55" TV za cca 12k pro nenáročného uživatele

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Majčák 2. 4. 2024 11:10

Dobrý den,
rád bych si od zkušenějších nechal poradit s výběrem televize s úhlopříčkou 55" (lze i 50"). Televizi nebudu používat pro sledování TV (budu ji používat v 99% jako monitor pro sledování YouTube) a doposud jsem místo pro sledování videí využíval 27" monitor k PC umístěný na zdi a propojený s Apple TV. Jelikož přestavuji obývací pokoj a pro sledování videí bych už chtěl něco většího, rozhodl jsem se pro nákup TV, protože je to levnější něž monitor ve stejné úhlopříčce.

Bylo by možné doporučit nějaký konkrétní model řekněme kolem 12 tisíc? Rád bych nějakého nečínského výrobce. Vím, že dle zdejších příspěvků je hodně doporučovaná třeba TCL řady 645, která bude mít asi lepší parametry než třeba Samsung či Sony za stejné peníze a tady nastává moje otázka. Má se vůbec cenu pro moje účely porovnávat nějaké funkce, technologie podsvícení apod.? Přinese mi něco 55" televize za 20 tisíc něco navíc než televize za 10 tisíc? Jediný parametr, který od toho požaduji je, aby k tomu bylo možné připojit reproduktory (konkrétně Kali MM-6).

Děkuji
Majčák
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tielk100 2. 4. 2024 11:23

Teď byla za 12800kc Hisense 55U7KQ zkusil bych počkat jestli se.nekde neobjeví za podobné Kč ta se myslím za ty prachy vyplatí.
tielk100
Junior

Odeslat příspěvekod Majčák 3. 4. 2024 12:06

Díky, ale raději bych něco od nečínským značek. Doporučili byste něco jiného? Případně zda preferovat Samsung, Sony, Panasonic apod.?
Majčák
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod divr 3. 4. 2024 13:41

Značky, které uvádíš a o které máš zájem ,se kupovaly před 10 -20 lety, tehdy byly špička :D :D :D. My si raději dnes koupíme technicky vyspělou televizi s perfektním obrazem, za slušnou cenu... :-) Ty "značky" jako takové v pravém smyslu již nexistují nebo vlastní výrobky nevyrábí...
divr
Junior

Odeslat příspěvekod gusspacho1 3. 4. 2024 16:54

Když jde o značky...dřív jsem kupoval Samsung, Philips, Sony... Teď už mám druhou TCL a vůbec si nestezuji. Beru se taky jako normální uživatel, jedu na tom 95% streamy pro děti. U tcl beru dobré řady (mám 75 a 85) s kvalitním obrazem mini led atd. Určitě jsou i lepší, ale poměr cena/výkon plus 5 let záruka jsou tu za mě úplně v pořádku. Být tebou nebojím se toho.
gusspacho1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 3. 4. 2024 18:52

Podávej se na Sharp 55EQ3EA, v Alze za super cenu. Je to klasická 50Hz QLED s nadprůměrným zvukem (v téhle cenové kategorii).
https://www.alza.cz/55-sharp-55eq3ea-d7 ... l0QAvD_BwE
nebo JVC LT-55VAQ6235, sice s prodlouženou zárukou, ale horším zvukem
https://www.alza.cz/55-jvc-lt-55vaq6235-d7434444.htm
za doporučení stojí TCL 55C645, případně Hisense 55E7KQ, ale je to ta nechtěná Čína.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Baf13 3. 4. 2024 20:40

Majčák píše:Dobrý den,
rád bych si od zkušenějších nechal poradit s výběrem televize s úhlopříčkou 55" (lze i 50"). Televizi nebudu používat pro sledování TV (budu ji používat v 99% jako monitor pro sledování YouTube) a doposud jsem místo pro sledování videí využíval 27" monitor k PC umístěný na zdi a propojený s Apple TV. Jelikož přestavuji obývací pokoj a pro sledování videí bych už chtěl něco většího, rozhodl jsem se pro nákup TV, protože je to levnější něž monitor ve stejné úhlopříčce.

Bylo by možné doporučit nějaký konkrétní model řekněme kolem 12 tisíc? Rád bych nějakého nečínského výrobce. Vím, že dle zdejších příspěvků je hodně doporučovaná třeba TCL řady 645, která bude mít asi lepší parametry než třeba Samsung či Sony za stejné peníze a tady nastává moje otázka. Má se vůbec cenu pro moje účely porovnávat nějaké funkce, technologie podsvícení apod.? Přinese mi něco 55" televize za 20 tisíc něco navíc než televize za 10 tisíc? Jediný parametr, který od toho požaduji je, aby k tomu bylo možné připojit reproduktory (konkrétně Kali MM-6).

Děkuji

Pokud je to opravdu jen na YT, tak doporučuji Android TV , ke jde nainstalovat YT bez reklam.

Když trváš na známější značce, tak tady je celkem slušný Philips v 50" za 13,3k
https://www.alza.cz/50-philips-the-one- ... 782464.htm
Baf13
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod michalko58 4. 4. 2024 06:03

Cina, neCina, v dnesnej dobe je z Ciny vsetko, pretoze drviva vacsina komponentov "necinskych" znaciek je aj tak vyrobena v Cine. Vyssie spomenuty Philips tiez kupili cinania pred niekolkymi rokmi (TP Vision).

Co sa tyka systemu tak jednoznacne s Androidom, kde ako je vyssie spomenute je mozne mat YT bez reklam. Obraz vsak v tejto cenovej kategorii asi nebude jeden z najlepsich.
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod tombas 4. 4. 2024 06:43

Montáž probíhá např. v Turecku, Polsku i jinde po světě, podle trhu, na který jsou TV určené, ale panely, elektronika a ostatní komponenty jsou hlavně z Číny. Dnes už ani Samsung, LG, Sony nebo Philips nevyrábějí vlastní LCD panely pro nižší cenové kategorie. Naopak třeba TCL má komplet vlastní vývoj i výrobu panelů.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Majčák 2. 5. 2024 12:41

Tak nakonec vybírám o něco menší TV, konkrétně 50". Je na této TV něco vyloženě špatně nebo za dané peníze je to OK? Jedná se o 50" Samsung QE50Q60CA. Budu jí mít propojenou se soundbarem Samsung HW-Q800C (jelikož se jedná o stejného výrobce, budu používat jeden ovladač a dále bude možnost synchronizace s reproduktory TV). Jak už jsem psal, používat ji budu víceméně pouze na sledování videí z YouTube.
Díky
Majčák
Kolemjdoucí