jen bych se krátce podělil s mou reklamací ovladače od této TV.
Přes víkend přestalo fungovat podsvícení..... Jinak vše funkční.... Zajímavé.... Psal jsem tedy do autorizovaného servisu, ti mne odkázali na infolinku Philips.... Trochu jsem se zhrozil.
Ale? Včera jsem tam volal, vše nahlásil a popsal, a dnes mi zasílají nový ovladač.
Takže super!!!! Dobře ty Philips :D
cujou2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pebu86 26. 4. 2024 18:58

Mě se odlupovala barva z tlačítek, nahláseno přes email a zaslán nový. Teď mám nový ovladač skovaný ve skříni a stejně používám starý, který teda už vypadá dost špatně. Ale je 3,5 roku používaný, asi na to má právo...
Pebu86
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 26. 4. 2024 19:04

A za rok ti klekne TV, ale budeš mít fungl nový ovladač :)
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Pebu86 27. 4. 2024 16:17

Teda ty mě přeješ. Ale tak si zase koupím philipsku, ale už by to chtělo aspoň 77OLED908 �
Pebu86
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 27. 4. 2024 20:34

Já ti nic nepřeju, Jen mi uniká to schovávání věcí na staré časy. A zrovna DO by u mě asi nebylo určujícím faktorem výběru TV, byť musím uznat, že styl ovladače LG ala ukazovátko je silně návykový. Ale jak pro koho, někdo to nenávidí.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Pebu86 27. 4. 2024 20:49

To byla legrace, samozřejmě pokud bude panasonic 77MZ2000 za 40.000Kč, tak půjdu do něj :) - taky legrace. Philips byl dobrý před pár lety i finančně, teď bohužel 77Oledy jsou za 75.000, kdy Samsungy i LG jsou na 50-60.000.
Pebu86
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 27. 4. 2024 21:52

U Philips je obrovské lákadlo Ambilight. A pro mě velké odpuzovadlo Android, ale respektuju, že pro spousty lidí to je naopak výhoda.Úroveň panelů je podobná jak u LG.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod riddle 28. 4. 2024 06:03

Kdysi jsem měřil hodnotu CRI u několika Philips HUE ambiligt a narazili jsem na hodnoty mezi 80-85%. Naše státní norma říká, ze třeba pro státní instituce, nemocnice, školy atd. by tato hodnota měla být vyšší jak 90% aby to splňovalo hygienické normy. Někdy je mnohem lepší si toto podsvícení udělat sám svépomocí a člověk získá mnohem lepší zážitek, třeba i na LG TV (s neoficiální interní podporou a vyšším CRI).
riddle
Pokročilý