Hisense 55U7B - death po 3 letech ?

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod divr 1. 3. 2024 09:28

Po 3 letech střídmého a spokojeného užívání se náhle zjevily pruhy a TV lze pouze zapnout a vypnout :hm .( Ani po odpojení a vychladnutí) Do lokálního populárního TV servisu to mám jen 300m, ale asi je to zbytečné...nebo to mám zkusit odnést ?
Přílohy
VADA TV HISENSE.jpg
divr
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 1. 3. 2024 10:36

Určitě to způsobila součástka s programově nastavenou délkou životnosti (*****ítko), ale ten servis za zkoušku stojí.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod divr 1. 3. 2024 11:28

Koupil jsem tehdy rovnou 2 kusy ( do obýváku a ložnice) za tehdy 9500 v akci super vybavený stroj... :-D . Alespoň druhý kus by mohl vydržet trochu déle :D
divr
Junior

Odeslat příspěvekod Baf13 1. 3. 2024 22:32

Tak to je pech na kus, máme v rodině 3ks TV Hisense (každá jiná řada) ve stáří 4+ a všechny šlapou bez problému.
Co pojištění domácnosti, nemáš v tom prodlouženou záruku, nebo opravu elektrospotřebičů (spousta lidí o tom vůbec neví, že něco takového má ve smlouvě zahrnuto)?
Baf13
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod divr 2. 3. 2024 08:20

Zitra mám volno , tak to trochu prozkoumám a v pondělí odnesu ukázat opraváři. Ono s tím nelze v podstatě nic dělat ...pouze svítící pruhy, nic nereaguje.

Pojištění nemám. Pokud bych nyní kupoval novou 65-ku asi se vyplatí trvat na 5 leté záruce s příplatkem nebo to také riskujete? Je to můj první velký spotřebič , který odešel tak krátce po záruce .
divr
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 2. 3. 2024 09:23

Někteří výrobci dávají prodlouženou záruku zdarma, např. TCL k řadám "C" +3 roky, JVC +1,5 roku. Jinak to asi záleží na výši příplatku a konkrétních podmínkách pojištění, na co se vztahuje a jaká má omezení.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod michalko58 5. 3. 2024 15:55

Co sa tyka poistenia predlzenej zaruky tak napr. Datart to ma najnovsie tak, ze ak tu poistku nevyuzijes, mas po skonceni jej platnosti este 2 roky na to aby si tu sumu vyuzil ako zlavu na dalsi nakup.
michalko58
Poslední varování