Výběr televize 50 a ž55 palců

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod slava688 30. 1. 2024 14:52

Moc vás prosím o radu s výběrem televize pro starší rodiče,ale delší dobu jsem žádnou televizi nekupoval,takže nemám skoro žádný přehled. :shock:
Potřebuji televizi v rozmezí 50 až 55 palců, určitě by stačila 50ka.,hlavně musí mít STOJAN,ne nožičky a výstup na SLUCHÁTKA . Sledovat bude tchán hlavně sportovní přenosy.
Vybíral jsem zatím mezi značkou TCL,protože má systém android,z mých zkušeností nechci LG s Webos.
Co jsem tak pročítal na netu,tak jsem zatím vybral :
TCL 55C845
TCL 55C745
TCL 55C805
TCL 50C809
ale třeba u těch 50tek nevím včem se liší,jestli vůbec.
Díky za každou radu :-)
slava688
Junior

Odeslat příspěvekod tielk100 30. 1. 2024 15:44

TCL 55C805
TCL 50C809 ty jsou stejné pokud neberu rozměr 50 vs 55 palcu.

TCL 55C845 mini led
TCL 55C745
tielk100
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 30. 1. 2024 16:25

Máš nějaké konkrétní požadavky na aplikace, že preferuješ Google TV?
Ten systém není úplně uživatelsky jednoduchý zejména v nastavení.
WebOS je o zvyku a když si nastavíš vše potřebné, pak už není moc důvodů k nespokojenosti, vše potřebné tam je, samozřejmě krom specifických aplikací jako je KODI apod.

Aktuálně nejlepší poměr cena/výkon/obraz má Hisense U7KQ - mini LED na úrovni přibližně TCL C805, ale má vlastní systém Vidaa, který by naopak mohl být pro starší lidi lepší volbou než Google TV. Je přehledný, rychlý, ale schází některé IPTV služby nebo třeba HBO.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod slava688 30. 1. 2024 16:33

Android raději,právě třeba kvůli Kodi,kdyby do budoucna někdy byl pořízen internet.
Zatím jen sledování TV přes satelit

-- 30. 1. 2024 16:55 --

Jde mi hlavně o kvalitu obrazu a zvuku,u toho obrazu,aby sportovní přenosy v pořádku, hokej fotbal.
slava688
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 30. 1. 2024 17:48

Moderní smart TV bez internetu? To asi nebude ideální, to je jako jezdit autem s motorem v nouzovém režimu.
Minimálně při instalaci by bylo nanejvýš vhodné TV k internetu připojit, stáhnout aktualizace, udělat všechna potřebná nastavení, naladit programy, vše řádně odzkoušet, zkontrolovat obrazovku, zda nevykazuje nějaké vady - mrtvé pixely, nerovnoměrné podsvícení, barevné skvrny apod. a to se nejlíp dělá na zkušebních obrazcích např. z YT.
Pak je možné internet odpojit, ale i tak je možné, že budou občas vyskakovat nějaké hlášky o připojení k internetu.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod slava688 30. 1. 2024 18:04

Co dnes koupíš za tv 50 nebo 55 bez Smart,je to 78letej člověk, který si pustí tv a satelit.
slava688
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 30. 1. 2024 18:36

Pouštět si může cokoliv, ale to se přece nevylučuje s tím internetem.
Máma má 76 a normálně si přes net pouští filmy, v TV má aplikaci Vodafone TV, všechno s počítačem nebo chytrým mobilem zvládá bez větších problémů. To není přece jen o věku.

Já neříkám, že musí využívat internet v TV, ale že je nanejvýš vhodné při první instalaci ten internet připojit. To můžeš udělat i Ty, ukázat otci co a jak a pak to může jet bez netu.

Pak mi ale stejně přijde zvláštní požadovat systém Google TV, který je na internetu bytostně závislý, potřebuje účet a být přihlášený, aplikace bez netu fungují jen omezeně...
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod slava688 30. 1. 2024 18:44

Dobrá, tak mi prosím doporucte nějakou Smart a ne tedy s androidem. Hlavně by měla mít stojan. Díky
slava688
Junior

Odeslat příspěvekod MYCHAL S TVRDÝM 30. 1. 2024 20:19

Není důvod proč bys měl vyloučit tv s androidem, poprvé budeš tv zřejmě nastavovat ty takže předpokládám že nebude problém zajistit aby si tv při prvním spuštění stáhla aktualizace atd. Možná to nebude ani potřeba, nedávno jsem zprovozňoval c845 a mám pocit že tam byla možnost přeskocit veškerá smart nastavení.Nastavení androidu též není žádná katastrofa, jednou se vtom povrtáš a rodiče nebudou mít důvod se v tom hrabat. Můj 80letý otec má po mě tv Philips s androidem a žádný problém sní nemá.
MYCHAL S TVRDÝM
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slava688 30. 1. 2024 21:09

Ještě koukám nakonec nějakou LG v 50tce se stojanem.
slava688
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 30. 1. 2024 21:50

Hele, já to nemyslím špatně, jen že pro uvedené použití by systém neměl být tím hlavním kritériem, pokud nebudou smart funkce prakticky využívané.
Já bych třeba preferoval 100Hz panel, Mini LED, pokud to finance dovolí.
Bohužel v 50" je ten výběr poněkud omezený, v 55" je lepší výběr a konec konců i lepší ceny.

LG nemá nic moc zajímavého, dostupné 50" 100Hz modely mají jen edge podsvícení.
Ten tvůj výběr rozhodně není špatný, TCL nabízí hodně muziky za rozumné peníze. Jak jsem psal, podobnou výbavu nabízí i Hisense.
V 50" by mohl být i PHILIPS 50PUS8818/12, má VA panel, 120Hz, ambilight, Google TV... aktuálně v EW za 14.400,-
https://www.electroworld.cz/philips-50pus8818-12
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bob.bob 30. 1. 2024 22:14

Jen na okraj, pokud uvažuješ o KODI, pak Android v TV není úplně záruka, že budeš spokojený. Ověř si, že poběží, jak čekáš, na tom, co vybereš - mám 2 roky starý a ne úplně levný Philips (OLED806) s Androidem, a KODI v něm je nepoužitelný - jen start KODI je tak na půlminuty, pak spolehlivě padá po shlédnutí každého jednoho videa. Vyřešil jsem to nákupem Firesticku 4K (což bylo nějakých 700 Kč v akci Amazonu) a KODI běhá bez problému (stabilní, start 2-3 s). Na Firesticku mi běží Kodi, O2 TV a Smartube - víc nepotřebuju, takže si vystačím s DO od Firesticku, kterému narozdíl od jiných podobných zařízení stačí k napájení USB port v TV. Možná je to jen problém Philipsu, třeba KODI na jiných nebo novějších TV běhá bez problému, nevím, nepotřebuju to řešit, jen jsem popsal svoji zkušenost. Šťastnou ruku při výběru :-)
bob(tecka)bob(zavinac)email(tecka)cz
:-D
bob.bob
Junior

Odeslat příspěvekod slava688 30. 1. 2024 22:35

Já doma mám Android box Teslu xa400 a přehrávám vše na tímto.
slava688
Junior

Odeslat příspěvekod MYCHAL S TVRDÝM 31. 1. 2024 08:53

Za dobré peníze se momentálně dá koupit Philips co ti psal tombas nebo Hisense 55U7KQ za 15400.- TCL 50C805 se před týdnem dala koupit za 16200.- teď jaksi vyletěla nahoru takže jestli to zas tak nehoří počkal bych
MYCHAL S TVRDÝM
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slava688 31. 1. 2024 11:45

Taky to vidím na tu Tcl 50C805 s pětiletou zárukou.Díky
slava688
Junior

Další stránka