2 rychlé dotazy a níže rozvedu kontext (omlouvám se, bude to delší)
1) Je možné, že došlo k nějaké změně podpory HDCP na starších TV nebo receiverech?
2) Kde kua nastavím, aby TV hrála přes optický kabel z receiveru?
Shrnutí: všechny komponenty v mém setupu jsou HDCP 2.2 ale receiver z ničeho nic nechce zobrazit obraz z PS4 na TV kvůli nepodpoře. Plus nedaří se mi zprovoznit zvuk přes optický kabel.
Rozvedu:
Mám sestavu Marantz 5010, TV Philips 55PUS9109, PS4 Pro a reproduktorovou sadu Heco 5.1.
PS4 Pro používáme pro streaming (Netflix, HBO Max...)
Televize i PS4 jsou zapojeny do AVR přes HDMI. Všechno fungovalo bezchybně skoro 7 let, ale okolo 7./8. června to najednou přestalo fungovat.
Když zapnu PS, na obrazovce TV se mi zobrazí z receiveru hláška "this content cannot be displayed because your tv does not support hdcp 2.2".
Hudbu na pozadí ale slyším, takže zvuk přes AVR funguje.
Dal jsem se do troubleshooting a už jsem vyzkoušel toto:
- PS4 do jiného portu AVR: beze změny
Vše odpojit a zapojit: bez změny, stejná hláška
Vyměnit kabel a PS4 zapojit do jiného portu: beze změny
Jiný vstup do AVR (v tomto případě PC): funguje bez problémů (!)
TV přímo do PS4: funguje bez problémů (!)
Hrál jsem si rovněž se settingem HDCP na PSku: když ho VYPNU, tak to jde i přes AVR, akorát mě to nepustí do streamovacích aplikací. Jakmile ho zapnu, obraz se okamžitě vypne a znovu naskočí známá hláška.
Takže je to tedy POUZE kombinace TV+PS+receiver - odděleně to funguje (bez receiveru, nebo s jiným zdrojem obrazu než PS...).
Víte o tom, že by některý z částí řetězce ukončil podporu pro HDCP 1.4? Jinak AVR, PS i kabely jsou určitě certifikované na HDCP 2.2 - opět, fungovalo to tak 7 let.
Teď jsem dokonce našel, že podle tohoto linku, je na 2.2 i ta TV (!!! )
Tohle bych moc rád vyřešil a chtěl bych, aby to zase šlo. ALE.
V mezičase jsem chtěl alespoň "hack": video přímo do TV tedy a audio přes optiku.
Koupil jsem tedy optický audio kabel, zapojil ho do out portu na PS a do in portu na Marantzu, změnil primární zvukový výstup v nastavení Playstationu a NIC, nepřepne se to, pořád to hraje z TV.
To samé, pokud propojím optikou TV a receiver. Co dělám blbě? Na TV jsem po pravdě nikde nenašel nastavení.
Teď babo raď:(.