TCL 2024 [Obecná diskuze]

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod mersa 15. 2. 2025 22:05

Mám v TCL 85C765 CI modul Irdeto s kartou Skylink a hláška ohledně modulu a ověření mi skáče s každým zapnutím TV. Předtím jsem měl LG a něco podobného to dělalo také.
mersa
Junior

Odeslat příspěvekod KubaSak 16. 2. 2025 11:08

Tak to bude vlastnost :-( má předchozí byla Sony z 2017 a tam jsem o CI modulu neveděl.... jen zastrčil a on prostě běžel.
KubaSak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 16. 2. 2025 11:29

U starých Philips TV s jejich původním FW to vyskakuje taky… ověření modulu s kartou. Není to nic neběžné.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod spyko 16. 2. 2025 20:03

Není v menu CI vypinač hlášek,neměl jsem hlášky modulu přímo v tv,ale v sat.přijimači,kde se dalo vlézt do CI a vypnout,v žádné tv to nedělalo!některé kontakty v CI i karty mohou mít problém.
spyko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 16. 2. 2025 20:37

Jen u některých modulů.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod KubaSak 16. 2. 2025 21:18

Teď jsem projel menu CI, bohužel v menu 65C855 nic není.... budu si muset zvyknout, po počátečních trablech s připojením jsem jinak vcelku spokojenej. Za těch 29 s pětiletou zárukou asi stojí..... jen ještě asi nechám zkalibrovat obraz a snad bude sloužit bez dalších "trablů" :roll:
KubaSak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 17. 2. 2025 06:00

Bylo to například u některých modulů Technisat. V jejich submenu, šlo hlásky modulu deaktivovat.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod OgreGoon 18. 2. 2025 08:35

Update, CI modul naozaj píše hlášky pri každom zapnutí, ale vôbec som si to nevšimol, nepríde mi to ako zásadná vada.

Nad čím mi ale rozum stojí je konfigurácia portov. TV sľubuje HDMI 2.1 s plným tokom 48 Gbps, ale ani jeden 2.1 port nemá eARC, tzn. z telky nedostanete zvuk do externej repro sústavy. eARC port majú limitovaný na HDMI 2.0, tam je limit 60 FPS a aj to s obmedzeným podvzorkovaním, mne to ide max 4:2:0 z Xboxu, takže farby majú polovičné rozlíšenie.

Jediná teoretická možnosť je napojiť konzolu priamo na 2.1 port a následne cez eARC (druhý port) vyviesť zvuk na externé repro, kde už ale narazíte na masívny lag 200+ milisekúnd.

Takže TV je "na papieri" skvelá, akurát v praxi vždy niečo musíte vynechať - buď sa vzdáte eARCu, alebo plnohodnotného 2.1 pripojenia. Fakt neviem, akým spôsobom inžinieri z TCL rozmýšľali, a či vôbec.
OgreGoon
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod HavranP 20. 2. 2025 00:43

Vážení, koupil jsem TV TCL 55C765 a 43C69B. U obou jsem zkusil nastavit režim Kino, ale vrátil jsem se na Standard, nyní sleduji hlavně zimní sporty a sníh mi připadá u Standart režimu nejlepší. Občas se vpravo dole objeví v zeleném pruhu nápis xy. zmáčknout tlačítko, to je asi přednastavení auto vypnutí po delší době ?!
Ještě se učím ovládat, ale jsem spokojený s kvalitou obrazu, hlavně miniLED u 55C765 je perfektní. Z "historických" důvodů mám u 43" TV O2TV + DVB-T2 z antény , u 555" TV O2TV + Skylink přes Irdeto modul.
Ještě prověřím, zda se objevují nějaké hlášky při přepnutí na Skylink.
Pozn.- O2TV nemá seznam kanálů s čísly předvoleb jako např. Skylink. Potřebuji pro manželku, tak nyní doplňujeme čísla předvoleb do seznamu Skylink.
HavranP
Junior

Odeslat příspěvekod SSakul 20. 2. 2025 18:22

100 lidí 100 chutí, mě u 85C765 naopak vyhovuje právě kino a nejteplejší nastavení tzn zapnutý filtr modrého světla :) Ale na TV koukají tvoje oči, takže je správné, že si TV nastavíš podle sebe. Jen bych chtěl upozornit na jeden bug. Je potřeba každý profil na každém výstupu nastavit zvlášť ( tzn třeba anténa, aplikace SDR, HDR, věci přes HDMI, streamy Dolby atd ) pokud bys dal uložit nastavení obrazu na všechny vstupy, tak to totálně rozhasí Dolby i HDR.. poprvé jsem musel skrz tohle tovární nastavení.. aspoň, že je to od výroby vypnuto..
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod karlos19 21. 2. 2025 08:28

Dobrý den, pořídil jsem si model TCL 65C765 Google TV (2024) a dokáže mi někdo poradit jak funguje na ovladači tlačítko pro naběhnutí seznamu kanálů?
Když mám v TV aplikaci T mobile TV go a chci v ní přes tlačítko na ovladači (CH) zobrazit přehled vysílacích programů, tak mi to skočí do seznamu kanálů jiné aplikace, co už v TV byla nainstalovaná.
Poradíte prosím, jak tohle vyřešit? Aby se mi seznam kanálů zobrazoval normálně v aplikaci, ve které TV sleduji?
Děkuji.
karlos19
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 21. 2. 2025 14:29

EPG/Guide je vázáno na interní tunery, nikoliv na aplikace. Pokud tedy správně chápu dotaz.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod karlos19 21. 2. 2025 14:39

ano, jde mi o to, že když zmáčknu tlačítko na vyvolání EPG, tak aby se mi otevřel seznam programů v aplikaci, ve které právě jsem a to se mi neděje. Otevře se seznam programů v jiné aplikaci, co už v TV byla předinstalovaná. Na jiné TV se mi toto nikdy nedělo, tak nevím, zda to lze nějak v nastavení vyřešit nebo to zkrátka u TCL televizí nefunguje. Popřípadě, zda by tento problém vyřešil jiný, univerzální dálkový ovladač třeba.
Děkuji.
karlos19
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 21. 2. 2025 18:43

Možná bys měl být u dotazu přesnější. Zmáčkneš EPG... v nějakém stavu, kdy TV je zapnutá a která konkrétní aplikace se spustí? Ve které aplikaci se spustí seznam programů?

Mám Sony OLED s Google TV OS. Když jsem kdekoliv, stisknu EPG, najede mně TV do EPG interního satelitního tuneru. Ještě to aktuálně odzkouším až bude TV nevyužívaná, aby to potvrdil k dnešnímu dni. Interní satelitní tuner mám proladěn a nastaven i pro tlačítko ovladače TV. To, když stisknu, tak se dostanu na interní satelitní tuner, tj. na živé satelitní TV vysílání.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod SSakul 21. 2. 2025 18:58

Pokud to správně chápu, tak to tlačítko přenastavit nejde, je na TV jako anténa, satelit, případně Karta.. ale tuším, že není možné tam nastavit nějakou IPTV aplikaci typu magenta atd. Tu je třeba spouštět přes home přímo aplikací
SSakul
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka