Samsung TV OLED - rozdily mezi řadou S90C a S92C?

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Pajkys 20. 4. 2024 10:48

Ahoj,
vybírám novou TV. Jaký je rozdíl mezi modely S90C a S92C?
Případně nějaké srovnání s LG OLED C2/C3?T
POužití je sledování v paneláku sporty ma o2TV 50% a 50% NETFLIX seriály

děkuji
Pajkys
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pandero 20. 4. 2024 19:51

Jsou to stejné modely. Oproti LG používá Samsung svůj QD-OLED panel, který má lepší objem barev a vyšší jas.
Pandero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 20. 4. 2024 22:29

Nutno dodat, že Samsung nepodporuje Dolby vision, formát, který je hojně zastoupen třeba právě na Netflixu. Nicméně samotný obraz je opravdu dobrý, barvy syté, jen pozor na mírně vyšší riziko vypalování, i v porovnání s LG.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 21. 4. 2024 00:56

Pandero: on ten vyšší jas začal Samsung rychle krotit úpravou SW, protože se mu panely vypalovaly víc, než je zdrávo.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod paolo.u232 21. 4. 2024 20:09

Sehnal jsem 65s90c za 26000, tak pár poznatků, přechod ze 7 let staré Samsung led co stala stejný peníze tenkrát.
Manipulace a sestavení silene, tv je hrozně tenká, bál jsem se ohnuti nebo prasknutí při sestavení. Dost horor, dělal jsem na gauči rozlozenem a pak opatrne zvedal, prý řada tv ohnuta v prodejnách...
To je jediný negativum, obraz oled krásný, ze všech úhlů, antireflex, žádné vadné pixely. Nutno povypinat úspory energie což tlumilo obraz. Oproti te led 7 let staré výrazný posun, což si člověk uvedomi az kdyz jsou vedle sebe... výborně hodnocena na rtings atd. Na sport a herní konzole paráda, filmy oled super. Spíš než za lg c3 jedině porovnat s g3, viz testy YouTube. Obrazově doporučuji moc
paolo.u232
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pišta23 21. 4. 2024 21:13

A kde jsi ji pořídil?

Díky

paolo.u232 píše:Sehnal jsem 65s90c za 26000, tak pár poznatků, přechod ze 7 let staré Samsung led co stala stejný peníze tenkrát.
Manipulace a sestavení silene, tv je hrozně tenká, bál jsem se ohnuti nebo prasknutí při sestavení. Dost horor, dělal jsem na gauči rozlozenem a pak opatrne zvedal, prý řada tv ohnuta v prodejnách...
To je jediný negativum, obraz oled krásný, ze všech úhlů, antireflex, žádné vadné pixely. Nutno povypinat úspory energie což tlumilo obraz. Oproti te led 7 let staré výrazný posun, což si člověk uvedomi az kdyz jsou vedle sebe... výborně hodnocena na rtings atd. Na sport a herní konzole paráda, filmy oled super. Spíš než za lg c3 jedině porovnat s g3, viz testy YouTube. Obrazově doporučuji moc
Pišta23
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 22. 4. 2024 06:51

S90(92)C je konkurentem LG C3, proti LG G3 stojí Samsung S95C. Nicméně letošní nové modely už zase trochu míchají kartami. Posun je znatelný, ale opět platí, že proti LG G4 stojí S95D.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod paolo.u232 22. 4. 2024 09:34

Pořídil jsem na ofiko webu Samsung když měli akci plus dohromady slevy Magenta a slevový kód 15%

Taky jsem si myslel že je spíše c3 konkurent, jenze s90 a s95 se liší kromě one connect boxu jen v mini detailech, nastudoval jsem toho spoustu před koupí. Nejradši bych SONY oled ale tam je cena jinde, g3 zas nemá stojan v ceně jen drahý dokup. Za 26k bych rekl že fajn, jasně že letošní rady budou zase dal ale to bych neměl nikdy nic zdar

-- 22. 4. 2024 10:04 --

https://www.rtings.com/tv/tools/compare ... shold=0.10

Tady to je presne rozepsany. Je tam videt ze je obrazove S90c a S95c prakticky totez. Co se tyka toho jasu tak nemam TV v prosvetlene mistnosti plus mam zaluzie a jasny je to jak krava, stejne to mam stahnuty aby to tolik nezarilo...

Jo a soundbar nutny, zvuk to ma z repracku z prd.le
paolo.u232
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Sampooonek 24. 4. 2024 21:17

Přesně jak píše kolega, buď kup LG G3, nebo Samsung s90c. Záleží na tvém rozpočtu. Rozdíl mezi samsungy je ve vyšším jasu, který je u s90c softwarove přiškrcený, lepší repro, ale oboje stejně na nic. Zásadní rozdíl je v tom connect boxu, což je super, když chceš tv na stěnu, ale cena je podobná jako G3 a ta by mi dávala větší smysl kvůli podpoře Dolby vision(pokud bych volil mezi C3 a s90c, vůbec bych o LG nepřemýšlel, rozdíl v Dolby vision díky panelu nepoznáš). G3 se s90c určitě srovnávat dá, ale přímý konkurent je prostě s95c, jen prostě s90c se za své peníze úplně vymyká díky svému qd OLED panelu. Nevím jak na tom bude C4, stále bude s woled panelem? Pokud ne, mohla by to být konečně pro S90 konkurence.
Sampooonek
Junior

Odeslat příspěvekod paolo.u232 25. 4. 2024 10:50

Pribuzny si ted poridil C3 ale v 77 palcich, jeste jsem nazivo nevidel. Tam je diky uhlopricce velky cenovy skok.
Ono to bude ve finale vsechno obrazove dost podobny, akorat LG ma ten remote ovladac jak namiris na obrazovku a ovladas jak mys, samsung zas nejaky ten tizen na ktery jsem byl zvykly z minule a nemam s tim problem.
Na prodejne se nejaky rozdil poznat neda...
Na co bych hlavne dal pozor je opatrnost pri sestavovani, a objednat vzdy z internetu s moznosti vraceni do 14 dnu kdyby se tam neco nepozdavalo...
Samsung mel luxusni folii pres obrazovku a kdyz se slepila tak se na ni ted strasne malo chyta prach
Dal jsem ted na Disney+ NatGeo Chobotnice mimikry dokument, obraz oproti LED uplne jinde, mam radost
paolo.u232
Kolemjdoucí