Ahoj, přidám pár dalších postřehů s Hisense 55U7KQ.
Výše jsem psal, že jsem spokojený s továrním nastavením obrazu. No, bylo to asi způsobeno přechodem ze staré na novou TV. Postupně mi přestalo vyhovovat a začal jsem uvažovat o nějakém doladění obrazu.
Hledal a zkoušel jsem různá "doporučená" nastavení na netu a na youtube, až jsem narazil na toto:
https://www.youtube.com/watch?v=jtHHNsh6Puk&list=WL&index=1&t=389s s tím, že mi krátce po nastavení začalo připadat moc tmavé a tak jsem ho ještě doladil dle jednoho z komentářů pod videem.
Stáhl a v původním a novém nastavení jsem vyzkoušel i 4K videa od Hisense, které se tam objevují cca od času 6:30 a je to opravdu znatelný rozdíl.
Nyní řeším další problémek a sice s možností sledování MotoGP. Do r. 2023 bylo normálně na NovaSport1. Od roku 2024 to přesunuli na NovaSport6, který ale na SledovaniTV (který nyní používám) není a nebude. Řekl jsem si, že se bez toho obejdu, ale po roce jsem zhodnotil, že mi to chybí.
Takže budu přecházet na MagentaTV, jejíž appka ale v systému není a dle odpovědi z podpory Hisense bude až v průběhu tohoto roku. Až budu mít Magentu aktivní, zkusím ji sledovat přes webový prohlížeč v tv, což ale bude asi dost nepohodlné nebo budu muset dočasně pořídit nějaký android box nebo hdmi stick (klidně mi dejte na nějaký tip).
Jinak ale s TV stále spokojenost.