Nova 65 TV na obecne pouziti

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod solfan 13. 9. 2024 18:27

jj, chvilku jsem premyslel nad miniled, philips i s ambilightom, ale sralo by me ze nemam oled (dlouho jsem si sliboval ze pristi tv bude oled �).
stve me ze jsem nestihl tu 718, ta splnovala vsechno (google tv, oled, ambi...).
uvidime co to lg, za 30k 65 oled je si myslim pekna cena.
ambi alespon castecne nahradim led svetlem v pozadi...
solfan
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 13. 9. 2024 18:31

Rozhodně bych nebyl nešťastný z toho, že jsem si koupil OLED od LG. Oni to mají vychytané, včetně operačního systému.

Na Ambi zapomeneš ve chvíli, kdy zjistíš, že TV lze sledovat i za úplné tmy. Protože Ti, při vhodném nastavení, netahá oči. Stačí nebýt idiot, neřešit názor hlupáků, a nenastavovat SDR režimy stejně jako HDR. Bohužel toto je v nejen poslední době trend. Asi lidem chybí světlo.

Budeš koukat na TV při úplné tmě a při přechodu z jedné do druhé scény bude černá obrazovka... úplně černá, černější než stěna za ní. Pocit jako v kině. Zážitek.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod tombas 13. 9. 2024 19:00

S tím kinem bych to nesrovnával, vzhledem k technologii projekce tam černá nikdy není černá, ale naopak jen šedá. Jinak LG OLED je OK, jen je na můj vkus trochu blbě zkalibrovaná, jako ostatně většina TV.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod solfan 13. 9. 2024 20:08

ano, tesim se moc, diky �
Nejaka zkusenost s dobrym drzakem na zed?
solfan
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 13. 9. 2024 20:46

tombas píše:S tím kinem bych to nesrovnával, vzhledem k technologii projekce tam černá nikdy není černá, ale naopak jen šedá. Jinak LG OLED je OK, jen je na můj vkus trochu blbě zkalibrovaná, jako ostatně většina TV.

Rozhodně si to dovolím srovnat s zážitkem v kině. Nemluvím jen o černé, ale o celkovém pocitu.

Kalibrované bývaly TV Panasonic.

Když si LG trochu nastaví, tak pokud není puritán, pak barevně trpět nebude. V nejhorší si někoho pozve na kalibraci. Což ale nepředpokládám.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod solfan 25. 9. 2024 10:06

jeste se k TV (LG 65 B46) zeptam, nejake doporucene nastaveni?
Nejsem nejaky videofil, ktery resi ruzne detaily, ale vytahnout ztoho vic bych rad.
Vypnul jsem eko nastaveni, mam na HDR kino rezim a na standard signal Expert mod.

Ale jestli je neco, nejaka rada, co proste urcite vypnot/zapnout, tak uvitam.

Diky.
solfan
Junior

Odeslat příspěvekod eiben 25. 9. 2024 10:28

Jinak by se melo i napsat, ze ta kalibrace vyjde pres 5000Kc !!
eiben
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 25. 9. 2024 11:30

Neznám konkrétní cenu u konkrétního člověka. Takže těžko ji mohu uvádět. Je jasné, že když to celé trvá půl dne, asi to nebude za pětikilo. A dost často tu na fóru píšu, že pro mnoho lidí je kalibrace obrazu zbytečná, protože ji neocení. Stejně nakonec dojde k tomu, že si obraz poštelují dle svého, čímž tu kalibraci vlastně, minimálně částečně, rozhodí.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod solfan 25. 9. 2024 12:31

eiben píše:Jinak by se melo i napsat, ze ta kalibrace vyjde pres 5000Kc !!

nejak nerozumim tomuto komentu.
cena je takova, za kterou to nekdo dela a nekdo koupi.

kazdopadne ja kalibraci neocenim, ale nejakou radu od zkusenych uvitam...

Diky.
solfan
Junior

Odeslat příspěvekod majkom 25. 9. 2024 21:06

MgX píše:Neznám konkrétní cenu u konkrétního člověka. Takže těžko ji mohu uvádět. Je jasné, že když to celé trvá půl dne, asi to nebude za pětikilo. A dost často tu na fóru píšu, že pro mnoho lidí je kalibrace obrazu zbytečná, protože ji neocení. Stejně nakonec dojde k tomu, že si obraz poštelují dle svého, čímž tu kalibraci vlastně, minimálně částečně, rozhodí.

Proc by to delal? Ja jsem na skalibrovane hodnoty ani nesahl:)
majkom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tony70 25. 9. 2024 22:02

eiben píše:Jinak by se melo i napsat, ze ta kalibrace vyjde pres 5000Kc !!

Ano, tady tě často navedou na zakoupení levné televize a pak ti dají doporučení na její kalibraci. Cenu pochopitelně nezmíní, stejně tak i to, že se mohou kalibrovat režimy nejen pro denní, ale i pro noční sledování …

MgX :

Mohu se zeptat, jak byla myšlena ta věta “Kalibrované bývaly TV Panasonic” z příspěvku výše? Mám tomu rozumět tak, že převedením výroby z ČR se dostaly na úroveň LG, Samsung-u nebo TCL či Hisense?
Home cinema : OLED PANASONIC TX-65JZ2000E * Ultra HD Blu-Ray PANASONIC DP-UB9000EGK * PANASONIC SA-BX500EG-K * 4 x PANASONIC SB-PF800E-M * 3 x PANASONIC SB-PS800E-M * PANASONIC SB-WA800E-M *
Music : TECHNICS SC-A600 * TECHNICS SB-C600
Tony70
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 26. 9. 2024 15:42

Bohužel jsem delší čas neměl nic od Panasonicu v rukách. Z tohoto důvodu píšu v minulém čase.

-- 26. 9. 2024 15:43 --

majkom píše:
MgX píše:Neznám konkrétní cenu u konkrétního člověka. Takže těžko ji mohu uvádět. Je jasné, že když to celé trvá půl dne, asi to nebude za pětikilo. A dost často tu na fóru píšu, že pro mnoho lidí je kalibrace obrazu zbytečná, protože ji neocení. Stejně nakonec dojde k tomu, že si obraz poštelují dle svého, čímž tu kalibraci vlastně, minimálně částečně, rozhodí.

Proc by to delal? Ja jsem na skalibrovane hodnoty ani nesahl:)

Mám s tím nemalé zkušenosti “z okolí”.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod PetrJč 28. 9. 2024 15:58

MgX píše:Bohužel jsem delší čas neměl nic od Panasonicu v rukách...

Těžko říci, nicméně poslední TOP model Oled TV od Panasonicu, typ TX-65Z95, alespoň dle parametrů z Datartu, má původ ve Vietnamu. (Předešlá řada xxMZxx měla původ v Polsku). A ve Vietnamu se např. také vyrábí základní elektronické desky do TOP modelů telefonů Samsung řady Sxx. A to jsou nejlepší a nejpropracovanější elektronické desky ze sektoru spotřební elektroniky, jaké jsem zatím kdy viděl, navíc osazené špičkovými součástkami.
Tak snad Panasonic jde ve stejných stopách a tu kvalitu, alespoň v TOP řadách, si udrží...
PetrJč
Junior

Odeslat příspěvekod solfan 3. 10. 2024 18:51

Rad bych se vratil k memu puvodnimu dotazu :-)
jestli je nejake doporucene nastaveni pro nejlepsi obraz u TV LG.

a konkretne: koukam pres O2 tv fotbal a je proste trhane.

Zkousel jsem ruzna nastaveni true motion a nic, je to az nekoukatelne :-(
kdyz dam volbu uzivatele oba parametry na max, tak se to zlepsi, ale porad to vadi...
da se s tim neco delat?

Diky.
solfan
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 3. 10. 2024 19:18

Mám ten pocit, že apka od O2 s tím u některých TV měla problémy. Možná bych zkusil pohledat na netu, třeba přijdeš na to, že opravdu chyba bude tam. Nechci ale kecat. Je dost dobře možné, že je i něco tady na fóru k tomuto tématu.

Dělá to jiná aplikace, třeba nějaká IPTV? Dělá to běžné vysílání?

https://www.o2.cz/podpora/o2-tv/problem ... -x-a144708

viewtopic.php?f=1705&t=1304203

https://www.parabola.cz/forum/topic-97930/

Odkazy nejsou úplně přesně na Tvůj problém, dávám je, abys ses mohl případně zorientovat a třebas se i dostat blíž nějakému řešení.

//zkusil bych snížit ostrost obrazu, vypnout redukci šumu a MPEG artefaktů a omezil jakékoliv A.I. úpravy. Podíval bych se, zda nemám aktivní ještě jinou alternativu k dopočtům pohybu, resp. zda její aktivace nepomůže. Občas jsou tam různé režimy SPORT, navýšení frekvence pro hry atp.
TV má aktuální software? Aplikace je aktuální?
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka