Nová TV - obývací pokoj, pozemní vysílání 55'', 25 tisíc

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Rondor 23. 7. 2024 10:31

Dobrý den,
rád bych se poradil ohledně výběru nové TV. Současná LG 50LF652V by přišla do ložnice a do obývacího pokoje se pořídila nová TV, s úhlopříčkou 55'' a cenou max. do 25 tisíc.
Na TV převážně běží pozemní vysílání, streamovací služby se nepoužívají, občas se přehrává obsah v 720p. Může být připojeno PS3 pro vnoučata, ale není to zásadní. Místnost je na orientované na jihovýchod s tím, že jedno okno je z východu a druhé z jihu.
Nejsme žádní AV-filové, podle mnohých doporučení v tomto fóru pokukujeme po značkách TCL, Hisense, případně OLEDC3.
Před týdnem jsem se byl podívat na Hisense 55U7KQ, která tu byla hodně doporučovaná a je za rozumnou cenu. Systém reaguje rychle, reklamní video super, ale nechal jsem si pustit TV vysílání a vyděsila mě kvalita obrazu při přepnutí na TV Nova. Zrovna byly zprávy a byl tam fotbal, na to se nedalo dívat. Prodavač se mě snažil dotlačit do Samsung OLED S92C, tam byl obraz sice lepší, ale cena dvojnásobná a navíc podle vás chybí DV apod.
Proto bych se rád poradil, která TV by v dané cenové kategorii nejlépe zvládla upscaling a zamýšlené použití.
Díky
R.
Rondor
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ilja2001 23. 7. 2024 12:45

Z těch hlavních programů v pozemním vysílání mají zrovna ty ze skupiny NOVA suverénně nejhorší kvalitu. O něco lépe jsou na tom programy Prima a nejlépe ČT. Bohužel každá TV se s pozemním signálem vypořádává různě, obecně asi lépe je na tom technologie OLED. Navíc, čím větší obraz, tím více neduhů je vidět.
K tomu Samsungu - pokud nejsou používány streamovací služby, případně jiné zdroje s UHD obrazem, je chybějící DV irelevantní.
ilja2001
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod majkom 23. 7. 2024 12:53

Nekoukate na nic jen stanice tv, vubec nereste hdr/dv/cokoli… zbytecne, nic z toho nevyuzijete
majkom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod standavfr 23. 7. 2024 18:40

V Alze je 55s90c lehce přes 25.
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod veesa1 25. 7. 2024 10:56

TV Nova v pozemním vysílání je v SDčku - to je eklhaft i na televizi za 100 tisíc.
Pokud tam je internet, bylo by možná dobrý se zamyslet nad nějakou IPTV nebo třeba satelitem, kde i komerční stanice typu TV Nova jsou v daleko lepším HDčku.

Absence DV taky nevadí pro pozemní vysílání, PS3 a 720p obsah v SDR. Dolby Vision je výhoda pouze u obsahu, který ho podporuje.

Co se ale může hodit, tak je antireflexní povrch - viz např. https://youtu.be/Yf5JqY3RtdE?si=GdONFx3YxgvMxSvd
veesa1
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 25. 7. 2024 12:50

Hlavně s ohledem na uvedené použití a zdroje signálu bych volil nějakou levnější kvalitní TV s dobrým zvukem a neutrácel na funkce, které bych i tak nevyužil, nebo jen velmi omezeně.
První tip je Sharp:
https://www.planeo.cz/sharp-55fq5ea?gad ... _BwE#popis
nebo Philips
https://www.planeo.cz/philips-55pus8558 ... gJ64fD_BwE
tombas
Pokročilý