Dobrý den,
rád bych se poradil ohledně výběru nové TV. Současná LG 50LF652V by přišla do ložnice a do obývacího pokoje se pořídila nová TV, s úhlopříčkou 55'' a cenou max. do 25 tisíc.
Na TV převážně běží pozemní vysílání, streamovací služby se nepoužívají, občas se přehrává obsah v 720p. Může být připojeno PS3 pro vnoučata, ale není to zásadní. Místnost je na orientované na jihovýchod s tím, že jedno okno je z východu a druhé z jihu.
Nejsme žádní AV-filové, podle mnohých doporučení v tomto fóru pokukujeme po značkách TCL, Hisense, případně OLEDC3.
Před týdnem jsem se byl podívat na Hisense 55U7KQ, která tu byla hodně doporučovaná a je za rozumnou cenu. Systém reaguje rychle, reklamní video super, ale nechal jsem si pustit TV vysílání a vyděsila mě kvalita obrazu při přepnutí na TV Nova. Zrovna byly zprávy a byl tam fotbal, na to se nedalo dívat. Prodavač se mě snažil dotlačit do Samsung OLED S92C, tam byl obraz sice lepší, ale cena dvojnásobná a navíc podle vás chybí DV apod.
Proto bych se rád poradil, která TV by v dané cenové kategorii nejlépe zvládla upscaling a zamýšlené použití.
Díky
R.