TCL 2024 [Obecná diskuze]

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod HavranP 28. 3. 2025 12:45

Vážení, TCL 55C765 jsem propojil kabelem k internetu na modem O2 2022. Nyní mám nastaven TV příjem Oneplay od O2, původně bylo O2TV. Televize je k internetu připojena přes WIFI, u připojení přes kabel je popis "nepřipojeno" !! Kde může být chyba a jak nastavit připojení internetu přes kabel ? Propojení jsem kontroloval, kabel z TV je připojen na modem O2 na LAN konektor č. 2 = TV. Předem děkuji Havran
HavranP
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 28. 3. 2025 13:10

Musíš v nastavení wifi úplně odebrat svou wifi síť, pokud jsi ji někdy připojil s tím, žes zadal heslo.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod roland somogyi 28. 3. 2025 13:34

Ďakujem VEESA1 super. Ešte jedna otázka pre znalcov. Dá sa nakonfigurovať opticky výstup tv ?Pri sledovaní KODY musím prepnúť zvukový výstup na optiku pre DD,DTS/av receiver bez HDMI/ ale v tom momente sa nedá zvýšiť hlas na tv. Je otravne prepínať naspäť na auto výstup keď používam len tv.
roland somogyi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod HavranP 28. 3. 2025 15:19

tombas - děkuji. Síť WIFI jsem odebral asi špatně, připojení kabelem stále nefunguje.
Seženu někoho zkušenějšího na toto připojení, zatím stačí toto WIFI, kvalita je dobrá.
HavranP
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 28. 3. 2025 15:24

Musíš Wi-Fi odebrat, ale zároveň vypnout Wi-Fi v televizoru. Pak ho restartovat, nejlépe i odpojením od elektřiny. Následně (po připojení kabelu internetu) by se drátová síť měla sama připojit.

Pokud nemáš blokovaný port v routeru atp.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod tombas 28. 3. 2025 15:27

Odpoj TV od zásuvky na půl minuty, aby pak znovu naběhl systém android, při rychlém spuštění jsou data uložená v mezipaměti. Pak projdi ručně nastavení sítě, připojit kabel...
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod HavranP 28. 3. 2025 18:43

Pánové, děkuji za rady, zkouším to, ale asi stále špatně. Dotaz: Musíš Wi-Fi odebrat, ale zároveň vypnout Wi-Fi v televizoru. - Kde WIFI odebrat = vypnout Smart Box O2 ?! Pokud v TV vypnu WIFI, zmizí mi políčko "dostupné sítě". Ruční nastavení sítě - nevím kde . V nabídce "Síť a Internet" je první řádek WIFI. Ruční nastavení nevidím. Havran
HavranP
Junior

Odeslat příspěvekod jito 28. 3. 2025 18:51

Vypnul jsi v TV WiFi? Ne v modemu O2!
Pokud ano, připojil jsi následně ethernet kabel?
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod MgX 28. 3. 2025 19:07

HavranP píše:Pánové, děkuji za rady, zkouším to, ale asi stále špatně. Dotaz: Musíš Wi-Fi odebrat, ale zároveň vypnout Wi-Fi v televizoru. - Kde WIFI odebrat = vypnout Smart Box O2 ?! Pokud v TV vypnu WIFI, zmizí mi políčko "dostupné sítě". Ruční nastavení sítě - nevím kde . V nabídce "Síť a Internet" je první řádek WIFI. Ruční nastavení nevidím. Havran

Půjdeš do nastavení sítě a vypneš Wi-Fi v TV. Pak připoj k TV kabel od počítačové sítě LAN. Na druhé straně musí být zapojený do routeru/modemu, ale do portu, který není blokován, či blokován pro konkrétní službu. Pak vypneš TV ovladačem a následně vypojíš TV ze zásuvky. Necháš tři minuty a znovu zapojíš TV do zásuvky. Žádnou kabelovou počítačovou síť v TV nastavovat nemusíš, ani ji nemusíš aktivovat. To je automaticky (po připojení LAN kabelu od routeru/modemu). Jakmile toto budeš mít hotovo. Zkus třeba Youtube v TV nebo nějakou IPTV v TV, že Ti jde net. I v nastavení sítě je test připojení. Ten můžeš spustit a ukáže Ti to výsledek.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod HavranP 29. 3. 2025 07:11

Vážení, opět se připojení kabelem nepovedlo. Nechám WIFI, připojení kabelem zkusí příležitostně někdo zdatnější v tomto oboru. Díky Havran
HavranP
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 29. 3. 2025 13:14

Měl bys to nechat prověřit nějakého známého/kamaráda, aby se vyloučila případná HW závada na LAN portu v TV.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod HavranP 31. 3. 2025 20:03

Vážení, propojení TV a Smart Boxu přes kabel již funguje, poradil mi technik z Moje O2. Programy Oneplay nesmí být propojeny před LANč.2/TV, to je prý určené pouze pro programy O2TV ?! Třeba se toto info hodí i jiným uživatelům O2. Zdraví Havran
HavranP
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 31. 3. 2025 20:35

Přečti si znovu, co jsem Ti psal. Nesmíš LAN kabel zapojit do portu, který je blokován. Stačilo přehodit koncovku vedle.

U některých O2 routerů byly návody, jak nastavení změnit, aby port nebyl blokován.
MgX
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka