Nova 65 TV na obecne pouziti

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod solfan 29. 7. 2024 10:03

Ahoj,
vybiram do noveho domu novou TV.
Cenove jsem si dal psychologickou hranici cca 35 000.
TV bude v obyvaku na bezne pouziti, filmy, TV, sport, sem tam XBOX.
Vzdy jsem chtel OLED, ale co ctu, tak miniLED by asi splnovala co potrebuju take...ale asi by me stvalo, ze nemam OLED :-D

A co je trochu problem, uz cca 15 let mam vzdy TV s Ambilight a tak nejak nevim co s tim, moc bych to chtel, za me je to uplna pecka funkcne (a stve me, ze to nechce Philips pustit dalsim vyrobcum). KAzdopadne ted na trhu toho moc Philips nema. Asi bych nejaky mesic mohl pockat, pokud by se neco mohlo objevit, ale to moc nepredpokladam.

Nejradsi bych OLED (alespon s EVO panelem], s NEzrcadlovym panelem a ambilightem za minimalni cenu :-D

Moc diky za rady.
solfan
Junior

Odeslat příspěvekod majkom 29. 7. 2024 11:33

Nezrcaslivy panel a oled - nejaka sony, nevim jestli i panasonic, lg ne, samsung a philios asi taky ne..
majkom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 29. 7. 2024 17:15

Nové modely OLED od Samsungu mají antireflexní panely, otázkou je, zda je to úplně výhra, protože místo jednoho světelného bodu na panelu je flek přes půl obrazovky, na běžné odrazy to ale funguje dobře.
Philips jedině 818, ale cenově se spíše vyplatí 718, má stejnou výbavu, procesor, výkon i panel, jen má trochu snížený jas a taky nožičky místo stojanu.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod solfan 29. 7. 2024 18:30

Diky, ta 718 zda se ze by mohla splnovat, jen nevim jak je na tom ve srovnani napriklad s b4 od LG, nebo samsung 90c.
ma to uz alespon evo panel?
jee mi o to, ze pokud by philips kvalitou zaostaval za jinymi oledy v dane cenove kategorii, tak bych snad i ten ambilight ozelel...
Diky.
solfan
Junior

Odeslat příspěvekod Maricek 29. 7. 2024 19:44

Philips určitě nezaostává a ono to s tím značení panelů není tak jednoduché. Vlastně LG už nevyrábí jiné než "Evo". Ideálně by jsi chtěl woled panel, nevím jak letošní řady, ale loni to byl u low cost oledu problém a asi ani nikde nebyl. Nevím jestli C4 už jede na woled? Ale B4 určitě nepojede. Samsung má svůj panel qd OLED. Za mě je to absolutní špička v panelech, ale Samsung má své nevýhody, jako třeba absenci Dolby vision. Potřebuješ ho s jejich qd OLED panelem? Asi ne. A co se týče mini led philipsu? Asi docela problém sehnat nějakou levnější, než třeba OLED 718.. pokud jsi na ambilight zvyklí a povede se ti za dobrý peníz sehnat 718, určitě to nebude chyba a budeš spokojen.
Maricek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod SSakul 29. 7. 2024 21:32

Prakticky všechny OLED televize krom těch co vyrábí Samsung a kde používá své QD Oledy... používají LG panely, které všechny do jednoho používají navíc bílý subpixel, tudíš se jim říká woled, nebo WRGB kde W je jako zkratka white.

Možná měl příspěvek nademnou na mysli MLA panel od LG, což je momentálně top technologie woled panelů od LG.. a ty jsou u LG až v řadě G3 a G4, případně např v nejvyšší řadě Panasonic a Philips u modelů 2023-2024
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod solfan 30. 7. 2024 10:27

Diky,
ta 718 se prodava na alze za 35000, ale to i napriklad B4 od LG a ted s cashback je za 30 000, nebo C3, takze vyber celkem je :-)
solfan
Junior

Odeslat příspěvekod Maricek 30. 7. 2024 20:36

Ano přesně. Mla jsem měl na mysli �
Maricek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod petrajss 31. 7. 2024 14:05

solfan píše:Diky,
ta 718 se prodava na alze za 35000, ale to i napriklad B4 od LG a ted s cashback je za 30 000, nebo C3, takze vyber celkem je :-)

B4 se teď dá pravidelně sehnat na Planeu za 23 na splátky a okamžitým splacením.
petrajss
Junior

Odeslat příspěvekod solfan 31. 7. 2024 15:31

v poho, ja budu kupovat na firmu bez DPH, takze tohle neni uplne pro mne :-)
solfan
Junior

Odeslat příspěvekod solfan 31. 7. 2024 23:48

zeptam se jeste na miniled, co by jste doporucili?
za cenu max 35000 ve velikosti 65?
ma tam neco philips s ambilight, nebo krome oled nema smysl na philips koukat?
a kdyz tcl, tak kterou?
pripadne neco jineho..
diky.
solfan
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 1. 8. 2024 10:56

Philips má miniLED 65PML9008 nebo 9308 (liší se audiosystémem). Je to IPS panel s poměrně malým počtem stmívacích zón a vlastním systémem od Philipsu, což je asi největší nevýhoda.
Obrazově není špatný a je za opravdu dobrou cenu.
Jinak TCL 65C845 nebo 65C805, Hisense 65U8KQ, 65U7KQ
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod TomBeer 1. 8. 2024 12:20

Ahoj, je nějaký reálný rozdíl mezi LG Oled65 C3 a B4 řadou. Podle všeho, pokud jsem pochopil, tak B3 byla možná i horší než B2 řada, ale s B4 se přiblížili k C řadě, tak je otázka, jestli novou B4 a nebo C3, když cenově jsou většinou stejně 30 - 35 tisíc.
Je jasný, že člověk narazí na různou kvalitu panelů, ale to nemám šanci zjistit dopředu. Díky za názor.
TomBeer
Junior

Odeslat příspěvekod Maricek 1. 8. 2024 12:24

Pokud máš rozpočet 35 a jsi zvyklý na ambilight a nechtělo se ti o něj úplně přijít, pak nevím, proč řešit LG C3/B4. 718 ti odvede stejný kus práce, zůstane ti ambilight a ještě budeš mít Google tv.
Maricek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod solfan 1. 8. 2024 12:33

tak mam nabidku na 718 za 32k
ted uz jen otazka k tem miniled tcl, trosku se ztracim v tech znacenich, 845 asi super, ale pak je 855, 955 a pod, jsou to realne lepsi tv, nebo?
diky!
solfan
Junior

Další stránka