Levny projektor - zkusenosti

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod solfan 16. 8. 2024 20:54

Ahoj,
mate zkusenosti s levnym projektorem? 5000-10000
Mam k dispozici velkou bilou zed, tak me napadlo, nez nekde montovat TV, kabely a pod, tak jestli existuje pouiztelny projektor:
aby to zvladalo Netflix, Disney a pod, obecne instalaci aplikaci
aby to zvladlo ovladat i dite (tady se ale asi nebojim, jsou sikovnejsi nez ja :-D)
pouzitelny obraz, ale nemusi to byt "OLED" kvalita :-)
spis at to nestoji nesmysl.
Mate nekdo zkusenost, radu?

Diky.

-- 16. 8. 2024 21:55 --

zapomel jsem na zvuk, idealne aby to umelo i zvuk, ale dokazu si predstavit i bluetooth reproduktor, protoze ten take zvazuju na pisnicky a tak...takze neni to nutna podminka, ale bylo by to fajn ;-)

samozrejme, libil by se mi Samsung Freestyle, sikovna masinka, ale 20 000 CZK urcite ne :-)

Diky.
Naposledy upravil solfan dne 17. 8. 2024 16:48, celkově upraveno 1
solfan
Junior

Odeslat příspěvekod sender21 16. 8. 2024 21:19

Nemáte zač... . . ;-)

BlitzWolf® BW-V5Max LED Projector Android 9.0 System Auto Focus Physical 1080P Resolution 9000 Lumens 6D-Keystone Correction Support Side Projection Bluetooth 5.0 Portable Movie Compatible with TV Stick Smartphone HD USB AV Home Theater Video EU Plug - Only Projector

https://www.banggood.com/BlitzWolf-BW-V ... 95746.html
sender21
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 16. 8. 2024 21:26

Pokud to dítě plánuje konzumovat obsah i přes den, pak bych projektor, zvláště levný "vše v jednom" zcela zavrhl.
Emil Pastelka
Pokročilý

Odeslat příspěvekod solfan 16. 8. 2024 21:51

sender21 píše:Nemáte zač... . . ;-)

BlitzWolf® BW-V5Max LED Projector Android 9.0 System Auto Focus Physical 1080P Resolution 9000 Lumens 6D-Keystone Correction Support Side Projection Bluetooth 5.0 Portable Movie Compatible with TV Stick Smartphone HD USB AV Home Theater Video EU Plug - Only Projector

https://www.banggood.com/BlitzWolf-BW-V ... 95746.html

a mas i realnou zkusenost, nebo recenzi?
ja napriklad ted koukam na WANBO DaVinci 1 Pro ktery vypada super, jen neni uplne "prenosny", ve smyslu, ze ho kdykoliv prenasim, postavim nekde a poustim si...

-- 16. 8. 2024 22:55 --

Emil Pastelka píše:Pokud to dítě plánuje konzumovat obsah i přes den, pak bych projektor, zvláště levný "vše v jednom" zcela zavrhl.

hele chapu, ale...
za ty penize premyslim, ze si nejaky projektor proste poridim. pokoj ma moznost zatemneni - zavesy, takze si myslim, ze uplne svetlo tam byt nemusi a z recenzi, co jsem videl (napriklad i na WANBO DaVinci 1 Pro), tak to i pri dennim svetle celkem jde.

primarne to ma byt k tomu, ze se pusti pohadka a u toho se delaji jine aktivity, kresleni, tvoreni a pod :-) takze tam fakt na kvalite az tak nesejde.

spis na dobrem systemu (takze zadny stary android a pod) a na tom, ze to proste dite nekam postavi, nasmeruje na zed, pusti a uz to bezi ;-)

dle recenzi se mi ten WANBO DaVinci 1 Pro fakt libi, kdyby bylo neco srovnatelne ale malinko v kompaktenjsi krabici, napriklad s poutkem na prenos, tak pecka :-D
solfan
Junior

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 17. 8. 2024 00:55

Za rok pak napište, až budete vybírat TV ;)
Takhle to bude vypadat přes den, pokud nebude vyloženě šero - ve videu kolem 11. minuty. Kreslení, tvoření či další aktivity primárně neděláte při špatném světle.
Na to, jak je ta krabička malá, toho umí dost a svítí dostatečně. Tedy pokud nic jiného nechcete, nebude to špatná volba jako taková. Jen to není dobré řešení obecně.
Podívejte se po nějakém ALR (Ambient light-rejecting) plátnu. Není pěkné, barevně spíše do šeda, ale přes den na projekci bude vhodnější, než bílá nepravená stěna.
Emil Pastelka
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hifionania 17. 8. 2024 06:13

Súhlasím s @Emil Pastelka.
Navyše tie recenzie niekde a niekedy vyzerajú veľmi dobre no realita je úplne odlišná. Vlastná skúsenosť.
Ale to Vám nik z recenzentov tak priamo nepovie.
Iba budu híkať ako osly, aké je to skvelé zariadenie za tak smiešnu sumu.
Foto a video vyzerá takmer vždy veľmi dobre a priam vynikajúco no v reále je ten obraz ešte väčšia tragédia.
Poviem to zjednodušene, optika klame.
Nič nie je tak dobré ako to na prvý pohľad vyzerá.

A tiež si neviem predstaviť aktivity v pološere.
Ale odhovárať vás nebudem. Je to vaše dieťa, a vaše prostriedky.
Takže smelo do toho.

ALR je dobrá vec.
Ale.
Opäť to chce minimum svetla a priamu viditeľnosť na plátno.
Takže nie je to o tom, že zevesim, zapnem a idem.
Navyše ALR je aspoň to čo vlastním ja, u iných drahších skúsenosť nemám, prísne závislé na pozorovacom uhle.
Pokiaľ sa pozeráte z iného uhla tak je to bolesť a tragédia. Jednoducho to sledovanie obrazu je únavné.

Týmto by som to dieťa netrápil.
Aj keď beriem, že po čase to dieťa prestane baviť a i tak pôjde ten projektor mimo jeho záujem.

Radšej by som tie peniaze investoval do LCD.
hifionania
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kutil71 17. 8. 2024 09:50

Dobrý den, já se v projektorech nevyznám, ale rodina synovce si před 2 roky pořídila Optomu HD28e, dobře hodnocený projektor za 14000 Kč. Moc ho nepoužívají, prý je při delším sledování začne bolet hlava. Takže si později pořídili 60" LCD základní řady za podobnou cenu a je po problémech.
Kutil71
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Albert.Bert 17. 8. 2024 15:06

No tatínek chce projektor a tak si řekl, že to svede na dítě. �
Tvořit něco v šeru, znamená ničit dítěti oči. Kupte si projektor a dítěti nějakou menší základní televizi a k tomu Androidbox pro větší spolehlivost.
Albert.Bert
Junior

Odeslat příspěvekod solfan 17. 8. 2024 16:15

Diky vsem za rady, panu Albertovi asi nejvic ���
Ano, tatinek chce projektor, a hleda pro nej vyuziti.
Kazdopadne diky za upozorneni, ze muzu ublizovat svym detem, ale je lepsi si tyto rady nechat pro sebe a hlavne se tim ridit ve vlastnim zivote, to jen takova moje skromna rada.

Ale kazdopadne jste mi to trosku rozbili, jeste budu studovat dal.
Nic horsiho jako to, ze budu mit projektor na obcasne pouziti ve skrini se nestane a za tech par korun to klidne zkusim, je to zabava :-)
Televizi na zed tam zatim nechcem, ale pokud tohle nebude fungovat, tak casem mozno vyresim, pripadne zustane u tabletu nebo centralni TV.

Diky!
solfan
Junior

Odeslat příspěvekod solfan 17. 8. 2024 16:44

Tak koukam ze svet se porad v ***** obraci �
Zkuste poradit k veci, nebo radsi drzte ... :-)
Uz i debata na modrem konikovi je smysluplnejsi nez tohle...
Fakt nepotrebuju rady k rodicovstvi �
A ano, jak jsem napsal, rady ze to muze byt naprd beru, a klidne to vyzkousim na sobe, rad si s tim hraju a projektor je asi poslednomvec co mi doma chybi � (fakt mi nedela problem za to tech par korun dat :-))
Fakt se o moje dite nebojte, zkuste se nejdriv starat o svoje ��

Ale abych vas uklidnil a nemuseli jste volat socialku, tak menim dotaz:
jake mate zkusenosti s levnym projektorem, je to uz alespn trochu pouzitelne na obcasne promitani?

Diky!
solfan
Junior

Odeslat příspěvekod hifionania 17. 8. 2024 18:03

Nie, nie je.
hifionania
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kamasu 17. 8. 2024 18:22

Hoši to vám ještě nedošlo, že je to marný? Tohle je další klasickej dotaz kdy tazatel chtěl jen odsouhlasit a potvrdit svou volbu. Od samýho začátku nechtěl slyšet nic jinýho než že je to v pohodě, nemá to žádný negativa a má to udělat jak si usmyslel, to je celý.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod solfan 17. 8. 2024 19:42

ta to potom jo.
pokud je tu nejaky admin, prosim o smazani vlakna.
diky!

-- 17. 8. 2024 20:45 --

a ostatnim diky za upozorneni na problemy a nedostatky.
solfan
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 18. 8. 2024 08:04

Vlákna na požádání nemažeme.

-- 18. 8. 2024 09:08 --

Z, někdy i svérázných, názorů plyne, že podobná cesta není doporučována. Každá věc pro určitou kvalitu má minimální cenu. Projektor v Tebou naznačené ceně to asi zatím nebude.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod wings123 18. 8. 2024 12:29

@solfan: Realna skusenost, frajerka zo zvedavosti kupila za cca 50 euro nieco taketo: https://www.aliexpress.com/item/1005005943671094.html
V zatemnenej miestnosti naprosto pouzitelne. Zobrala to k brachovi na chalupu, kde sa decka tak zamilovali do premietania po zotmeni na betonovy plot (!), ze tam ten projektor uz zostal. Za tie prachy nie je co riesit.
Nejaka narychlo najdena recenzia na YT: https://www.youtube.com/watch?v=xgZARr3WSEY
wings123
Junior

Další stránka