LG OLED TV - poškrábaná obrazovka (jak to řešit?)

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod C.I.S.I. 11. 4. 2024 22:32

Ahoj všem, bohužel jsem dnes zjistil, že nám děti poškrábaly LG OLED TV, níže přikládám fotky. Prosím, máte někdo zkušenost nebo doporučení, zda se to dá nějak opravit, nebo alespoň zlepšit? Kdyby to byla nějaká starší TV, tak to asi neřeším, ale tahle je rok stará, takže to "bolí".

Budu moc rád, kdybyste někdo poradili, jak nejlépe k tomu přistoupit. Díky moc předem!
Přílohy
IMG_9200.jpeg
IMG_9199.jpeg
C.I.S.I.
Junior

Odeslat příspěvekod majkom 12. 4. 2024 07:12

Mas pojistenou domacnost? Pokud jo, pravdepodobne lze uplatnit pojistku a dat vymenit na naklady pojistovny (najdi si podminky pojusteni).
majkom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod michalko58 12. 4. 2024 07:23

Fuuu, okolo mojej zatial letela iba tenisova lopta (odvtedy plati zakaz hadzania cohokolvek v obyvacke) a mam na nej odtlacky spinavych detskych ruk, ale tak nenapadne naznacujem, ze existuje aj detsky domov :D

Ako bolo spominane vyssie, jedine cez poistku (ak mas). Plna oprava je podla mna iba vymenou panela (neekonomicke), pripadne skusit nieco co sa odporuca na skrabance na sklickach mobilov, ale tu je riziko ze sa to este zhorsi.

Ak to nie je vidno pocas sledovania, tak najlepsie je nechat to tak.
michalko58
Dočasný BAN

Odeslat příspěvekod C.I.S.I. 12. 4. 2024 12:04

Díky za odpovědi. Pojištění na domácnost mám, ale nevím, zda mi to budou schopni pokrýt - nejsem si jist, zda to bude spadat do kategorie "sklo". Prasklinu na indukční desce vlastní blbostí mi ale pokryli. Je potřeba to teda vzít přes LG servis?

Jinak viditelnost - jak kdy. U tmavších scén to vidět není, ale když je třeba bílá nebo hodně světlé barevná scéna, tak si toho člověk všimne. Pokud teda chce, je to trošku mimo hlavní obraz dění.

Něco na škrábance prozatím nemám v plánu používat, aby se to nezhoršilo. Jedině vyzkoušet na mikro místě.
C.I.S.I.
Junior

Odeslat příspěvekod michalko58 12. 4. 2024 12:28

Urcite sa skus spytat v servise, kolko by to stalo a zisti v poistovni, ci to mas pokryte. Ak ti uznali prasknutu indukcnu dosku, tak toto by mohli tiez. Vtedy by som im to urcite poslal do opravy.
Ak to poistovna neuhradi a je to ako pises, takmer nezaznamenatelne pocas sledovania TV, nechal by som to tak.
michalko58
Dočasný BAN

Odeslat příspěvekod martas38 12. 4. 2024 15:46

Panely jsou takřka v ceně nové TV. Pokud to pojišťovna bude krýt, seš vítěz. Jinak si buď zvykneš a nebo koupíš novou TV.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jarešek 12. 4. 2024 19:56

Místo tv bych vyměnil ty malé smrady. :-)
jarešek
Junior

Odeslat příspěvekod petrmint 12. 4. 2024 20:46

Měl jsem podobný problém, spadly mi dveře a otřely se o obrazovku, škrábance se mi podařilo vyretušovat fixem na škrábance laku auta, tak, že nebylo nic poznat.

https://allegro.cz/nabidka/fix-it-pen-p ... MEQAvD_BwE
petrmint
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod C.I.S.I. 21. 5. 2024 23:56

Děkuji všem za reakce.

Jenom info pro budoucí generace: ty škrábance při sledování obrazu naštěstí nejdou skoro vůbec vidět (když chci, tak si toho všimnu během bílého obrazu), takže jsem to nakonec vůbec nijak neřešil. Maximálně možná zkusím ten fix na škrábance.
C.I.S.I.
Junior