LG OLED 65B4 - zmeny jasu scen pri sledovani Netflixu

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod 1grdecoca 22. 7. 2024 22:28

Zdravim.
Mam par dni LG OLED65B4, ted se divam na novy dil Rod Draka (Dolby Vision, mod Filmmaker) a vsiml jsem si, ze se pri nekterych scenach meni jas (na chvilku se rozjasni obraz, aby hned vzapeti zase ztmavl pri zobrazeni stejne sceny). Nejdriv jsem si myslel, ze to dela jen pri zobrazeni titulku (vetsinou, ale ne uplne vzdy), ale ted na konci jsem si vsiml sceny, kdy to nekolikrat udelalo, aniz by se zobrazovaly titulky (muzu presne popsat scenu, kdyby mel nekdo zajem testnout :) ). Nevsiml si nekdo neceho podobneho? Hledal jsem tady i na netu, ale nenasel jsem nic, co by pomohlo.
Naposledy upravil 1grdecoca dne 23. 7. 2024 09:51, celkově upraveno 1
1grdecoca
Junior

Odeslat příspěvekod S4nt4 23. 7. 2024 05:58

ABL?
S4nt4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 1grdecoca 23. 7. 2024 09:50

Sry, co je ABL?
1grdecoca
Junior

Odeslat příspěvekod 1grdecoca 23. 7. 2024 14:48

Citam citam, cili spis ASBL/TPC, nez ABL.

https://tftcentral.co.uk/articles/oled- ... -explained

Nicmene chapu spravne, ze s tim nic neudelam, right?
1grdecoca
Junior

Odeslat příspěvekod majkom 23. 7. 2024 15:53

ABL to nebude, to takhle viditelne nemeni jas a najme nedela ze ubere a pak prida pri te same scene, ne?

Je ve filmakwr vypnuty sensor svetla - nemuze to prioadne delat tohle? Automaticka uprava jasu dle svetla v mistnosti?
majkom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Albert.Bert 24. 7. 2024 18:56

Jen možná důležitá poznámka. Rod Draka není na Netflixu jak je chybně uvedeno v názvu vlákna, ale na MAX. A na to bych se zaměřil, jaký máte tarif? Dražší za 299Kč nebo nižší za 219Kč (případně se slevou, který je vždy ten nižší)? Přes operátory to vždy jede na ten nižší tarif, vyšší si nechává HBO pro sebe. Nižší má pouze FHD, bez DV a DA. Na sociálních sítích si zákazníci stěžují že ikdyž mají onu "doživotní slevu" a HBO jim protekčně zatím nechává 4K, je citelně nižší bitrate a obraz často horší než u Basic Netflixu v HD.
Albert.Bert
Junior

Odeslat příspěvekod JohnWin 28. 7. 2024 15:14

1grdecoca píše:...

Proč na OLED televizi sleduješ Netflix a pak se divíš že je špatná kvalita? Všechny tyto streamovací služby přez internet jsou s kvalitou max pro sledování na mobilu/notebooku.

Koupil jsi si dobrou TV, zařiď si doma media server (google: media server guide) a streamuj BRremux.
JohnWin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod majkom 28. 7. 2024 17:26

To je blbost, i netflix je ok, nemuze to delat to co pise tazatel
majkom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 28. 7. 2024 17:32

A proč by na OLED nemohl sledovat Netflix, nebo jakýkoliv jiný stream či živé vysílání?
Mně to nikde změny jasu nedělá, ale základ je na TV povypínat všechny eko blbiny. Např. na rtings.com člověk najde relativně ideální nastavení pro většinu TV dostupných na našem trhu.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod petrajss 31. 7. 2024 16:17

Rod draka je v tom základním tarifu na MAXu v otřesné kvalitě.
petrajss
Mírně pokročilý