Nová 65" asi OLED?

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Zdenda78 29. 2. 2024 13:32

případně zvaž Sony 65X95L, za 50 tis v akci je to již zajímavá nabídka, pokud netrváš na OLED a chceš Google TV. Já čekám na Q3 na LG OLED65G33, až bude za 40+- a kupuju.

https://www.alza.cz/65-sony-bravia-xr-6 ... 719741.htm
Zdenda78
Junior

Odeslat příspěvekod Sampooonek 29. 2. 2024 18:54

A je tedy důvod vynechat Samsung z nejužšího výběru jen kvůli nepodpoře Dolby vision, nebo je to spíše "marketingový tah", protože Samsung bych z těchto modelů měl poměrně o dost nejlevnější.
Sampooonek
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 29. 2. 2024 21:40

Pokud tvůj sledovaný obsah netvoří většina filmů v Dolby Vision, tak není důvod tuto TV vyřadit z výběru.
Jen si při vybalování zkontroluj, případně natoč nebo nafoť, jak vypadá rovinnost panelu, stávalo se, že u větších úhlopříček byly panely prohnuté nebo zvlněné. Je to vidět hned po sejmutí vrchního polystyrenu.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Sampooonek 29. 2. 2024 21:58

Koukáme hodně na Netflix a spol a tam poslední dobou bývá často Dolby vision. Takže asi vyhrává 818.
Sampooonek
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 1. 3. 2024 07:20

Není to tak, že by se na Samsungu nedalo koukat na Netflix. Na YT jsou srovnávací videa Samsungu bez DV a např. LG s DV. Samozřejmě přímé porovnání odhalí i ty drobnější detaily a rozdíly, kterých byste si třeba vůbec nevšimli.
Pokud budete koukat stále na jednu TV, rozdílu si třeba ani nevšimnete.

Pokud ale není ten cenový rozdíl propastný, osobně bych taky volil Philips.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Pieterer33 1. 3. 2024 15:13

Ahoj, souhlasím s názorem od Zdenda78. Běž do devítkové řady od Sony a nemůžeš se splést. Jsou to TV bez kompromisu. Už jednou jsem to tady v jiné diskuzi doporučil a po koupi byla nadšenost. A Samsung opravdu ne. To je pozlatko jen papírově...
Pieterer33
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 1. 3. 2024 17:27

Ale ta Sony X95 je mini LED a byť je to výborná LED TV, tak na OLED nemá. Nehledě na cenu skoro dvojnásobnou než za Philips nebo Samsung.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Sampooonek 1. 3. 2024 22:18

No dávat 50 za mini led se mi nechce. Ta Tcl co jsem měl byla taky super a skoro za půlku. A žádnou přidanou hodnotu tam nevidím. To jí rovnou můžu vzít znova.
Sampooonek
Junior

Odeslat příspěvekod Pieterer33 1. 3. 2024 22:29

https://m.alza.cz/65-sony-bravia-xr-65x ... 996493236~

Já vidím 39tis. A má to velkou přidanou hodnotu než jaká kolik telka od TCL. Ale jestli nejsi náročný tak to potom jó

-- 1. 3. 2024 23:35 --

A ne tohle není miniled, ale oni v téhle řadě obraz i zvuk prostě umí. Viz. recenze na AVmanii 10/10.
A ta cena je vyprodejová. Je to model 2023 a mají poslední 4 kusy. V červnu stala tahle telka skoro jednou tolik
Pieterer33
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 1. 3. 2024 22:51

@Pieterer33, ale to vidíš špatně! X90L není ani mini LED, ale klasická direct LED s lokálním stmíváním, to má do kvality OLED na míle daleko.
Navrhuji držet se původního výběru a ten jen zúžit a nekomplikovat to dalšími neOLED modely.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Sampooonek 2. 3. 2024 09:45

Samozřejmě, že nedám 40 za klasickou ledku. To udělá jen blázen. Objednaná philipska, děkuji za rady.
Sampooonek
Junior

Předchozí stránka