Blikání obrazovky LED LG

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod octaman 9. 8. 2024 18:02

Zdravím, dokázal by někdo tipnout příčinu blikání obrazovky - viz video zde https://youtu.be/gz5td3NlxtM
Případně, je to či není na opravu? Nebo rovnou koupě nové?
Jedná se o LG 50LF652V z roku 2016. Začalo to dělat dnes z ničeho nic. Bliká po zapnutí asi 10 - 15 minut. Potom ta intenzita/rychlost blikání klesá, až začne normálně hrát. Potom, když se telka vypne (a asi zchládne), tak se to opakuje. Doposud s tou telkou nebyl sebemenší problém.

Děkuji
octaman
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 10. 8. 2024 09:42

Příčinou je stáří 8 let a TV odchází do křemíkového nebe. Opravit se dá skoro vše, ale tady už to opravdu nemá smysl, protože většinou nastává kaskádový efekt. Jedno opravíš a díky kombinaci nových součástech odejde další stará.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod PetrJč 10. 8. 2024 21:35

V tomto případě zřejmě odchází samotný podsvit. Např.: https://www.youtube.com/watch?v=LM7NLXZ0Uwg
Nebo zdroj. Ve spínaných zdrojích většinou nejdříve odcházejí kondenzátory. Pokud máš znalosti a trpělivost, lze kondenzátory vyměnit. A pokud použiješ kvalitní náhrady (např. značku Nippon Chemi-Con), bude zdroj v mnoha případech v lepší kondici, než když byl nový ;-)
PetrJč
Junior

Odeslat příspěvekod octaman 11. 8. 2024 08:59

Děkuji za reakce, je rozhodnuto o koupi nové.
Jenom se ještě zeptám. Je nějaká lepší alternativa k TCL 55C745 při požadavku velikosti 55-60" a limitu 15 tisíc Kč? Aktuálně ji mají v Datartu za cca 13.700 Kč.
Sledování pozemního vysílání, Sledování.TV, Netflix, YouTube, fotky a Homevideo z flashdisku či z externího disku.
octaman
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MYCHAL S TVRDÝM 11. 8. 2024 13:05

https://www.datart.cz/televize-hisense-55u7kq.html s VIP účtem ji vidím za 13450.-
MYCHAL S TVRDÝM
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod octaman 11. 8. 2024 14:00

Možná se zeptám blbě. Je lepší nebo srovnatelná? Já mohu posoudit jen parametry, vy možná máte zkušenosti.
octaman
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 11. 8. 2024 15:26

TCL C745 není mini LED, což je hlavně při přehrávání HDR obsahu dost nevýhoda, byť disponuje lokálním stmíváním v menším počtu zón. Jistou výhodou je otevřený Google TV systém, oproti uzavřenému VIDAA od Hisense.
Lepší volbou by byla C845, pokud se dá ještě koupit.
Alternativou, ale jistě ne pro každého, je aktuálně velmi výhodný Philips 55PML9008 - mini LED s menším počtem zón, ale po posledních aktualizacích s velmi dobrým obrazem, bohužel s vlastním Linux systémem, který je jednoduchý, ale dost osekaný o aplikace.
Další nutností u této TV je správné nastavení obrazu.
https://www.planeo.cz/philips-55pml9008 ... hZEALw_wcB
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 11. 8. 2024 16:02

Vezmi něco s miniLED v obraze proti LED to bude znát.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod MYCHAL S TVRDÝM 11. 8. 2024 16:56

Hisense z odkazu je lepší než c745. Dokonce je na ni též 5 let záruka jako u TCL.
MYCHAL S TVRDÝM
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod octaman 12. 8. 2024 08:41

Objednáno Hisense, tak jsem zvědavý. Ještě před pár lety by mne vůbec nenapadlo, že budu kupovat takovou značku. Vždy jsem měl tv jen Panasonic nebo LG.
Díky za rady.
octaman
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 12. 8. 2024 10:09

LG se až příliš soustředí na OLED a LCD dost zanedbává. Panasonic se díky vyšším cenám a slabší propagaci dostal spíše na okraj zájmu.
Hisense a TCL jsou dravé čínské značky, které si mezi sebou silně konkurují a krom vlastního vývoje i výroby panelů (dodávají i jiným věhlasnějším značkám), mají agresívní cenovou politiku a bezkonkurenční nabídku modelů, vč. mini LED.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MYCHAL S TVRDÝM 12. 8. 2024 20:18

octaman píše:Objednáno Hisense, tak jsem zvědavý. Ještě před pár lety by mne vůbec nenapadlo, že budu kupovat takovou značku. Vždy jsem měl tv jen Panasonic nebo LG.
Díky za rady.

Po seznámení s tv budem rádi když se podělíš o své dojmy ať už pozitivní tak i ty negativní
MYCHAL S TVRDÝM
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod octaman 21. 8. 2024 12:45

Nejsem žádný odborník, takže nějaké zasvěcené postřehy nečekejte.
Při přímém čelním pohledu je obraz nádherný, čistý a jasný s dobře prokreslenými detaily. Žádné šmouhy, stíny či jiné nežádoucí artefakty (a to ani při běžném pozemním vysílání).
Při pohledu z boku je obraz celkově výrazně světlejší a barvy značně ztratí na jasu (např z červené se postupně stane až světle růžová), ale takhle z boku se stejně nikdo na tv nedívá a dívat nebude.
Režim obrazu mám Filmmaker, jinak jsem s nastavením obrazu zatím nic nedělal.
Zvuk je na placatou telku řekněme normální, subwoofer je znát hlavně při hudbě, v reklamách a v akčních scénách filmů a to až při hlasitosti 9-10 a výš.
Instalace a naladění proběhlo naprosto v pohodě, menu a ovládání je intuitivní, žádné zdlouhavé hledání funkcí se nekoná.
Jediné, co mi vadí, je nutnost přepínání výstupu zvuku přes menu, pokud chci zvuk poslouchat přes zesilovač a ext. repro (mám připojeno přes optiku). Na staré tv stačilo zapnout zesilovač a na tv dát mute.

Nevím, co dál napsat. Tak pokud máte zájem o nějaké další info, tak se asi spíše zeptejte.
octaman
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Michals007 12. 9. 2024 18:35

Zdravím, také mám tuto televizi a obraz bliká. Zkusil bych ji opravit. Je to takovéto LED podsvícení? https://www.tvdily.cz/p-686/led-podsviceni-lg-50lb-50lf
Michals007
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod octaman 11. 1. 2025 18:54

Ahoj, přidám pár dalších postřehů s Hisense 55U7KQ.

Výše jsem psal, že jsem spokojený s továrním nastavením obrazu. No, bylo to asi způsobeno přechodem ze staré na novou TV. Postupně mi přestalo vyhovovat a začal jsem uvažovat o nějakém doladění obrazu.
Hledal a zkoušel jsem různá "doporučená" nastavení na netu a na youtube, až jsem narazil na toto:
https://www.youtube.com/watch?v=jtHHNsh6Puk&list=WL&index=1&t=389s s tím, že mi krátce po nastavení začalo připadat moc tmavé a tak jsem ho ještě doladil dle jednoho z komentářů pod videem.
Stáhl a v původním a novém nastavení jsem vyzkoušel i 4K videa od Hisense, které se tam objevují cca od času 6:30 a je to opravdu znatelný rozdíl.
Nyní řeším další problémek a sice s možností sledování MotoGP. Do r. 2023 bylo normálně na NovaSport1. Od roku 2024 to přesunuli na NovaSport6, který ale na SledovaniTV (který nyní používám) není a nebude. Řekl jsem si, že se bez toho obejdu, ale po roce jsem zhodnotil, že mi to chybí.
Takže budu přecházet na MagentaTV, jejíž appka ale v systému není a dle odpovědi z podpory Hisense bude až v průběhu tohoto roku. Až budu mít Magentu aktivní, zkusím ji sledovat přes webový prohlížeč v tv, což ale bude asi dost nepohodlné nebo budu muset dočasně pořídit nějaký android box nebo hdmi stick (klidně mi dejte na nějaký tip).

Jinak ale s TV stále spokojenost.
octaman
Kolemjdoucí

Další stránka