Samsung vs LG 65" - 2021 /22 /23

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod kajer 25. 1. 2024 23:01

Zdravim, zkusim se zeptat zdejsich zkusenejsich...
Mam za ukol vybrat mezi Samem a LG - 65" do cca.30 - 33 tKc.(bude se nahrazovat sony starsi 10let..)
Pozadavky: ne OLED, jinak PIP, 100Hz, atd + treba nahravani na usb tak nejak pri teto cene predpokladam(i kdyz Sam pry uz od nahravani ustupuje a je jen u starsich treba model rok 2021 nebo pak az nej.trida) a bude se pouzivat CI modul s kartou od VF(byvale upc).
Chci se tedy zeptat zda se treba modelovym rokem 2021 neprijde o neco zasadniho oproti 2023.
Tady na RTINGS po filtrovani nejlepsi na mixed usage by vychazely modely roku prave 21/22 QN90.
Daji se najit ale jsou znaceny QN91(treba QE65QN91B) coz jsem se docetl zde na foru v jinem vlakne je jen jina barva.
Jine znacky ne protoze to musi podporovat apku od vodafonu(tizen/webos) ta je sice jeste pro android/google TV ale tento system nee.
V LG se neorientuju vubec... -tak jestli by nejaka alternativa byla schudna tak sem s ni.
S PC a ani zadnou konzoli se propojovat nebude. Satelit ano. V lete velmi jasna mistnost...

(stejne si myslim, ze by byli obrazove spokojeni i se zakladni UE65CU7172 kterou jsem pred par tydny "daval do provozu" u jinych znamych kteri zas naopak hledeli na cenu...
-rozdil oproti stare sony kterou chteji nahradit by byl velky i tak. Ale 100Hz +obraz v obraze je podminka)

Diky za pripadne rady, navrhy, postrehy.
kajer
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod michalko58 26. 1. 2024 07:13

Pri tychto uzavretych systemoch ti pri nakupe starsieho modelu hrozi to, ze casom (a ten cas bude kratsi ako by si si prial) nebudu dostupne pozadovane aplikacie, lebo dany model nebude mat uz aktualizovany system. Mnohi z nas si toto skusili na vlastnej kozi. Prave pri Androide, ktory tvrdis ze nechces, je takato situacia najmenej pravdepodobna.
Hoci, niekde som cital, ze zrovna LG slubuje updaty systemu po mnoho rokov, ale tak uvidime casom realitu.

Co sa tyka nahravania, postupne to vyraduju vsetci velki/znackovi vyrobcovia
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod MgX 26. 1. 2024 07:49

U Samsungu si překontroluj, zda má PWM. A pokud ano, jestli divákům bude/nebude vadit frekvence kmitu.

Stejně tak si udělej raději kontrolu i jinde.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod tombas 26. 1. 2024 09:12

Jsem si téměř jistý, že LG nemá u žádného ze svých modelů PIP, naopak umožňuje nahrávání na USB.
Samsung naopak PIP podporuje (např. QE65QN85C), ale nemá nahrávání na USB.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Vladce vesmiru 26. 1. 2024 16:45

Lg tv nemaji klasicke pip, ale maji tzv multiview, ktere umi obrazovku rozdelit a zobrazit tak ruzne zdroje signalu.
Vladce vesmiru
Junior

Odeslat příspěvekod kajer 26. 1. 2024 19:39

Diky vsem za prispevky.
U toho multiview jsem nabyl dojmu ze ma prave sam. -cim vyssi sam. model tim je mozno pripojit vice zdroju. No je mozne ze ma totez LG -jak rikam LG to je pro mne pole neorane...)) /klasicky pip 2tunery se u LG nedela?/
S tim nahravanim to vypada, ze se ozeli. A bude se tedy vybirat neco v rade QN. Jestli treba dat prednost starsi vyssi nebo novejsi nizsi jak moc brat ohled na zvuk 4.2.2 vs 2.2.2 -no nevim si moc rady.
Zde tedy by mne navrhy pomohly od tech co maj info v maliku anebo jeste lepe prime zkusenosti.
A jeste jednou diky.
PWM2.png (50.48 ) Zobrazeno 2170 krát

Zde toho s kontrolou moc udelat nepujde(jeden je lezak) a asi by ani nerekli.
"Stejně tak si udělej raději kontrolu i jinde." ???
kajer
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod spyko 29. 1. 2024 07:00

Samsung má dvojtuner u všech s 100hz,ale nahravání asi ne,!
spyko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pavel Joch 30. 1. 2024 11:44

K čemu je dvojtuner, když nemůžu jeden nahrávat a druhý mít zobrazený na panelu?
Já mám LG OLED model z roku 2019 a systém pořád instaluje updaty. Z aplikací mám ty co potřebuju nainstalované a ty co bych chtěl a nejsou k dispozici, tak to platí obecně i pro nejnovější LG.
Pavel Joch
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kajer 30. 1. 2024 12:51

@Pavel Joch -K čemu je dvojtuner, když nemůžu jeden nahrávat a druhý mít zobrazený na panelu?
V malem okne je nahled, az skonci reklama, kdyz v mezidobi listujou ostatnima a popr. zustavaji kde co zaujme. Po reklam e navrat zpet...

@spyko dikyza potvrzeni, mel jsem prave taky dojem ze vyssi modely to udavaji vsude.
Nahravani ozeleno, holt se bude pouzivat jen v ramci apk(nejcz, VTV, Poda)
kajer
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kajer 19. 4. 2024 19:40

Tak jen uvedu rozlousknuti ...
tombas píše:Samsung naopak PIP podporuje (např. QE65QN85C), ale nemá nahrávání na USB.

Presne tato byla v hledacku(po precteni RTINGS ↑↑↑) -jen jsem cekal na cenu do 25k -po srovnani jak ceny klesaly v case na heurece u totoznych modelu jen s oznacenim /A je rok 2021/ a /B je 2022/ tak nyni zacinaji byt na minimu mozna to jeste trosku klesne ale za mne ta cena na proverenem velkem elektru uz oproti zavadecim ok.
spyko píše:Samsung má dvojtuner u všech s 100hz,ale nahravání asi ne,!

-a vyreseno i nahravani... na alze je postup zapnuti nahravani[a dohledal jsem to i na cizojazycnych forech(vetsinou to byli lidi cz-sk))]
Bez názvu.png

A jen bych jeste dodal: -zlaty stary podsviceny ovladac po plazme, rezimy zvuku/obrazu atd na jedno zmacknuti...
Ten jejich novy se tremi tlacitky(ekologicky se solar.dobij. na zadech) je stale zabalen...
Jediny problem je se starym CI modulem(UPC) nekdy jede nekdy ne. Toto hlasi na vodafon foru(i jinde) s novymi tv napric znackami spousta lidi...
kajer
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jito 19. 4. 2024 19:43

S tou aktivací PVR u Sama to je "stará vesta".
Tímto způsobem jsem to dělal před deseti roky...
jito
HD SATan